Arijan Ademi u dresu Šibenika 2009. godine

 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
MALO PROROČANSTVO

‘Zapamtite to ime, bit će veliki igrač!‘ Kalinić je najavio velikana Dinama dok je još imao 16 godina

U dresu Šibenika je šest puta igrao protiv Dinama te upisao po jednu pobjedu i remi uz četiri poraza
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. svibanj 2022. 11:57

Dinamov kapetan Arijan Ademi u HNL-u je debitirao u dresu Šibenika, i to upravo u utakmici protiv Dinama u Maksimiru. Bilo je to 22. ožujka 2008., plavi su pobijedili 5:1, a tadašnji je šibenski trener Ivica Kalinić neposredno nakon utakmice proročanski ustvrdio: “Drago mi je da je u ovoj utakmici svoje prve minute upisao 16-godišnji Ademi. Zapamtite to ime, bit će veliki igrač.”

Pogodio je. Inače, Ademi je u dresu Šibenika šest puta igrao protiv Dinama pri čemu je upisao po jednu pobjedu i remi uz četiri poraza.

image

Arijan Ademi (2008. godina)

VLADO KOS/CROPIX Cropix

I još jedna zanimljivost uoči današnje utakmice. Ante Rukavina jedini je igrač u povijesti koji je postigao pogodak za Šibenik protiv Dinama i za Dinamo protiv Šibenika.

U međusobnim utakmicama ovih klubova triput je zabio za Šibenik, a jednom za Dinamo. Rukavina je s ta tri pogotka najbolji strijelac Šibenika u utakmicama protiv Dinama. U tri je nastupa zabio tri gola. Istovjetan broj pogodaka u dresu kluba sa Šubićevca u dvobojima protiv Dinama postigao je i Klaudio Vuković upisavši 15 nastupa. Najbolji Dinamov strijelac protiv Šibenika je Igor Cvitanović. Zabio je 11 golova u 16 službenih nastupa, drugi je Luka Modrić sa šest golova u osam utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:02