DAMIR KRAJAC Cropix
SUSJEDSKI OKRŠAJ

VIDEO: Čudo u Zagrebu! Lokomotiva vodila 3:0, Čop promašio penal, a onda šou u režiji Rudeša

Na poluvremenu je djelovalo da ništa ne može spriječiti Lokose na putu do četvrtog mjesta
Piše: Ante Šakić, SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 18:56

Rudeš - Lokomotiva 3:3 (Korač 50., Mrčela 87., Šare 90+3/ Čop 3.,45+2., Marić 24.)

Rudeš: Marković - Vujanić (od 69. Šare), Camara (od 46. Petković), Mrčela, Krušlin - Kuzmanić (od 46.), Stipić - Topić, Ćorić, Latković (od 75. Brajković) - Korač⚽(od 75. Sabur)

Lokomotiva: Čavlina - Bartolec, Bubanja, Vranjković, Leovac - Smakaj, Marić⚽- Goričan (od 52. Canjuga), Mudražija (od 91. Kukavica), Šotiček🟨 (od 73. Kastrati) - Čop⚽⚽

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Posljednja domaća utakmica nogometaša Rudeša na svome travnjaku, za ovu sezonu među domaćom nogometnom elitom, donijela je veliku radost među navijače sa zapada metropole. Iako rezultatom 3:3 protiv Lokomotive nisu upisali "puni plijen" na svoj konto, velikom borbom i sjajnim drugim poluvremenom "zahvalili" su se svojim navijačima na podršci u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Osim toga, tako su momčadi s Kajzerice zakomplicirali utrku s Osijekom za posljednju momčad HNL-a u kvalifikacijama za europska natjecanja. Domaći su porazom pred posljednje kolo i susret s Dinamom na Maksimiru došli do osmog boda ove sezone.

image

Rudeš - Lokomotiva 3:3, statistika.

SOFASCORE

SofaScore statistika

Već nakon prvih 45 minuta gosti su smatrali da su praktički riješili pitanje pobjednika. Na odmor se otišlo s tri pogotka prednosti Lokomotive. Dvostruki strijelac Duje Čop zabio je za vodstvo već u trećoj minuti i u prvoj minuti nadoknade prvog dijela za 0:3. Za 0:2 iskusni ofenzivac asistirao je Mateu Mariću. Svoj premijerni pogodak u prvoligaškom ili bilo kakvom obliku seniorskog nogometa postigao je Duje Korač za 1:3. Za 2:3, svoj treći pogodak u 14 utakmica za Rudeš zabio je Tomislav Mrčela, a konačnih 3:3 postavio je također prvijencem Vanja Šare.

Nakon samo tri minute utakmice na Rudešu, odlična kombinacija Lokse na desnoj strani završila je ubačajem Roberta Mudražije, da bi Čop u kaznenom prostoru neometano spremio loptu u mrežu.

Gledali smo dominantnu predstavu momčadi Silvija Čabraje u prvom poluvremenu. U 24. minuti Lokosi su udvostručili prednost. Ponovno su gosti lijepom kombinacijom izigrali Rudešane, a Mariću nije bilo teško dovršiti posao. Čop je svoj drugi pogodak i za 0:3 u tom trenutku zabio u prvoj minuti nadoknade.

image

Art Smakaj, Duje Korač, Marin Leovac

DAMIR KRAJAC Cropix

Nastavak je izgledao puno bolje za Rudeš. Nakon sedam minuta drugog dijela Korača je odlično izbjegao zaleđe i pobjegao svom čuvaru. Loptu je stigao malo van kaznenog prostora i mirno "lobom" prebacio Nikolu Čavlinu. Dugo je trajala VAR provjera, ali Mateo Erceg u konačnici je pokazao na centar.

U 81. kazneni udarac je sviran za Lokomotivu! U šesnaestercu Rudeša srušen je Mudražija, ali Matej Marković sprječava realizaciju i Čopa da dođe do "hat-tricka". Taj trenutak inspiracije kapetana Rudeša potpuno je okrenuo utakmicu.

Sedam minuta nakon toga, Fran Topić ubacio je iz kornera na vrh peterca, gdje najviše skače Mrčela i glavom smanjuje na pogodak zaostatka momčadi Davora Mladine.

