Krstanovic i De Haas.
 

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OKRŠAJ U KOPRIVNICI

Bez golova na Apašu, vratar Lokosa apsolutni junak susreta, gosti zbog opasnog starta dobili izravni crveni

Slaven Belupo i Lokomotiva u 16. su kolu remizirali uz sjajnu partiju Nikole Čavline
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. studeni 2022. 16:54

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0

SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec (od 78. Žuljević), Zirdum, Soldo, Talys (od 46. Božić) – Kocijan (od 64. Jambor), Marina (od 64. Crnac) – Kvržić (od 64. Mioč), Mudražija, Hoxha – Krstanović.

LOKOMOTIVA: Čavlina – Cipetić (od 59. Tomečak), Mersinaj, De Haas, Milićević (od 90+2. Salihu) – Bubanja, Marić – Aliyu, Stojković (od 59. Goričan), Pivarić – Kulenović.


Nije bilo pobjednika u ogledu Slavena Belupa i Lokomotive. Prilike su imali jedni i drugi, domaći ipak više, ali je goste odličnim obranama u igri do kraja održao mladi vratar Nikola Čavlina.

U sadržajnom prvom poluvremenu Slaven Belupo je imao manji posjed lopte, uputio je više udaraca prema gostujućim vratima, ali su i gosti prijetili, osobito po svojoj desnoj strani gdje su domaći par puta opasno ‘visjeli‘.

Krstanović je prvi tukao, nakon kombinacije s Kvržićem poslao je loptu iznad grede. U 4. minuti domaći su mogli steći prednost, no goste je u čak tri navrata sačuvao raspoloženi Čavlina. Mudražija nije pogodio nakon ubačaja Kvržića, ni iz odbijanca.

Iako je sudac Kolarić puštao čvrstu igru, procijenio je da Marina već u 7. minuti zaslužuje opomenu. Treći mu je to karton, propustit će ogled s Hajdukom sljedeće subote.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Brzina je vrlina, pokazao je to Aliyu kad je u 9. minuti iz kontre pogodio vratnicu, no pomoćni sudac Perica označio je zaleđe. Krstanovićev pokušaj iz daljine u 10. minuti bio je samo za statistiku, Čavlina je lako uhvatio tu loptu.

Prvu veliku priliku Lokosi su imali u 14. minuti, nakon prodora Cipetića povratna lopta stigla je do Aliyua koji je iz prve tukao malo pokraj desne vratnice. Isti su igrači režirali i situaciju iz 24. minute, kad je Cipetić iskosa uzdrmao vratnicu.

Nije bilo kalkulacija, obje momčadi tražile su pogodak, no na prilike se čekalo sve do završnice prvog dijela. Hoxha je u 40. minuti s ruba kaznenog prostora snažno tukao, no mladi je Lokomotivin vratar bio na mjestu.

image

Kulenovic

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Akcija Mudražije i Boseca iz 43. minute obećavala je više od mlakog udarca Krstanovića. Na drugoj strani mogao je Stojković šokirati šestotinjak domaćih pristalica na jedinoj tribini Apaša, no poslao je loptu malo pokraj gola.

Nastavak je ponudio manje prilika, a uglavnom su ih kreirali domaći koji su završnu četvrtinu susreta odigrali s čovjekom više nakon isključenja Aliyua. Krilni napadač Lokomotive grubo je startao na domaćeg stopera Božića, a sudac Kolarić promijenio je odluku o žutom kartonu nakon upozorenja VAR-a i pregleda snimke.

Gosti su se s desetoricom orijentirali na čuvanje ‘nule‘, i to su radili vrlo dobro. Teško su Farmaceuti probijali čvrsti blok suparnika, a kad bi i uputili udarac, na pravom bi se mjestu našao Čavlina. Uspjela je Lokomotiva i zaprijetiti preko Goričana koji je u 76. minuti povukao kontru, ali je njegov udarac zaustavio Čović.

Zlatnu priliku imao je Krstanović koji je u 90. minuti tukao glavom nakon kornera, ali je Čavlina i to obranio. Nisu Zekićevi momci iskoristili igrača više, na kraju imaju za čime žaliti, a utješiti ih može nastavak pozitivnog niza. Gosti bodom, s obzirom na okolnosti, mogu biti i više nego zadovoljni...

