DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
ŠOKANTNA ZAVRŠNICA

Pogledajte dramu koja je trajala 105 minuta: Gorica burno slavila u nadoknadi, a onda se javio VAR...

Neuništivi Ivan Krstanović još je jednom junak Belupa. Krstanović i VAR! Pogledajte golove
Piše: Goran Čičin Mašansker, Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2022. 19:16

SLAVEN BELUPO - GORICA 2:1 (Krstanović 72', Božić 81' / Babec 19')

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Sušak - Božić, Paracki (od 61. Krstanović), Hlevnjak (od 88. Tepšić), Soldo - Kvržić, Marina, Hoxha (od 88. Liklin) - Zvonarek - Crnac (od 61. Zapata), Brković (od 61. Svržnjak)

GORICA (3-4-2-1): Kotarski - Steenvoorden, Šimunović (od 63. Marjanović), Jovičić - Muhammed (od 37. Mitrović), Babec, Golubickas (od 63. Jug), Keita - Kalik (od 79. Skrbin), Fruk - Cruz (od 46. Stojanovski)

KOPRIVNICA - Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)


Slaven Belupo je prekinuo niz od sedam kola bez pobjede. Na koprivničkom je stadionu pala Gorica, Farmaceuti su preokretom čestitali rođendan svom treneru Zoranu Zekiću, a napokon su prekinuli i golgeterski post.

Gorica je djelovala bolje u prvom poluvremenu, s prednošću je otišla na predah, ali je nastavak u potpunosti pripao domaćima. Bilo je tu i drame u završnici, poništen je pogodak Babeca za 2:2, a onda je Zapata zabio za 3:1, ali ni njemu gol nije priznat, u pitanju je bilo zaleđe.

Pogledajte poništene golove, prvo Gorice za 2:2:

Poništeni gol Zapate za 3:1:

Prvi je za goste zaprijetio Kalik, u 14. minuti tukao je s desne strane, ali je lopta otišla iznad grede. Potom je Toplakova momčad u 19. minuti povela. Paracki je imao čistu situaciju, ali je bespotrebno petljao ispred Cruza koji se dokopao lopte i onda proslijedio u sredinu. Pokušao je vratar Sušak spasiti stvar istrčavanjem, ali je Hrvoje Babec bio brži te je plasirao loptu u praznu mrežu.

Domaćin je prvi put zaprijetio tek u 27. minuti, Crnac je prošao po lijevoj strani i snažno tukao, ali je Kotarski uz manje poteškoće uhvatio loptu. Dvije minute kasnije iz slobodnog udarca pokušao je Fruk, Sušak se nije dao iznenaditi. Uslijedio je pokušaj Marine glavom pokraj gola, pa lijepa akcija Kalika, Muhammeda i udarac Cruza iz prve, ali iznad okvira.

U završnici prvog poluvremena preselili su Farmaceuti igru na gostujuću polovicu te su stvorili par obećavajućih situacija koje ipak nisu uspjeli realizirati. U 36. minuti Hlevnjak je ubacio s desne strane, a Crnac glavom poslao loptu pokraj gola. Kvržić u 39. šalje dubinsku loptu za Zvonareka čiji je udarac obranio Kotarski. Hlevnjak je u 43. minuti mogao odabrati udarac umjesto povratne lopte 'u ništa', a prvu je dionicu zaključio aktivni Hoxha. Nakon dva efektna prodora kosovski je krilni napadač iskušao i udarac, no poslao je loptu iznad grede.

Cruza je na početku nastavka zamijenio Stojanovski, a Zvonarek je u 47. minuti imao novu veliku priliku nakon asistencije Kvržića, no Kotarski je sjajno obranio. Bolji je bio domaćin u nastavku, pokazao je veliku želju za povratkom u utakmicu, dok se Gorica zadovoljila čuvanjem prednosti. Tukao je Crnac pokraj vratiju nogom, pa Krstanović glavom, ali rezultat se nije mijenjao sve do 73. minute kad je Ivan Krstanović majstorski petom iskoristio lijepu Hoxhinu asistenciju za izjednačenje i svoj 115. pogodak u HNL-u.