Ante Čorić probao je na isteku 90. minute udarcem gotovo s osnovne linije, ali Čavlina odlično reagira na "prvoj" vratnici. Ipak, u trećoj od četiri minute nadoknade, vratar sastava s Kajzerice, nije imao šanse. Vanja Šare dočekao je odbijenu loptu na vrhu šesnaesterca i sjajno pogodio za konačnih 3:3 i veliki bod Rudeša. Treba ipak naglasiti i da je Marković u posljednjim trenucima utakmice koja se produžila za gotovo osam minuta, dva puta sjajno obranio raritetan bod svoje momčadi!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ UTAKMICE

90+5. Velika obrana Markovića na drugoj strani! Kakva drama u Zagrebu na kraju utakmice!

90+3. ⚽ GOOOL! Šare zabija na samom kraju utakmice, Lokomotiva je prosula tri gola prednosti! Lijepo je poentirao s ruba kaznenog prostora, Čavlina je bio nemoćan.

90. 🕖 Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90. Sada Ćorić prijeti u samoj završnici, Čavlina brani veliku priliku!

87. ⚽ GOOOL! Mrčela zabija glavom, čeka nas dramatična završnica!

81. ⚠ Pucao je Čop, a Marković lijepom rekacijom obranio!

80. Kazneni udarac za Lokomotivu! U šesnaestercu Rudeša srušen je Mudražija.

75. ⇔ Promjene u Rudešu.

Iz igre izlaze Latković i Korač, a na terenu su sada Brajković i Sabur.

71. Sada se i Bartolec okušao dalekometnim udarcem, Marković brani.

65. Mudražija puca iz daljine, pokušaj je otišao iznad gola.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja može biti izrazito zadovoljan prvim poluvremenom Lokosa.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

57. Nezgodan ubačaj Topića, no nitko nije uspio reagirati.

52. ⚽ GOOOL! Nakon VAR intervencije utvrđeno je kako Korač nije bio u zaleđu! Rezultat je 3:1 za Lokomotivu.

51. Korač je zatresao mrežu Lokomotive, pogodak nije priznat zbog zaleđa.

50. Goričan gađa iz daljine, pokušaj je bio neprecizan.

48. 🟨 Žuti karton zaradio je Šotiček.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. ⚽ GOOOL!

Pitanje pobjednika sada je u potpunosti riješeno, ponovno je strijelac bio Duje Čop.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

45. 🕖 Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

39. Veliku priliku u kazenom prostoru ponovno je imao Čop, Rudeš se izvukao.

36. Lokomotiva nastavlja s apsolutnom dominacijom, sada je čisti zicer Šotičeka fantastično obranio Marković.

35. Lopta je ponovno u mreži Rudeša, no označeno je zaleđe Šotičeka u izgradnji napada.

31. Lokomotiva i dalje vrlo lagano stiže u posljednju trećinu Rudeša, moglo bi ovo biti dugo poslijepodne za domaćine...

24. ⚽GOOOL! Lokosi su udvostručili prednost, strijelac je Marić.

Ponovno su gosti lijepom kombinacijom izigrali Rudešane, Mariću nije bilo teško dovršiti posao. Ovoga puta Čop je bio asistent.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

18. Povukao je Latković kontru Rudeša i pao na rubu kaznenog prostora, ali glavni sudac Mateo Erceg nije vidio prekršaj.

13. Gledamo za sada dominantnu predstavu Lokosa. Sada se udarcem iz daljine okušao Vranjković, otišlo je to visoko iznad gola.

image

Fran Topić, Marko Vranjković

DAMIR KRAJAC Cropix

7. Goričan gađa iz slobodnog udarca, lopta je otišla tik uz vratnicu.

5. Nastavlja Lokomotiva u istom tonu, sada je pokušaj Mudražije obranio Marković.

3. ⚽ GOOOL! Kakav start za Lokose!

Odlična kombinacija na desnoj strani završila je ubačajem Mudražije, da bi Čop u kaznenom prostoru neometano spremio loptu u mrežu.

1. Počela je utakmica.

Najavu iz kuta Lokomotive donosi Predrag Jurišić:

Problemi nisu zaobišli Kajzericu uoči gostovanja kod Rudeša. Trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, ne može računati na “požutjelog” srednjeg braniča Jona Mersinaja, od ranije su, podsjetimo, ozlijeđeni Fabijan Krivak, Branimir Kalaica, Fran Žilinski i Matej Matić, a upitan je nastup još četvorice standardnih.

Na ozljede su se, naime, požalili vratar Nikola Čavlina, te Vladan Bubanja, Robert Mudražija i Duje Čop, nisu trenirali sa suigračima i Čabraja će tek na dan utakmice znati može li računati na spomenuti kvartet...