Zoran Zekić, trener Slavena Belupa:

- Mislim da smo u prvih 20 minuta zaista odlično ušli u utakmicu i napravili dovoljan broj šansi. Nažalost, nismo zabili. Nakon toga smo ušli u crnu rupu, imali smo dosta tih neforsiranih pogrešaka, pa smo sami sebi stvorili nervozu. Poslije smo se opet malo stabilizirali, pa smo imali 20 minuta s igračem više, nije često da nam se to događa. Istina je da to ponekad radimo na treningu, ali ne možeš to naučiti preko noći. Malo smo tu opet forsirali, previše smo ‘bunarili‘ te lopte, imali neke centaršuteve s poludistance. Zapravo smo u napadu ostali sa sedam igrača u istoj liniji, tako da nije bilo prilaska i traženja međuzona. Bilo je dosta utakmica ovog tjedna, čestitam svojim igračima. Ne mogu im zaista ništa zamjeriti, osim malo kvalitetnijeg pasa i završnice u zadnjim minutama. S druge strane, mislim da je njihov vratar Čavlina bio najbolji na terenu, s 20 godina prezentirao se na pravi način.

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive:

- Zadovoljan sam prije svega zbog toga što nismo primili pogodak. U ovom prvenstvu nije nam se dogodila još niti jedna utakmica bez primljenog gola. Mislim da je utakmica do isključenja Aliyua bila ravnopravna, u prvom poluvremenu s jako puno neprisiljenih pogrešaka s obje strane. Slaven je na početku imao izrazitu šansu, nakon toga smo mi imali dvije vratnice i Stojkovićevu priliku, tako da mislim da je neodlučeni rezultat i najrealniji.


Prijenos uživo:

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0


Završila je utakmica u Koprivnici. Pobjeda nikome, bod svakome

90+3‘- Izašao je Pivarić u momčadi Goričana, a u kraju usreta igrati će Salihu.

90+1‘- Tražila je domaća momčad sada kazneni udarac zbog ruke Tomečaka u kaznenom prostoru, ali iz ponovljene snimke vidi se da ruke nije bilo.

image

Patrik Kolarić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

90‘- Prilika za Belupo! Ali opet, ali opet je na pravom mjestu bio Čavlina. Tukao je Krstanović nakon kornera, ali je lopta pogodila vratara gostiju u glavu i odbila se u novi udarac iz kuta.

88‘- Utakmica ulazi u samu završnicu, a nema pravih prilika niti s jedne niti s druge strane.

81‘- Dugo su pleli mrežu oko gola Čavline sada domaći igrači, na kraju je Hoxha slao loptu na peterac, no ponovno nije nikoga bilo na lopti.

78‘- Izmjena kod domaćih, Zekić je uveo Žuljevića dok je na klupu povukao Boseca. Naznaka je ovo da trener domaćih ide na tri boda.

76‘- Puca sada po sredini vrata i Goričan iz daljine. Lagan je to bio plijen za Čovića.

75‘- Opet Čavlina siguran! Istina, ovoga puta nije imao težak posao jer je lopta išla ravno u njega, ali vratar Lokomotive zasada je nepremostiva prepreka.

71‘- Pokušao je sada Crnac, prošao je svog čuvara na desnom krilu, no na kraju se spetljao i nije bilo ništa od ove situacije.

66‘- Gosti ostali s igračem manje! Neoprezan je sada bio Aliyju, nagazio je Božića u jednoj borbi za loptu što je sudac Kolarić kaznio žutim kartonom, ali nakon intervencije VAR-a promijenio je odluku i dodijelio crveni karton igraču Lokomotive.

image

Ibrahim Aliyu

RONALD GORSIC Cropix

64‘- Promjene u domaćem sastavu: Izašli su Marina, Kvržić i Kocijan dok su novi igrači na travnjaku Jambor, Mioč i Crnac.

63‘- Dobro se sada obranio Belupo. Pokušao je najprije Bubanja pronaći nekoga na pet metara, a zatim Tomečak u nastavku akcije, a na kraju je Zirdrum izbacio loptu daleko prema centru.

