ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SUPERSPORTSKE HNL FANTASY

U 20 sati starta novo 6. HNL kolo, a ovo je naših predloženih 11 za sve fantasyste

Ne zaboravite do 20 sati posložiti svoju SuperSportske HNL Fantasy momčad
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 12:59

Večeras u 20 sati starta 6. kolo SuperSport HNL-a, a s njim i naša SuperSportske Hrvatska fantasy liga. Prošli vikend vidjeli smo 5 dvoboja u kojima su dvaput pobjeđivali domaćini uz dva remija i prvu pobjedu Slavena u Rijeci u zadnjih 9 sezona. Ukupno smo vidjeli 15 pogodaka, a Šibenik je ponovno odigrao remi bez pogodaka - ovog puta protiv Istre.

S tobom ćemo u ovom članku podijeliti naših predloženih 11 za novo 6. HNL kolo, pa krenimo.

Na vratima bi nam bio Marković, koji brani u dobroj formi u Slavenu, a koji u 3 utakmice još nije primio pogodak. Skenirajući sve susrete ovotjednog HNL kola, došli smo do zaključka da upravo on ima najveće šanse da sačuva svoju mrežu netaknutom. Uz to, u 3 kola u kojima je branio, skupio je čak 20 fantasy bodova što ga čini vratarom s najviše osvojenih fantasy bodova dosad.

Posljednju trojku bi sastavili od jednog ofenzivnog braniča i 2 defanzivca. Pero Bočkaj bi bio taj koji je zadužen za centaršute, a vjerujemo da će dobiti priliku protiv svog bivšeg kluba - Osijeka. Ostala dvojica bi nam bili Božić i Vinko Soldo jer očekujemo novi clean sheet Slavena koji još nije primao pogodak u 4 od 5 susreta koje je odigrao. Sva trojica imaju puno osvojenih fantasy bodove otpočetka ove sezone i u dvobojima protiv Osijeka i Gorice bi mogli ostvariti pobjedu ili barem clean sheet, a uz to su i relativno jeftini (8.4 mil. do 8.2 mil).

Vezni red bit će nam sastavljen od 1 wing-backa, 2 krila i jedne desetke. Haruki Arai oduševio je šibensku publiku od dolaska na Šubićevac, a u nekoliko navrata je već bio blizu pogotku, pa imamo neki osjećaj da bi u Varaždinu upravo on mogao biti taj koji će poentirati za Narančaste koji su ove sezone zabili samo 2 pogotka. Naša 2 krila u ekipi su Menalo i Prince Ampem. Menalo je u momčadi jer je u posljednjih nekoliko nastupa pokazao da može donijeti preokret za Dinamo, a s obzirom na težak raspored očekujemo ga u rotaciji ovo kolo. S druge strane, Ampem je kao i Arai već nekoliko puta bio blizu pogotka, pa ga nekako napokon vidimo među strijelcima ovo kolo. Za kraj, ostaje nam desetka - Martin Baturina koji igra fenomenalno u HNL-u a koji bi ponovno mogao ključni igrač Modre momčadi, a koji je dosad osvojio more fantasy bodova - čak 25.

image

6. kolo Hrvatske Fantasy lige

SUPERSPORTSKE HNL FANTASY

Za kraj nam ostaje ubojiti trojac u napadu. Još od prošle sezone znamo da je Drmićev ‘najdraži’ protivnik Osijek, pa ga očekujemo među starterima i strijelcima protiv Osijeka. Sandro Kulenović apsolutni je MVP lige u prvih 5 HNL kola te je igrač koji je najviše puta sudjelovao u pogocima skupivši dosad 2 gola i 4 asistencije. Dodatni razlog zašto je Kule tu je i Lokomotiva koja najbolje igra protiv najjačih HNL momčadi, a ovo kolo idu na noge Hajduku koji je umoran od europskih obaveza. Za kraj ostaje nam kapetan fantasy momčadi i najbolji igrač u HNL-u Marko Livaja koji će sigurno ponovno vući Hajduk te je više manje siguran pick u skoro svakoj fantasy momčadi.

Novo kolo starta u petak u 20 sati, a u ovom kolu moći ćeš birati igrače iz 10 HNL momčadi. Što čekaš, posloži svoju SuperSportske fantasy momčad i pregazi svoje prijatelje već u startu sezone, jer polako nam se u rutinu vraća najdraže loptanje na hrvatskim travnjacima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:52