ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VRUĆI DVOBOJ

Detalj nakon burne utakmice zgrozio Osijek, a sudar koji je završio kaosom na terenu okončan je velikom pomirbom

U Gradskom vrtu stavili su točku na utakmicu u Varaždinu, okreću se budućnosti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. studeni 2022. 15:42

Bijelo-plavi samo su navratili u Osijek. Nakon rezultatski polovično uspješne mini turneje na kojoj su proveli šest dana (prvenstveni poraz na Poljudu i trijumf u ipak puno bitnijoj utakmici osmine finala Kupa u Varaždinu), odradili su tek dva treninga u Gradskom vrtu, a onda opet spakirali svoje stvari i vratili se na cestu. Već u petak iza podneva, odmah nakon što trener Poms odradi svoje medijske obveze, nogometaši Osijeka krenut će put Šibenika gdje će i zaključiti natjecateljsku godinu.

Malo je ostalo vremena za oporavak nakon preskočene zahtjevne prepreke u Kupu. Doduše, plasman u četvrtfinale ostao je u sjeni zbivanja potkraj utakmice i gužve u kojoj je sudac Pajač pokazao čak tri crvena kartona. Iz Gradskog vrta se nisu previše obazirali na taj incident, ali nisu propustili kazati kako su zgroženi riječima Varaždinova trenera Kovačevića i njegovim tvrdnjama o provokacijama igrača Osijeka jer su gužvu koja je na žalost obilježila derbi Drave ipak započela dvojica njegovih nogometaša. S time su odlučili zaključiti priču, staviti točku na utakmicu u Varaždinu, i okrenuti se idućem izazovu.

Imperativ plasmana među osam najboljih nije nogometašima Osijeka vezao noge. Do 65. minute utakmice držali su sve konce utakmice protiv protivnika koji ih je ne tako davno nadigrao. Očito su naučili lekciju iz 4:1 prvenstvenog poraza na istom travnjaku. Imali su uvjerljivu igru, dva gola prednosti, još nekoliko velikih šansi na vrijeme zaključiti utakmicu, a koje je Zelenika sjajno obranio, dok istovremenu Varaždinu nisu dozvolili ništa. A onda se sve okrenulo isključenjem Čeberka... S igračem manje posve se promijenila slika na terenu, nestalo je sigurnosti u igri Osijeka koji se našao u podređenom položaju. Pa ipak cilj je na koncu ostvaren. A samo to je i bilo bitno.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- U Kup utakmicama nikad ne znaš što će se dogoditi u idućem napadu. Tako je bilo i ovoga puta, imali smo 2:0, prilike za 3:0 i mirnu utakmicu, a onda se dogodi crveni karton koji je prelomio utakmicu. Ali u obrani smo bili disciplinirani, kompaktni i na kraju momčad zaslužuje pohvale za način na koji je radila za ovu pobjedu. Vidjelo se da svaki od nas želi izboriti idući krug i to je sjajno za cijelu momčad - kazao je Poms.

Više od pola sata Osijek je s igračem manje odbijao napade, i uspijevao u tome sve do sudačke nadoknade.

- Rekao bih da smo zasluženo slavili. Prvo je poluvrijeme bilo odlično s naše strane, bez ijedne pogreške. I drugo smo otvorili odlično i do crvenog kartona Čeberka smo potpuno dominirali. Nakon tog isključenja malo smo se povukli da bi se na samome kraju uvukla i neka nervoza... Cijelu smo utakmicu odigrali dobro i nismo im dali puno prilika. U završnici smo se malo povukli, primili smo taj gol u sudačkoj nadoknadi, ali ipak mirno odradili samu završnicu susreta. Obranu smo dobro odradili s igračem manje i čestitam svojim suigračima - kazao je Marko Malenica koji je ovaj puta stajao među vratnicama.

Dogovorno, kao uostalom i prošle sezone, Ivušiću pripadaju minute u HNL-u, a Malenici u Kupu.

Utakmica je završila s kaosom na terenu, ali nakon nje je ipak palo rukovanje. Naime, Jevhen Čeberko nije želio napustiti Varaždin s "repovima", prije povratka u Osijek potražio je Elezija i ispričao mu se zbog svoga neopreznog starta.

Škorić u kadru nakon dva i pol mjeseca

Dan povratka Mile Škorića na travnjak sve je bliže. Kapetan i stup obrane bijelo-plavih je ove sezone propustio više od polovine utakmica svoje momčadi, odigrao ih je osam, a onda je zbog ozljede preskočio idućih 11. Već neko vrijeme je u treningu, a u Varaždinu se, pak, prvi puta nakon dva i pol mjeseca, još od utakmice protiv Hajduka u Gradskom vrtu, napokon opet našao u zapisniku. Nije zaigrao, no i sama činjenica kako se opet našao na klupi potvrđuje kako je ozljeda ostala iza njega.

Možda zaigra već u Šibeniku jer Rene Poms će doslovno krpati momčad za Šubićevac. Uz ranije ozlijeđene Lončara, Lovrića, Brleka i Cvijanovića, zbog isključenja u Varaždinu u posljednjoj utakmici ove jeseni neće moći računati na Mancea i Čeberka, i a Nejašmić je zbog lakše ozljede propustio utakmicu osmine finala Kupa, no odradio je posljednji trening pa bi se mogao vratiti u konkurenciju za posljednju utakmicu polusezone. Istovremeno, veći broj igrača bori se s virozom. Neki od njih su čak i u tom stanju odigrali utakmicu u Varaždinu.

- Idemo u Šibenik u istom stilu, sa željom da osvojimo tri boda. Pripremit ćemo momčad, nemamo previše vremena, ali ova pobjeda u Varaždinu će nam dati snage pred Šibenik i siguran sam da ćemo i u toj utakmici biti pravi - poručio je Poms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:06