Nikola Kalinić protiv Dinama

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NIJANSE KOJE ODLUČUJU

Hajduk je sad daleko od naslova: Pao je tiho, a kartoni Livaje i Kalinića možda koštaju i milijune eura!

Za Bijele je posebno tragičan način na koji su ih dobili. Kalinić zbog skidanja dresa, a Livaja zbog...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. travanj 2022. 22:33

Marko Livaja i Nikola Kalinić mogli su samo vrtjeti glavom i udariti se po njoj koji put. Njihovo je mjesto u Koprivnici bilo u loži, a trebalo je biti na terenu, gdje su Hajduku morali pomoći kao zvijezde koje su dovedene upravo da rješavaju najtvrđe utakmice i vode ekipu prema tituli. Pogotovo u Bijelima često neugodnoj Podravini, gdje su ujesen izgubili 2:3 i promijenili trenera, a svojedobno imali rupu od devet godina bez pobjede.

Hajduk je nakon remija daleko od naslova prvaka, nakon euforije koje je kulminirala slavljem protiv Dinamom pao je tiho, praktično bez ispaljenog metka. Bod je skoro kao poraz, a Livaja i Kalinić ostali su samo nijemi promatrači… Skupi su bili žuti kartoni koje su dobili u utakmici s Dinamom, možda koštaju i milijune eura! Pa i više od deset kolika je razlika između Lige prvaka i ostalih UEFA-inih natjecanja, ako sagledamo kroz perspektivu Hajdukova eventualnog plasmana u nju.

image

Marko Livaja protiv Dinama

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Za Bijele je posebno tragičan način na koji su ih dobili. Kalinić zbog skidanja dresa, a Livaja zbog prekršaja u 89. minuti koji nije bio nužan. Kalinićev gol bio je centarforski, potvrdio je kvalitetu i pokazao emocije jer to s Modrima nije bila obična utakmica, sam je priznao da se radi o njemu najvećem derbiju. Bitnijem od Milan - Inter ili Atletico - Real. Za taj pogodak zavrijedio je komplimente i imao pravo na odušak, ali kao iskusni igrač koji je toliko toga prošao morao je znati za cijenu skidanja dresa i biti pametniji. To su te nijanse, one male koje često odlučuju prvenstvo.

U tom času nije pitao koliko će to stajati, vjerujemo da mu je danas žao jer nije se vratio da bi gledao momčad s tribine i na taj način patio s njom... Isto možemo napisati za Livaju, koji je već trebao biti svjestan da je Kalinić aut, ali je u 89. minuti ušao u start za žuti iako nije bio u poziciji da spašava gol.

Ta je priča mogla i daleko bolje završiti za njih da je Hajduk dobio. Zato 0:0 u Koprivnici ne treba svaliti samo na njihova leđa jer Dambrauskasova momčad ponovno nije igrala ništa, ali treba to što nisu bili od koristi momčad kad ih je silno trebala. Sigurni smo da su ih mnogi navijači Hajduka zazivali cijelu utakmicu, i ne samo to...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:34