ZELJKO HAJDINJAK Cropix
LJUTNJA U KOPRIVNICI

Legendu HR nogometa opasno razljutili: ‘Ovo su životne anomalije koje mi nisu jasne, ovo je sramotno...‘

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić strašno razočaran nakon utakmice s Rijekom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. svibanj 2022. 14:16

Dvije su teme dominirale među navijačima Slavena Belupa nakon domaće oproštajne utakmice s Rijekom. Jedna je, naravno, neuništivi Ivan Krstanović, sportaš za kojeg su godine samo broj, a druga je golemo razočaranje trenera Zorana Zekića zbog ispuštene pobjede i pristupa pojedinih mladih igrača.

- Ponovio sam sto puta da mene ne zanima koliko Belupo ima novca i kakav Rijeka ima proračun, ja protiv svakog hoću pobijediti. I kome to nije jasno, ja stvarno više ne znam, istrošio sam se, neka se netko drugi bori s njima, s takvim karakterom i takvim pristupom, to je sramotno. Ne mogu ja raditi zamjene pa da se poslije crvenim kakve sam zamjene napravio - govorio je Zekić na konferenciji za novinare nakon ogleda s Riječanima.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Nije htio o imenima, no i laiku je bilo jasno da je jedan od "označenih" bio mladi talent Marin Laušić, kojeg je Zoran Kvržić zamijenio već u 24. minuti.

- Neću ja poimence, nego jednostavno, nisu mi jasni. Ovo su postale takve životne anomalije da mi to uopće nije jasno. Ne samo što sam ljut, nego što mislite vi, koga bih trebao ostaviti u momčadi, ove od 35 ili ove od 18 - pitao je Zekić.

S druge strane dočekao ga je muk. Ipak su to odluke koje će morati donijeti on kao trener i sportski direktor.

- Naša stvarnost je da moramo forsirati mlade igrače, ali forsiranje na silu nikome ne donosi ništa dobro.

Ogledni primjer borbenosti, želje i zalaganja svim mladim igračima može biti Krstanovićeva igra protiv Rijeke.

- Malo je žalosno što malo ljudi to cijeni. Molio me šest puta da ga zamijenim, hvatali su ga grčevi, razvalio se...

Krstanović će moći ranije na odmor, jer je protiv Rijeke zaradio treći žuti karton, kao i iskusni veznjak Mario Marina koji se ove sezone odlično uklopio u koprivničku momčad.

Dinamovo slavlje u Šibeniku potvrdilo je Slavenov plasman na 'rezervirano' sedmo mjesto po šesti put u posljednjih sedam sezona, no ni posljednja utakmica u Puli neće biti nevažna. Osobito za mlađe igrače koji su u završnici sezone dobili puno prilika...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:23