Bivša Dinamova pojačanja iz Južne Amerike: Guillermo Suarez i Luis Ibanez

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
BIVŠI DINAMOVAC

‘Danas će u momčadi Dinama opet biti neki ‘Sammir‘. A mi smo to rješavali nekoliko kola prije kraja...‘

Negdašnji dinamovac, Luis Ibanez, koji je svojedobno slavio naslov prvaka države baš u Šibeniku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. svibanj 2022. 08:41

Deset dugih godina prošlo je od utakmice na Šubićevcu kad je Ante Čačić prvi i jedini puta vodio Dinamo protiv Šibenika. Tada je u Krešimirovom gradu njegova momčad pobijedila s 3:0 matematički osiguravši naslov prvaka. Šibenikov trener tada je bio Goran Tomić, čovjek koji se ovoga trenutka spominje kao jedan od kandidata za njegovog nasljednika ukoliko će se u Maksimiru odlučiti za još jednu promjenu trenera. Na toj utakmici briljirao je Sammir, koji je postigao dva pogotka, jedan je pogodak za Modre zabio Badelj. Na toj utakmici igrao je i Luis Ibanez, danas igrač beogradskog Grafičara...

- Dobro se sjećam te utakmice. Nismo bili pod pritiskom jer smo znali da i ako ne pobijedimo na toj utakmici, pobijedit ćemo u sljedećoj. Bila su to vremena kad je Dinamo uvijek osiguravao prvenstvo nekoliko kola prije kraja jer smo bili baš jako dominantni. No, baš mi je drago da je ove sezone HNL bio tako uzbudljiv jer to znači da je liga bolja, kvalitetnija. Meni je to prije svega drago zbog Dinama. Kad su jaki Hajduk, Osijek ili Rijeka, mora jači biti i Dinamo - kazao nam je Ibanez.

Argentinac je siguran da će Modri danas pobijediti u Šibeniku...

- Da, ova sezona je za Modre bila jako turbulentna jer je HNL bio turbulentan. Bilo je raznih neočekivanih rezultata, Dinamo je mijenjao trenere, bilo je lošijih partija. Međutim, ja sam uvijek bio siguran da će Modri uzeti naslov. Jednostavno, u plavoj svlačionici stanuju igrač koji imaju pobjednički mentalitet,oni se znaju izvući iz teških situacija. Znate, kad u momčadi imate Ademija, Petkovića ili Livakovića, onda se ne trebate plašiti za konačni trijumf.

Zanimalo nas je kako ih je Ante Čačić te 2012. godine pripremao za tu utakmicu sa Šibenikom u kojoj je matematički osiguran naslov prvaka?

- Iskreno, sad se više toga ne sjećam, zapravo, kratko sam imao Čačića za trenera. Međutim, mi igrači smo tada uvijek u svaku utakmicu kretali s mišlju da je svaka utakmica bitna, presudna. Nismo birali utakmice, bez obzira s kime smo igrali. I kad smo u Kupu igrali s niželigašima, bili smo napaljeni. Naime, kad igraš za Dinamo, moraš se tako ponašati, uvijek moraš razveseliti svoje navijače i - pobijediti. To je u Dinamovom genu...

Ipak, veli da se posebno sjeća sjajne Sammirove partije.

- Uh, kako je tada Sammir igrao... Jorge je tada bio na najvišoj razini, u to vrijeme nekako je i postao hrvatski reprezentativac. Vjerujem da će danas u Šibeniku u momčadi također biti neki “Sammir”. Gledat ću utakmicu, gledam svaku Dinamovu. Želim plavim dečkima svu sreću i pobjedu - zaključio je Ibanez.

NEKE KLUPSKE ADRESE IBANEZA

Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Crvena zvezda (Srbija)

Grafičar (Srbija)

Kardemir Karabükspor (Turska)

Zrinjski Mostar (BiH)

Trabzonspor (Turska)

Racing Club (Argentina)

ETO FC Győr (Mađarska)

Boca Juniors (Argentina)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:25