Tko će slaviti u današnjem dvoboju?

 MATIJA DJANJESIC Cropix
NIŠTA OD NOGOMETA

Službeno otkazano: Gorica i Slaven Belupo u nedjelju se neće sučeliti! Doznali smo kad će se igrati

Iako su klubovi tražili da se susret pomakne na proljetni termin, to ipak neće biti tako.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 30. listopad 2022. 17:45

Nadaleko poznata turopoljska magla spriječila je odigravanje nedjeljne utakmice 15. kola HNL-a između Gorice i Slavena Belupa, koja je bila zakazana za 17.30 u Velikoj Gorici. Novi termin je u ponedjeljak, 31. listopada od 14 sati.

Slične scene viđene su prošle sezone na istom mjestu kada su ovdje gostovali Dinamo i Lokomotiva, ali tada se igralo, no ovoga puta greška nije ponovljena. Zaista kakav bi bio smisao igrati u uvjetima gdje se ne može vidjeti igrača na više od 30 ili 40 metara, a da o gledateljima na stadionu i pred televizijskim ekranima ne govorimo.

Igrači obje momčadi izašli su na zagrijavanje u predviđenom roku oko sat vremena prije planiranog početka dvoboja, bilo je pritom pomalo čudno što se nisu upalili reflektori, ali nije bilo riječ o kvaru i svjetla na stadionu su se oko 17 sati počela paliti. No, pomalo paradoksalno bolja je bila vidljivost tamo gdje je bilo manje svjetla, nego gdje su reflektori sjali punim sjajem.

Odluka o prekidu počela se kuhati baš kada je primijećen taj detalj, a sudac utakmice Ivan Bebek iz Rijeke s pomoćnicima, te delegat Zlatko Stanković iz Zagreba, izašli su oko 17.10 na travnjak i okupili oko sebe igrače i stručno osoblje obje momčadi. Konzultacije su trajale pokoju minutu, a jednoglasan je bio zaključak da nema uvjeta za odigravanje dvoboja. Službena spikerica Petra Škrinjarić je potom objavila da se utakmica neće igrati, ali ne i novi termin, odnosno kako je kazala "igrat će se u prvom slobodnom terminu".

Uslijedili su pregovori s tim da su nositelji televizijskih prava tražili odigravanje dan kasnije, dakle u ponedjeljak, 31. listopada u 14.00, dok su oba kluba tražila prebacivanje ovog dvoboja na proljeće 2022. godine, dijelom i zbog blagdana Svih svetih jer su bili uskladili treninge da mogu imati barem jedan slobodan dan...

U konačnici prevagnula je želja televizije, pa će se igrati odmah u ponedjeljak, ali u ranijem terminu, uz nadu da magla neće tako rano pasti, iako se u Velikoj Gorici s tim nikad ne zna jer rijetko koji grad u Hrvatskoj ima tako čudnu mikroklimu. Zna se dogoditi da je u Zagrebu sunce, a samo dvadesetak kilometara dalje kiša, vjetar i nekoliko stupnjeva niža temperatura.

Bio je jedan takav slučaj prošle sezone kada su prevencije radi Gorica i Osijek počeli prvenstveni dvoboj već u 13 sati, ali baš tog dana bilo je sunčano kao da je ljeto ili proljeće. Bilo bi dobro da i ovaj put ne bude problema i da se igra u regularnim uvjetima...

Inače, treneri Igor Angelovski i Zoran Zekić bili su predvidjeli ove sastave:

Gorica: Banić - Raspopovič, Steenvoorden, Krizmanić, Keita - Pršir, Francois - Mitrović, Suk, Kapulica - Vujnović.

Slaven Belupo: Čović - Bosec, Soldo, Zirdum, Talys - Marina, Mudražija - Kocijan, Hoxha, Crnac - Krstanović. (tr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 19:44