Marko Bulat

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JE LI NAPOKON VRIJEME?

Stigao je na Maksimir kao igrač koji je trebao postati budućnost Dinama, a još nije odigrao 90 minuta!?

Je li vrijeme da konačno u HNL-u odigra jednu kompletnu utakmicu? Barem protiv svog bivšeg kluba...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. ožujak 2022. 13:31

Dosta se nakon Dinamovog poraza od Osječana u Gradskom vrtu raspravljalo o tome zašto se trener Kopić nije odlučio za više rotacija u momčadi nakon one teške i zahtjevne utakmice u kojoj su Modri ispali iz Europe, ali ipak pobijedili Sevillu s 1:0. Jer baš protiv te Seville igrači koji su ušli s klupe, trojac mladića (Bulat, Menalo i Špikić) pokrenuli su Modre, donijeli su novu energiju koje na Andalužane na kraju prisilila na čak i paničnu obranu. U Osijeku je od tog trojca priliku dobio samo Marko Bulat (20). Međutim, ta prilika u smiraju utakmice trajala je samo dvadesetak minuta...

Pred gostovanje Šibenika na Maksimiru, opet nam napamet pada Bulat, što je logično, veznjak je upravo kao kapetan kluba sa Šubićevca preselio u Maksimir. Hoće li mu Kopić protiv njegovog bivšeg kluba pružiti šansu od prve minute, hoće li biti u udarnom sastavu? Na zimskim pripremama u Rovinju Marko je bio odličan, a u razgovoru koji smo tada napravili, kazao nam je kako se nada većoj minutažu u proljetnom dijelu sezone.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Došao je u plavi dom kao igrač kao veliki talent, oko kojeg bi se mogla graditi igra u veznom redu. No, ove sezone samo je jednom odigrao kompletnu utakmicu, svih devedeset minuta. Zbilo se to u Kupu protiv Orijenta, još tamo 22. rujna prošle godine. Najviše je minuta još odigrao također u kupu, protiv Bijelog Brda, tada je izašao nakon 89 minuta igre...U Europi je u Europi igrao na pet utakmica, od toga četiri u Maksimiru (Legia, 5 minuta, Genka 3 minute, Rapida 11 minuta, Seville 36 minuta), te West Hama u Londonu (19 minuta). Zaista je zanimljivo i pomalo iznenađujuće da u HNL-u nikada nije odigrao svih devedeset minuta. Najviše je minuta proveo na terenu protiv Lokomotive još tamo 21. kolovoza prošle godine kad je skupio 67 minuta, a druga utakmica s najviše minuta bila je ona na Šubićevcu baš protiv - Šibenika. U pobjedi (2:1) protiv svog bivšeg kluba odigrao je 61 minutu... Ali na onoj prvoj maksimirskoj utakmici protiv Šibenčana (2:0 za Dinamo) nije ulazio u igru, ostao je zaleđen na klupi za pričuve.

Je li vrijeme da talent za kojeg kažu da će biti budućnost Dinama protiv Šibenčana krene od prve minute? Je li vrijeme da konačno u HNL-u odigra jednu kompletnu utakmicu? Barem protiv svog bivšeg kluba... Odluka je na treneru Željku Kopiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:49