60‘- Ušli su sada za Lokose u igru Tomečak i Goričan dok su iz nje izašli Cipetić i Stojković.

image

Silvijo Cabraja, trener Lokomotive.

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

58‘- Hoxha je napravio pravi dar mar gostujućoj obrani. Driblingom je zavarao i Marića i Cipetića, ali onda je malo prejako gurnuo loptu na krilo te do kraja napada nije bilo ništa konkretno.

55‘- Opet je u glavnoj ulozi napadač Belupa. Ostao je nakon jednog duela s Mersinajem ležati Krstanović i trenutno mu se ukazuje liječnička pomoć.

51‘- Ponovno je svoj udarac oprobao Krstanović. Iz prve je zahvatio loptu s vrha šesnaesterca, ali ne baš najbolje, pa je lopta prohujala pored gola.

48‘- Lokomotiva će osim Marića u idući susret i bez Cipetića. Stoper Lokosa zaradio je žuti karton nakon grubog prekršaja.

image

Josip Pivaric

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

47‘- Nezgodan udarac pretrpjeli su Soldo i Aliyju u sudaru glavama, ostali su kratko ležati na travnjaku, ali srećom brzo su se pridigli.

46‘- U nastavku susreta Zoran Zekić odlučio je napraviti promjenu. Talys je napustio igru dok je umjesto njega ušao Božić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45‘- Sudac Kolarić nije dodatno produžio prvi dio susreta već je odmah poslao momčadi u svlačionice.

43‘- Ekspresno je odgovorila Lokomotiva. Ostao je sam kao duh Stojković na drugoj vratnici, ali na sreću domaćih, veznjak Lokomotive nije bio precizan.

40‘- Ponovno spašava Čavlina! Hoxha se sjurio po lijevoj strani i nakon driblinga dobro pucao prema golu, ali Čavlina koji se zasad nameće kao prvo ime susreta, brani i ovaj pokušaj.

image

Antonio Bosec

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

38‘- Evo i prvog žutog kartona i kod gostiju, a zaradio ga je Marić zbog prigovora nakon prekršaja.

36‘- Jak vjetar u Koprivnici veliki je protivnik danas kod ispucavanja lopti jer i jedni i drugi imaju problema sa smirivanjem.

31‘- Ponovno jedan period u kojemu se ništa posebno ne događa na terenu, ali zato najmlađi navijači Slaven Belupa s tribina skandiraju ‘‘Hoćemo pobjedu!‘‘

27‘- Uputio je Stojković udarac nakon što se oslobodio na svoju desnu nogu, izgledalo je kao da je lopta od bloka završila u korneru, ali sudac je rekao da će biti ispucavanje za Belupo.

image

Kulenovic

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

24‘- Vratnica zaustavlja Lokomotivu! Cipetić i Aliyju kombinirali su u šesnaestercu, na kraju akcije pucao je stoper gostiju, ali pogodak je spriječila stativa.

19‘- Iza nas je pet minuta igre bez previše uzbuđenja, s obje strane nije bilo opipivanja vratara.

14‘ - Aliyju gađa pored gola! U izglednoj prilici našao se ‘Loksin‘ ofenzivac koji je na povratnu loptu, ne ometan pucao nedaleko od vratnice.

9‘- Zatresla se sada vratnica momčadi u plavim dresovima. Tukao je Aliyju, ali čak i da je njegova lopta završila u mreži, gol ne bi vrijedio jer je pomoćni sudac označio zaleđe.

7‘- Evo i prvog žutog kartona na utakmici, a zaradio ga je kod domaćih Marina.

5‘- Velika prilika za Slaven Belupo! Bosec je pronašao Mudražiju čiji pokušaj s pet metara brani Čavlina, nije ga desetka domaćih svladao niti nakon odbijanca, a na kraju akcije obranio je još i treći udarac. Bio je sada na streljani vratar gostiju.

3‘- Prvi udarac prema golu vidjeli smo u trećoj minuti. Pokušao je Krstanović, ali njegov je pokušaj otišao daleko iznad gola.

1‘- Počela je utakmica u Koprivnici.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:34