Gol Krstanovića petom:

Kalik može biti zahvalan sucu Vidulinu što ga je poštedio isključenja nakon nesportske reakcije, dobio je tek žuti karton. U 77. minuti Zapata je nakon kontranapada tukao u Kotarskog, a u 80. je Stojanovski glavom iz blizine nevjerojatno promašio okvir gola nakon ubačaja Mitrovića.

Kazna je bila ekspresna, a stigla je iz prekida u režiji Slavenovih iskusnika. Kvržić je bio asistent, a Božić strijelac. Izgledalo je da je tu priča gotova, ali je Hrvoje Babec duboko u nadoknadi nakon prekida pogodio za 2:2. Sudac Vidulin išao je tu situaciju provjeriti na VAR monitoru te je poništio pogodak zbog igranja rukom, a nakon dugotrajne provjere nije priznat ni gol Zapate na drugoj strani. Ostalo je 2:1, zasluženo slavlje Slavena.

------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90'+15' - Čak 15 minuta trajala je VAR provjera, a na kraju je sudac Vidulin uz konzultaciju s VAR sobom poništio pogodak jer je Svržnjak, a ne Krstanović kako se prethodno mislilo, bio u zaleđu. Kakva dramatična završnica... Pobjeda Slaven Belupa na kraju ovog spektakularnog finiša!

90'+6' - GOOOL! Ponovno su zabili Farmaceuti, strijelac je Zapata! Krstanović je proigrao Zapatu koji, u kombinaciji sa Svržnjakom, zaobilazi Kotarskog te potom smireno pogađa mrežu za 3:1!
Ali opet traje VAR provjera! Gleda se je li Krstanović bio u zaleđu prilikom ove akcije...

90'+3' - GOOOL! U skoku je bio Jovičić koji je prebacio za Babeca, a veznjak Gorice uz pomoć vratnice iz blizine zabija svoj drugi pogodak na utakmici! Šokirani su Koprivničani...

ALI TRAJE VAR PROVJERA! Čini se da je Jovičić pritom igrao rukom...

Ide i sudac Vidulin samostalno pogledati snimku.

NIŠTA OD GOLA! Tako je, Jovičić je igrao rukom! Nastala je opća euforija na koprivničkim tribinama!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Izlaze Hlevnjak i Hoxha uz pljesak koprivničke publike, zamijenit će ih Novak Tepšić i Luka Liklin.

83' - Uhh, ovo je ružno izgledalo... Kvržić je iskrenuo zglob i odmah se u bolovima srušio na travnjak. Ukazuje mu se liječnička pomoć, trajat će ovaj prekid nekoliko minuta.

Čini se da će stisnuti zube danas izvrsni i ratoborni Zoran Kvržić, nastavlja susret zasad.

81' - GOOOL! Kvržić je lijepo ubacio iz slobodnjaka, a Božić nadskočio Steenvoordena i glavom pogodio za preokret u Koprivnici!

80' - Čisti zicer promašuje Stojanovski! Našao se u matnoj poziciji na samo pet metara, a njegov pokušaj glavom ne pronalazi put do mreže... Sušak je već bio svladan na golu Slavena i samo je pogledom ispratio ovu stopostotnu priliku.

79' - Ušao je Vinko Skrbin umjesto nervoznog Anthonyja Kalika.

79' - Opet prijeti Krstanović, ovog puta iz vrlo teške situacije - lak plijen za Kotarskog.

77' - Kako igra Krstanović sa svojih 39 godina! Majstor je istrčao kontru i zatim 'podvalio' za Zapatu koji se ubacuje iz drugoga plana, ali čudesni Kotarski još jednom brani nemoguće!

74' - Zaiskrilo je između Kvržića i Kalika pa su obojica dobili žute kartone.

72' - GOOOL! Hoxha je probio lijevi bok i dobro zavrnuo na pet metara gdje veteran HNL-a Ivan Krstanović atraktivno petom pogađa mrežu za izjednačenje! HNL ikoni ovo je 115. gol u prvenstvu, i to sedmi ovosezonski.

72' - Nastavlja se festival žutih kartona, i to sve za džokere s klupe. Krivac je Stojanovski zbog faula na Soldi.

71' - Mitrović s leđa povlači Hoxhu za dres pa je i njega službeno opomenuo sudac Vidulin.

68' - Zapata je grubo startao na Jovičića i opravdano dobio žuti karton.

