Zoran Zekić i Krunoslav Rendulić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PROBLEMI U GORICI

Nakon poraza od Slavena: Sve je moguće, da Rendulić ostane i da ode, ali problemi time neće nestati...

Peti ligaški poraz u nizu potvrdio da se nešto krivo događa u Turopolju
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 19. veljača 2022. 21:07

Iako su igrači Gorice obećavali angažirani i borbeni pristup iz utakmice s Dinamom, te prekid crnog rezultatskog niza, protiv Slavena ništa od obećanog nisu ispunili, već su doživjeli tešku blamažu, već peti ligaški poraz zaredom.

Nema opravdanja

Nema za njega nikakvog opravdanja, krivci su za njega apsolutno svi, od trenera Krunoslava Rendulića i stručnog stožera do posljednjeg igrača, a i sportsku politiku kluba koju vodi predsjednik i sportski direktor Nenad Črnko treba itekako staviti pod povećalo kritike.

Površna, needucirana i uglavnom loše informirana “internet javnost” u brojnim komentarima nakon debakla s Koprivničanima zaziva Rendulićevu glavu, stara je to floskula da je najlakše promijeniti trenera jer se ne može igrače, ali kada je Gorica u pitanju, dobro se podsjetiti veljače 2020. godine.

Tada je u drugoj prvoligaškoj sezoni ovog kluba prvi put došlo do smjene trenera, kada je Sergej Jakirović morao odstupiti poslije poraza 0:6 od Hajduka.

Zanimljivo, tad su se “internet bojne” okomile na predsjednika Črnka i tadašnjeg sportskog direktora Nikoličiusa, smatrajući da su povukli loš potez, branili su trenera u odlasku, a podcjenjivali i ismijavali njegovog nasljednika Valdasa Dambrauskasa. Naravno, budućnost je pokazala da takvi “komentatori” ne znaju ništa o nogometu, a teško je vjerovati da su nešto naučili i u međuvremenu.

Gorica nikada prije kroz ove četiri sezone nije doživjela pet poraza zaredom, ali kriza je imala čak i kada je na klupi sjedio Dambrauskas. To je u nogometu normalna pojava, pogotovo u tranzicijskoj sezoni kluba u kojoj je značajno pomlađen igrački kadar, a prije dvoboja s Belupom prodan je Kristijan Lovrić, jedini čovjek koji je sam mogao dobiti utakmicu. Od ovog kadra čuda se zaista ne mogu očekivati jer nakon svih odlazaka kvalitetom zaostaje za ranijima, ali glavni problemi su u pristupu i psihologiji. Tu Rendulić mora ponijeti teret odgovornosti jer izostaje reakcija.

Kako dalje?

Može se igrati slabo, može se primiti i dva gola u 10 minuta kao u petak, ali kada se poslije toga izgubi volja i ne pokaže želja za preokretom, onda su kritike zaslužene i žestoke.

Rendulić je igračima dao dva slobodna dana, a u njima će popričati s predsjednikom Črnkom kako dalje. Sve je moguće, i da ostane i da ode, ali problemi time neće nestati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:51