Ivan Krstanović

 DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
STRAŠNE BROJKE

Prima čestitke u 40. godini i lovi Cvitanovića! ‘A šta sam tek radio u Šibeniku, promašivao kao nikad...‘

‘Dobio sam dosta poziva i poruka, svi čestitaju‘, priča legendarni napadač nakon sjajne partije.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. svibanj 2022. 19:10

Pitanje je kako bi Slaven Belupo prošao ove sezone da nije imao Ivana Krstanovića. Prvi strijelac Farmaceuta stigao je do brojke od 10 prvenstvenih pogodaka iako je propustio dio utakmica zbog ozljede početkom proljetne polusezone.

Ogled s Rijekom (2:2) na oproštaju od koprivničke publike još jednom je pokazao koliko je veliki Krle, odnosno Popo ili Lord, kako ga također zovu, značajan za Slavenovu momčad.

- Sigurno da smo odigrali stvarno dobru utakmicu. Bili smo na razini, ali odlučivali su detalji. Trenutak dekoncentracije, prekidi, centaršutevi sa strane, na što nas je trener upozoravao cijelo vrijeme i prije utakmice, i na poluvremenu. Ipak, mislim da na kraju možemo biti zadovoljni. Možda ostaje mali žal što nismo pobijedili, ali opet, to je Rijeka, izuzetno dobra momčad koja sigurno igra najljepši nogomet u HNL-u.

Krstanović je izborio pa realizirao kazneni udarac i nakon toga sprašio strašan gol iz daljine i to slabijom, lijevom nogom. Prije toga pogodio je gredu, a cijeli je susret odigrao na visokoj razini. Trčao je, borio se i uklizavao kao da je mladić željan dokazivanja. Naravno da nakon toga nisu izostale ni brojne čestitke.

- Dobio sam dosta poziva i poruka, čestitalo mi je puno ljudi. Svima sam zahvalio, bilo je stvarno lijepo, baš sam uživao.

On je zabio već treće kolo zaredom, a objasnio je i što ga je mučilo na startu proljeća.

- Pripreme sam prošao stvarno jako dobro, bio sam među prva tri igrača po razini pripremljenosti. Međutim, trenirali smo na umjetnoj travi i došla je ta nesretna ozljeda koja me na skoro dva mjeseca potpuno izbacila iz stroja. Otišao mi je mišić lista, pauzirao sam dva tjedna, i kad sam se vratio, obnovio sam istu ozljedu, tako da nisam potrčao više od 40 dana. To me izbacilo iz takta, i nisam bio pravi na nekoliko utakmica, dok sam zadnje tri odigrao stvarno dobro. Ali ja znam da mogu još puno bolje, i sigurno bih bio još bolji iz utakmice u utakmicu da se prvenstvo igra dalje. Igračima koji nisu ozlijeđeni, a ne igraju mjesec ili dva, treba par utakmica da dođu na neki nivo. Tako je isto bilo kod mene nakon ozljede, tražio sam se i nisam bio pravi. Ali evo, na kraju mogu biti zadovoljan, podizao sam formu, a kažem, vjerujem da mogu još puno bolje od ovoga.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Sad ste na 118 golova u HNL-u, drugoplasirani strijelac svih vremena Igor Cvitanović ima 126. To je definitivno dohvatljivo sljedeće sezone...

- Ne opterećujem se s time, a kažem sam sebi i nekim suigračima; ne mogu jamčiti da ću zabiti gol, ali samo znam da ću dati sve od sebe kad izađem na teren, da ću 'poginuti' na terenu. Golove ne garantiram, dajem maksimum, koliko mogu u tom trenutku. U subotu me nagradilo s ta dva pogotka.

Trener Zoran Zekić nakon utakmice je istaknuo vas kao primjer želje i borbenosti, nezadovoljan pojedinim mlađim igračima. Kakva je vaša poruka mladima koji žele uspjeti u nogometu?

- Pričam im na svakom treningu, prijateljski razgovaramo, i rekao sam im sve isto što i trener. 'Dečki moji', ako mislite uspjeti, trebate izorati i prekopati teren. To je jedino pravo mjerilo da daješ 200 posto. OK, nekad te i ne ide. Primjerice, ja sam u Šibeniku promašivao kao nikad, nisam realizirao penal, još sam imao tri-četiri zicera. Da sam tada bio u ovoj formi, zabio bih tri-četiri gola. No, ozljeda je ostavila traga, i tražio sam se dok se nisam našao. Dosta dugo već savjetujem naše mlađe igrače, upozoravam ih da neće biti dobro ako neće 'tjerat, giljat', ići 200 posto, bez toga ne možeš nigdje igrati.

Njima bi s 20 godina to trebalo biti lako, u svakom slučaju lakše nego jednom 39-godišnjaku. Međutim, Krstanović ima svoju formulu koja se sastoji od zdravog pristupa, treninga, odricanja i sportskog načina života, a vjerojatno nešto ima i u genima.

- Takvog sam mentaliteta da sve što radim, radim 100 %. Ne štedim se nikad. U Zagrebu sam bio kapetan posljednju godinu ugovora, pa su me neki suigrači pitali zašto idem u klizeće. Odgovorio sam im da sam naučio tako, da se borim, i da još imam motiva. Pitaju me sad svi dokad ću igrati, a ja im govorim da ću igrati sve dok imam motiva. A imam ih, gladan sam igre i golova! Zdravlje me dobro služi, vidjet ćemo...

Zekić je rekao da vas nakon ovakve partije želi zadržati i za sljedeću sezonu, no boji se da neće moći konkurirati drugim ponudama. Kako vi gledate na mogući nastavak suradnje s Farmaceutima?

- Što se tiče kvalitete, uvjeren sam da mogu igrati na visokoj razini i u dobrim klubovima. S obzirom na godine, tu postoje određeni limiti u percepciji, ali ja znam da mogu i da vjerujem u sebe. Hoću li ja ostati ili ne, to je pitanje za klub. Proveo sam ovdje predivne tri i pol godine, lijepo mi je u Belupu, Koprivnica mi je u ovom razdoblju postala drugi dom. Sretan sam što sam dio ovog kluba i grada, ljudi me ovdje stvarno cijene i vole. I navijači me uvijek pozdrave u gradu, popričaju sa mnom, tako da imam stvarno riječi pohvale. Što se mene tiče, ja sam uvijek spreman za razgovor, ali vidjet ćemo što će biti na kraju – zaključio je Ivan Krstanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:09