65' - Krstanović pokušava glavom nakon izvrsnog Zapatina centaršuta, ali odlazi i njegov pokušaj preko grede.

63' - Odgovara odmah i Toplak. U igru će Patrik Jug i Saša Marjanović, za danas su gotovi Golubickas i Šimunović.

62' - PROVJERAVA SE VAR! Krstanović je pao u šesnaestercu u duelu sa Šimunovićem, a sudac Vidulin je - nakon konzultacije s VAR sobom - ipak pokazao da se igra nastavlja.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

61' - Trostruku zamjenu radi Zekić. Ušli su Ivan Krstanović, Hansel Zapata i Ivijan Svržnjak umjesto Parackog, Crnca i Brkovića.

54' - Novi pokušaj Slaven Belupa! Još je jednom u glavnoj ulozi Ante Crnac, dobro si je otvorio prostor te potom opalio s vrha šesnaesterca - prohujao je njegov udarac pored gola!

52' - Zaprijetio je Ante Crnac, a zatim i borbeni Kvržić, no čiste oba puta gostujući braniči. Bolje je Slaven ušao u nastavak.

image

Dominik Kotarski

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

47' - Što je sada promašio Zvonarek! Ili - možemo i tako - što je tek skinuo Kotarski! Kvržić je majstorski proigrao Zvonareka koji potpuno sam šutira s pet metara, a vratar Gorice opet se istaknuo fantastičnom intervencijom! Bio je to zicer nad zicerima...

46' - Vraćamo se u Koprivnicu. Još je jedna promjena na klupi Gorice, Toplak je u svlačionici ostavio Da Cruza, a u igru će Vlatko Stojanovski.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bolju i agresivniju igru okrunila je Gorica pogotkom Hrvoja Babeca u 19. minuti. Gosti su uspostavili inicijativu već u ranoj fazi susreta, a trener Zoran Zekić ne može biti zadovoljan izdanjem svojih nogometaša. U nastavku možemo očekivati neka nova rješenja.

image

Zoran Zekić i Samir Toplak

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45'+2' - Opalio je Hoxha - samo do velikogoričkoga bloka.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - Dobra akcija Slaven Belupa, izgledalo je kao da će uspjeti ugroziti vrata Kotarskog, ali na kraju Hlevnjak šalje pogrešan posljednji pas i raščistila je to obrana Gorice.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

39' - Sjajan solo-prodor Lovre Zvonareka završio je još boljom obranom Dominika Kotarskog!

38' - Hoxha s leđa povlači Kalika i dobiva žuti karton.

37' - Nevolje za Toplaka! Ozlijedio se Muhammed Musa i neće moći nastaviti, mijenja ga Josip Mitrović.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

36' - Proradio je tandem Zvonarek-Crnac! Mladi kapetan Farmaceuta izvrsno je centrirao za Antu Crnca koji glavom tuče malo pored vratnice...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

33' - Izvrsna akcija Gorice! Kalik gura Muhammeda u prostor, Nigerijac isprve pronalazi Da Cruza pred golom, a brazilski napadač gađa malo iznad grede!

31' - Marina pokušava glavom, odlazi taj pokušaj pored gola...

30' - Šimunović je oštro i agresivno startao na Kvržića te je Vidulin bio primoran pokazati prvi žuti karton na utakmici.

28' - Fruk prijeti iz slobodnjaka, ali nije to bilo posebno opasno - udarac je išao ravno u Suška.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

19' - GOOOL! Paracki se spetljao u obrani pod pritiskom Da Cruza, Brazilac mu potom krade loptu te proigrava Babeca koji koristi lošu Suškovu reakciju i trese mrežu za 1:0 Gorice u Koprivnici!

14' - Prvu ozbiljniju prijetnju - tek u 14. minuti utakmice - uputio je Anthony Kalik, ipak ostala je 'nula' u kategoriji udaraca u okvir.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

13' - Marina je tražio Zvonareka u šesnaestercu, raščistili su tu situaciju gosti.

10' - Miran početak u Podravini. Gorica ima inicijativu i veći posjed lopte, no Farmaceuti polako prebacuju u višu brzinu.

17.00: Počeo je susret u Koprivnici. Glavni je sudac Marin Vidulin iz Kanfanara.


16.00: Stigli su sastavi!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:47