VLADO KOS/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Tomić nakon slavlja protiv Šibenika: ‘Zasluženo smo uzeli tri boda, ali, neke stvari više ne smijemo raditi‘

‘Sigurno je ovo jedna jako bitna pobjeda za nas, bili smo apsolutno bolji protivnik od Šibenika‘
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 20. veljača 2022. 19:14

U prvoj nedjeljnoj utakmici 24. kola Prve HNL nogometaši Rijeke na svojoj su Rujevici svladali Šibenik s 4-2. Vodila je domaća momčad 4-0 nakon dva pogotka Harisa Vučkića te po jedan Selahija i Murića, dok je u završnom dijelu susreta gost iz Šibenika uspio ublažiti poraz, a za to su zaslužni bili strijelci Ćurić i Attys.

Trener Rijeke Goran Tomić bio je zadovoljan izvedbom svojih pulena, posebice u napadačkom dijelu, koji je ove polusezone ostao puno toga dužan svojim navijačima. U nedjelju poslijepodne i taj je segment igre izgledao jako dobro.

- Sigurno je ovo jedna jako bitna pobjeda za nas, bili smo apsolutno bolji protivnik od Šibenika i zasluženo smo uzeli tri boda. Uz četiri postignuta zgoditka imali smo jako puno prilika. Kada smo ubrzali pas i radili ono što smo se dogovorili, onda je to izgledalo odlično. Mogu biti zadovoljan kada je napadačka igra u pitanju. Kada je obrana u pitanju, morali smo izbjeći tih par situacija kod 4:0, ne smijemo toliko raditi neforsirane pogreške, iz dva kontranapada primili smo dva zgoditka, ali ukupno gledajući odigrali smo stvarno dobru utakmicu.

Rijeku nakon Šibenika očekuje jadranski derbi na Poljudu, bit će to još jedan “okršaj” majstora s mora. Odmah po završetku susreta i navijači Bijelih zazivali su pobjedu protiv rivala iz Splita, ulog je ovog puta jako velik.

- Imamo tih šest dana ispred sebe za pripremu, dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat - dodao je Tomić za kraj.

Trener gostujuće momčadi Marko Kartelo na kraju nije mogao biti zadovoljan konačnim ishodom iako je njegova momčad prema naprijed bila hrabra i učinkovita.

- Nije završilo kako smo htjeli i očekivali rezultatski, ali ja stvarno nemam ništa za zamjeriti svojim momcima, ostavili su srce na terenu, neki su u svlačionici skoro i povraćali, nemam tu nikakvih zamjerki. Rezultat ružno izgleda, ali moram priznati da je kolega Tomić zasluženo slavio. Imamo temelja za bolji nastavak sezone, u danima i susretima koji slijede moramo konsolidirati obranu jer ova momčad svakom može stvoriti probleme kada je napad u pitanju. U obrani ćemo morati biti više organizirani i malo kompaktniji, to nam je glavni cilj za dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:42