NIKSA STIPANICEV Cropix
PLANOVI I ŽELJE

Ljetni mercato još uvijek nije završen, moguć je i poneki izlazni transfer, ali nikako ne za ‘kikiriki‘

Klub sa Šubićevca uživa u prvoj pobjedi sezone i radi planove za sutrašnjicu
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 01. kolovoz 2022. 11:32

Prvu ovosezonsku pobjedu na Šubićevcu igrači su proslavili zdušno. Prvo s navijačima na zapadu, a potom i na zajedničkoj večeri, kojom ih je počastio vlasnik šibenskog prvoligaškog kluba Marino Jurić. Lijepo je iz perspektive navijača Šibenika bilo gledati i ljestvicu SuperSport HNL-a nakon prvih utakmica trećeg kola igranih u petak, na kojoj je Šibenik bio drugi, a ispred je stršio samo Dinamo!

- Ajme, lipo li je gledati tabelu, svako malo otvaram mobitel i gledam mog Šibenika na drugom mistu - hvalio se jedan euforični Šibenikov navijač.

Doduše, već dan kasnije pobjedom u Varaždinu je Hajduk osvanuo na drugoj poziciji.

Naravno, za Narančaste je puno važnije kako će momčad izgledati nakon prve ili druge četvrtine sezone. Cilj je imati jednu stabilizirajuću sezonu, bez stresova, a ukoliko se ukaže prilika, možda i nešto više. No, o tome za sada nitko ne priča. Ide se korak po korak, a svi su svjesni da je ovo tek početak jednog duljeg puta ka konačnoj stabilnosti kluba. No, prve naznake se naziru, četiri osvojena boda u tri početna kola su više nego dobar ulov, a posebno podatak da je momčad primila samo dva gola. Protiv Lokomotive je i napad proradio...

Ne čudi stoga što je i inače profesionalni trener Damir Čanadi igračima za pobjedu dao nagradu u vidu slobodnog vikenda, ali već u ponedjeljak kreće operacija - Slaven Belupo.

Slatke brige

Za nju će šef struke imati slatke brige jer se Ivan Delić vratio u kadar, a Bernardo Matić je svoj povratnički nastup okrunio pobjedničkim golom.

A veliki broj prvotimaca, koji su tu negdje po pitanju kvalitete, uz dvojicu-trojicu koja odskaču, jedva čekaju dobiti svoju priliku. Konkurencija je ove sezone neusporedivo šira, pa je Šibenik i u Velikoj Gorici i protiv Lokomotive na klupi imao 12 igrača. Protiv momčadi s Kajzerice s klupe su priliku čekali: Đaković (vratar), Kvesić, Rom, B. Matić (obrana), Skorup, Koprivnik, Čanadi, Marasović (vezni), Delić, Dolček, Kreković, Špeljak (napadači). Nedostajao je tek povratnik Martin Pajić (lakša ozljeda). Pogledamo li samo klupu na kojoj su igrači s preko 200-250 nastupa u HNL-u, s dvadesetak postignutih golova i prosjekom od svega 23,9 godina, onda je jasno koliko je ova sezona ozbiljnije shvaćena i pripremljena.

Većina igračkog kadra su igrači pod ugovorom, a oni koji su na posudbi, poput Dolčeka, Araija, imaju otkupnu klauzulu nakon sezone. Dodatni plus je i taj što je financijska situacija stabilna i klub momentalno ne ovisi o jednom-dva transfera da preživi pola sezone. Štoviše, aktualan je i dodatan posao u ljetnom mercatu. Ovog ljeta klub su napustili samo igrači kojima su istekli ugovori, bilo je i sporazumnih raskida, ali ne i prodajnih transfera. No, to ne znači da ih neće biti, samo ne za “kikiriki”, kao što se često pribjegavalo po sistemu “daj što daš”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 11:55