Zoran Zekić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
‘MENI OVO NIJE JASNO‘

‘Neka pola grada navija za Dinamo, a pola za Hajduk, ali u drugim utakmicama mogli bi navijati za nas!‘

Zoran Zekić požalio se uoči ogleda s Goricom na nelogičnu situaciju u Koprivnici
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 17:07

Barem bod Slaven Belupo mora osvojiti u petak kako bi zadržao drugu poziciju na ljestvici, inače će to mjesto prepustiti svom gostu. Čak 111 dana Slaven Belupo nije trijumfirao pred svojim navijačima u prvenstvu, sve od 30. travnja kad je na Apašu pala upravo Gorica. Opet u Podravinu stižu turopoljske trupe, pet dana nakon lijepe Slavenove pobjede na Rujevici.

- Nije bilo baš previše vremena za slavlje nakon Rijeke, nije bilo ni prevelike radosti, možda su igrači bili previše umorni - kaže trener Zoran Zekić i najavljuje ono što danas čeka njegovu momčad:

- Očekuje nas težak suparnik koji se voli nadigravati, sigurno će biti zanimljivo i nadam se da ćemo biti u pravom izdanju. Dobro smo ušli u sezonu, pripremamo se iz utakmice u utakmicu i samo trebamo nastaviti raditi u ovom smjeru. Jasno, mislim da možemo igrati još bolje, brže i okomitije te biti kompaktniji. No zajedno smo tek dva mjeseca i još nismo došli na razinu koju priželjkujem, ali vjerujem da hoćemo.

U pet kola SB je primio pet golova, ali svih pet od Dinama. Već 270 minuta čista je koprivnička mreža.

- Većina naših igrača jako je disciplinirana u obrambenoj fazi i dosta radimo na tome. Nadam se da ćemo ostati tako kompaktni, a naravno da se nadam i da ćemo u igri prema naprijed biti još opasniji. Pohvalio bih trenera vratara Marija Hontića, koji radi jako dobro. Naš vratar Ivan Sušak morat će mirovati oko dva mjeseca zbog ozljede ligamenta u zglobu, a Antun Marković dugo je čekao priliku i na jako dobroj je razini. Želim mu da tako i ostane, i zbog njega i zbog momčadi...

Cijeni Zekić svog sljedećeg suparnika.

- Gorica je izrasla u jako dobar, posložen klub u kojem nema puno tenzija i pritiska. Kvalitetni su i imaju mnogo stranaca, što je nekad dobro, a nekad i nije. U otvorenom nogometu svakog mogu kazniti, što se vidjelo i protiv Lokomotive. Njihov trener Samir Toplak voli kombinatorni nogomet i zato vjerujem u otvorenu utakmicu te da ćemo na kraju mi biti bodovno zadovoljniji.

Pohvalio je Zekić Nikolu Jambora i naglasio da je normalno što još nije maksimalno tjelesno spreman te da je pitanje hoće li još jedan veznjak Mihail Caimacov, koji je osjetio bol ispod tetive u mišiću stražnje lože (nije ništa preozbiljno), biti u kadru za Goricu.

- Nemam nikakve slatke brige oko slaganja momčadi, imat ću ih ako će dečki i dalje imati ovakav angažman i budu li i dalje razmišljali o sebi kako sada razmišljaju. Trenutno imam u glavi točno onoliko igrača koliko mi ih je potrebno za utakmicu, nikakve slatke brige.

Postavili su novinari Zekiću i pitanje “očekuje li veći odaziv publike zbog toga što je Slaven drugi na ljestvici?”. Odgovor je bio negativan:

- Ne može kod nas biti publike. Naši prijatelji iz prigradskog naselja su, recimo, u petak u 18 sati odlučili organizirati malonogometni turnir. Tu sam godinu dana, pokušavam biti pristojan i normalan, no neke stvari mi nisu jasne. Nemam ništa protiv toga da pola grada navija za Dinamo, a pola za Hajduk, jasno mi je to, ali u drugim utakmicama mogli bi navijati za nas, jer ako ispadnemo u niži rang, Hajduk i Dinamo će morati ići gledati u Zagreb. No ako dođe i 50 ljudi, zbog sebe, kluba i njih moramo odigrati na najvišoj mogućoj razini - zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:07