- Vjerujem da će se oporaviti i “stisnuti zube”, ali propustili su nekoliko zajedničkih treninga i to je svakako hendikep - kaže trener Lokomotive, Silvijo Čabraja.

Lokosima je pobjeda u Rudešu imperativ - osvoje li sva tri boda, ostat će u igri za plasman u Europu do posljednjeg kola (domaćinstvo Hajduku), neovisno o nedjeljnom rezultatu Osijeka protiv Rijeke...

- Upravo tako. Želimo tu pobjedu koja bi nas do zadnje prvenstvene runde držala u borbi za četvrto mjesto. Iako nismo u idealnoj situaciji s igračima, siguran sam da će oni koji će zaigrati dati svoj maksimum kako bismo zadržali neizvjesnost oko plasmana u Europu.

Koliko vam može biti otežavajuća okolnost što ćete igrati na Rudešovu igralištu? Podsjetimo, Rudešani su u ožujku dobili dopuštenje HNS-a da mogu domaće utakmice igrati na svom igralištu, do tada su bili, kao i Lokomotiva, domaćini u Kranjčevićevoj?

- Istina je da nam je to nepoznanica i svakako je otežavajuća okolnost jer Rudeš poznaje svaki centimetar svog travnjaka. K tome, to je njihov pravi domaći teren i sigurno imaju drukčije ozračje nego kad su igrali u Kranjčevićevoj. No, HNS je tako odlučio, moramo to prihvatiti i pripremiti se na nove okolnosti. Koliko sam vidio na dosadašnjim Rudešovim domaćinstvima, travnjak je u dobrom stanju i to je svakako najvažnije.

Dosad ste dvaput svladali Rudeš (1:0, 3:0) i jednom ste remizirali bez pogodaka, bile su to “tvrde” utakmice. Ni do 3:0 pobjede niste lako došli, iako rezultat sugerira drukčiji zaključak. Tek ste u drugom poluvremenu, naime, “slomili” Rudešane...

- Pred nama je neprijeporno zahtjevna utakmica, u malom gradskom derbiju Rudeš će sigurno pokušati pokazati svoje najbolje lice i osvojiti bod(ove) - kaže Čabraja. (pju)

Najavu iz kuta Rudeša donosi Ante Šakić:

Pred nogometašima Rudeša posljednja je domaća utakmica ove sezone. Gost na travnjaku podno tribine bl. Alojzija Stepinca u sklopu 35. kola Hrvatske nogometne lige bit će nekadašnji “podstanar” na stadionu u Kranjčevićevoj - Lokomotiva.

Na početku sezone ova dva sastava bila su pretpostavljena među onima koji će se boriti za izbjeći relegaciju. Međutim, Rudeš je istu matematički osigurao prije pet kola, dok je Lokomotivin san o nastupu u kontinentalnoj konkurenciji još uvijek živ. Susret nam je najavio glavni trener Rudeša, Davor Mladina.

- Protivnik nam je poznat. Znate i sami da su oni mladi, potentni i energični, pa mislim da nas čeka teška utakmica, po mom mišljenju i zahtjevnija nego posljednja u Gorici. Šteta što tamo nismo nagrađeni igrom ili pogotkom jer vidite i sami da je naša momčad sastavljena od mladih igrača, a njima bi ipak značilo da su osvojili neki bod, kao što su zaslužili, a ne da nas se onako zakine. Ali OK, spremit ćemo se koliko možemo. Imamo nekih problema s ozljedama. Luka Pasariček je u Gorici završio svoju sezonu, a osim njega, nema nam ni druge “šestice” Tomislava Srbljinovića. Pokušat ćemo svakako dati sve od sebe - rekao je Mladina.

Iako rezultatskog pritiska nema, ovo će biti posljednja utakmica u “kvartu” za Rudeš među domaćom nogometnom elitom. S obzirom na to, motivacije momčadi ne treba faliti?

- Ja se nadam, oni će sigurno dati svoj maksimum. Mislim da smo napravili dobar posao kod profiliranja za iduću sezonu, da je jasna slika vezana za mlade igrače. Ništa, treba se spremiti za ovu utakmicu, vidjeti kako i što, ali već je u tijeku priprema za iduću sezonu. Nama je bio cilj da vidimo te mladiće jer će u drugoj ligi možda imati više problema nego u prvoj, s obzirom na manjak pritiska sada, ali i stanje travnjaka. Ali, morat ćemo, jasno, dovesti opet ciljana pojačanja, naći pravi miks i biti konkurentni za sami vrh - zaključio je Mladina. (aš)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 20:56