ZELJKO HAJDINJAK Cropix
MODRI U LOVU NA BODOVE

UŽIVO: Varaždinci pružaju dobar otpor, Dinamo umalo šokiran na samom startu utakmice, Modre spasila vratnica

Utakmicu između Varaždina i Dinama pratimo i komentiramo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2024. 16:23

VARAŽDIN - DINAMO 0:0

VARAŽDIN: Zelenika - Jovanov, Tepšić, Nekić, Ba, Boršić - Mitrovski, Belcar, Duvnjak, Mamić - Poldrugač

DINAMO: Zagorac - Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić - Cordoba, Baturina, Hoxha - Kulenović

31. 🟨

Pierre-Gabriel zaradio je žuti karton zbog povlačenja Mitrovskog.

28.

Umalo je Varaždin opet šokirao Modre!

Lopta se u kaznenom prostoru nekako odbila do Mamića, koji je pucao, ali sjajno brani Zagorac!

26. Poldrugač se sjurio po desnoj strani, ušao u sredinu i pucao visoko preko gola.

Tražio je udarac iz kuta, ali nije ga dobio.

20. Baturina je ubacio iz kuta s desne strane ravno na glavu Theophilea, ali udarac Dinamovog stopera išao je ravno u Zeleniku.

18. Baturina je prošao po lijevoj strani i pokušao ubaciti, ali od bloka ide van igre.

14. Duvnjak je napravio prekršaj na Kulenoviću na 30-ak metara od gola, slobodan udarac za Modre.

11.

Evo prve opasnije prilike Dinama!

Nakon dobro razrađene akcije loptu na desnoj strani kaznenog prostora dobio je Sučić, ali puca ravno u Zeleniku.

image

Oliver Zelenika

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

10. Dinamo nije baš najsigurnije ušao u utakmicu. Ipak, spasio ih je okvir gola kada je to bilo najpotrebnije.

Doduše, ako se po jutru dan poznaje, Varaždinci bi danas mogli biti sretni s epilogom ovog susreta...

4.

Pogriješio je Theophile na sredini terena, Boršić je ukrao loptu i prošao po lijevoj strani otkud je i ubacio, ali lopta je otišla u korner.

Nakon ubačaja je Tepšić pucao, izgledalo je kao da je lopta ušla u gol, ali je pogodio vratnicu! Umalo su poveli Varaždinci...

1. 🕖

Počela je utakmica u Varaždinu!

15.43 Mirno, staloženo, uravnoteženo. Kao i u svakodnevnoj komunikaciji. No, kada se spusti na travnjak, slijedi transformacija. "Ponekad doista nisam siguran da je to jedna te ista osoba", nije jedina impresija iz njegova bliskog kruga.

Nenad Bjelica u karijeri ima, ako je vjerovati statistici, čak osam isključenja. Posljednje se zbilo upravo na zadnjoj Dinamovoj utakmici, protiv Monaca.

Zbog svega toga dodijelili smo mu titulu maksimirskog Spencera Tracyja: Doktor Nenad i mister Bjelica. Više pročitajte OVDJE.

Pogled na ljestvicu SHNL-a prije današnjih utakmica.



Standings provided by Sofascore

15.09 Samo tri dana nakon jednog od najvećih "europskih tuluma", Dinamo je gostovao u Varaždinu. Bjelica je te 2019. za ogled na stadionu Anđelka Herjavca izveo jednu od svojih rotacija, "preformulirao" način igre i gotovo cijelu momčad.

Ipak, doživio je neočekivani poraz. Podsjetnik na tu utakmicu donosimo OVDJE.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

14.41 Evo nam sastava za utakmicu.

U odnosu na okršaj s Monacom, Nenad Bjelica napravio je četiri promjene, a najveće iznenađenje je promjena vratara. Umjesto Nevistića, koji je kiksao u Ligi prvaka i nema ga ni na klupi, na golu će protiv Varaždina stajati 37-godišnji Danijel Zagorac.

Osim njega, nova imena u sastavu su i Kulenović, Cordoba i Hoxha.

Uoči utakmice je stigla informacija da će Nenad Bjelica tijekom reprezentativne stanke odvesti igrače na trodnevne pripreme u Međimurje. Dinamo će tamo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu. Više pročitajte OVDJE.

image
DAMIR SENCAR Afp

14.06 Teren za utakmicu u Varaždinu bit će spreman za igru, no kvaliteta travnjaka bit će upitna zbog obilnih kiša koje su padale posljednjih dana. Dinamo je ovaj tjedan već imao takvu situaciju na Maksimiru, gdje je dočekao Monaco.

