PIXSELL PHOTO & VIDEO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pixsell Photo & Video Agency/Alamy/Alamy/Profimedia
USUSRET VARAŽDINU

Što to sprema ‘maksimirski chef‘ Ante Čačić? Ovim potezom bi mogao dati priliku za uzlet važnoj karici Modrih

U Varaždinu bi moglo doći do kompletne promjene u zadnjoj liniji...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 13:33

Ante Čačić ostao je isti, on ne mijenja svoja nogometna opredjeljenja. Rotira momčad, uvijek iznenadi s nekim u udarnom sastavu. Nije lako proniknuti u njegova razmišljanja kad se radi o tome tko će startati u nekoj utakmici. Što “maksimirski chef” sprema u svojoj kuhinji za ogled u Varaždinu?

Kakve će “začine” ubaciti u momčad? Ono što jest sigurno, mora odmoriti neke figure za uzvratni ogled s Ludogorecom. No s druge strane, mora biti oprezan, ne bi se smjelo dogoditi da se momčad posklizne u baroknom gradu, ne bi to bila dobra uvertira za sudar s Bugarima. Kad njega pitate, uvijek kaže:

”Sve su to igrači koji zaslužuju biti u Dinamu, svi oni mogu biti u udarnom sastavu za utakmice”.

Dobro, takva rečenica se i očekuje od trenera, nikome ne smije ugasiti nadu.

U Varaždinu bi moglo doći do kompletne promjene u zadnjoj liniji. U udarnih jedanaest mogli bi se pojaviti Boško Šutalo, Moharrami, Dilaver i Bočkaj. Varaždin bi, eto, mogao postati nova prilika za uzlet Bočkaja, koji bi u budućnosti trebao biti lijevi bek Modrih jer se Ljubičića, prema nekim našim spoznajama, neće još dugo držati uz lijevu aut-liniju. Došao je kao vezni igrač, to će uskoro i igrati, možda već u Varaždinu, ako ne bude odmah u udarnom sastavu, mogao bi na poziciju veznog ući tijekom utakmice.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kad se radi o defenzivnim veznim igračima, onda bi Čačić trebao odmoriti Ademija i Mišića, natrči se taj dvojac, treba im malo zraka. Hoće li u Varaždinu za početak odmarati jednog ili obojicu još se ne zna. Moglo bi se dogoditi da u udarnom sastavu starta - Amer Gojak. Njega Čačić nije vodio na utakmicu u Razgrad, a nakon nje smo dobili vijest da je ostao u Zagrebu zbog problema s leđima. Dobro, mogli smo o tome biti obaviješteni i prije, pa ne bismo napisali da je Gojak eliminiran iz trenerovih razmišljanja za Ludogorec. Uglavnom, Čačić nije otpisao Gojaka, bosansko-hercegovački reprezentativac konkurira u Varaždinu za udarni sastav. Trebali bi tu još biti Špikić, Baturina i Oršić, a kao špica trebao bi zaigrati Bruno Petković, koji više ne osjeća probleme s rebrima.

Linker
05. kolovoz 2022 13:35