Više pročitajte OVDJE.

Najavu piše: Davorin Olivari

Nakon što je dolaskom Nenada Bjelice Dinamo ustao na noge pobjedom protiv Lokomotive i prvim bodom u Ligi prvaka protiv Monaca, za plave dečke slijedi gostovanje u Varaždinu. Najvažnija vijest iz Dinamove svlačionice glasi da problema s ozljedama imaju Marko Pjaca i Bruno Petković. Obojica su upitni za ogled u baroknom gradu. Međutim, obojica će biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću. Pojavila se vijest da bi Pjaca mogao biti upitan za Vatrene, ali Bjelica je kazao kako će Marko biti spreman za reprezentativne obveze.

- Ima Pjaca malo problema s kvadricepsom, u utakmici protiv Monaca nismo htjeli ništa riskirati, a upitan je za dvoboj u Varaždinu. Ipak, nije problem tako veliki da ne bi mogao biti spreman za reprezentaciju. Naravno, ovisi kako će mu se smanjivati bol i koliko će ga trebati koristiti u reprezentaciji, stavit će se na raspolaganje pa će liječnici odlučiti. Jako je teško vjerovati da će biti spreman za Varaždin - kazao je Bjelica.

Kad se, pak, radi o Petkoviću, neizvjesnost oko njegova nastupa trajat će do samog početka utakmice, ali tu je Sandro Kulenović, kojeg trener Modrih iznimno cijeni.

- Jako sam sretan da imam Kulenovića u momčadi, kod mene je dobio prve minute u Dinamu, ali ubrzo se, nažalost, ozlijedio. Otkad se vratio u Dinamo igra na visokoj razini. Čini mi se da je u ovoj kalendarskoj godini najbolji strijelac među svim hrvatskim igračima u cijelom svijetu. To sve govori o njegovoj kvaliteti. Sigurno je da će tako nastaviti, on zna koliko ga cijenim i volim. Ovih zadnjih godina sam cijelo vrijeme bio u kontaktu s njim, puno smo komunicirali. To što nije previše igrao u prvim dvjema utakmicama ništa ne znači. On je iznimno važan igrač za našu momčad. On i Petković apsolutno su kompatibilni igrači. Znamo da je Petković kvalitetan u prilazu, a Kulenović više igrač šesnaesterca.

Ako se neće htjeti riskirati s Petkovićem, a Bjelica nije sklon riskiranju, naročito jer Petkovića čekaju i reprezentativni nastupi, izvjesno jest da bi Dinamov napad trebao predvoditi Sandro Kulenović. Također, moglo bi se događati u nadolazećem razdoblju da Modri zaigraju s dva napadača, što se kod bivšeg trenera Jakirovića u nekim utakmicama pokazalo uspješnom opcijom.

- To je uvijek opcija, i na početku i tijekom utakmice, i u 3-5-2 i u 4-4-2 sustavu. Sad smo u dvjema utakmicama promijenili sustav bez da smo mogli pretjerano trenirati, a u oba je slučaja momčad izgledala kvalitetno. To znači da ovi igrači imaju kvalitetu i nogometnu inteligenciju da se mogu prešaltati s jednoga sustava na drugi.

Bilo je zanimljivo kad je Bjelica pričao o, zapravo, svom otkriću, španjolskom stoperu Raulu Torrenteu, koji je protiv Lokomotive i Monaca odigrao odlične utakmice.

- Za utakmicu protiv Lokomotive imali smo samo dvojicu stopera na raspolaganju, Maximea Bernauera i Raula Torrentea. Za dvoboj protiv Monaca mogli smo računati na trojicu. I igrali su sva trojica. Nisam imao previše izbora i sad da kažem nešto drugo, ne mogu. Torrente je iskoristio svoju šansu, jako je dobro odigrao protiv Lokomotive, i to ne samo zato što je zabio dva gola. I sad je pokazao svoju vrijednost. Došao je u novu državu, tu je novi jezik, u početku se nije računalo previše na njega i normalno je da je i on malo poljuljan. Popričao sam s njim, pitao sam ga je li spreman, rekao je da jest. Samo čeka šansu, a sad ju je, eto, dobio i iskoristio. Sretni smo da je tu, da smo dobili takvog igrača, i to besplatno. Komplimenti onima koji su ga doveli - kazao je Bjelica.

Kad ćemo vidjeti na djelu lijevog beka Jana Oliverasa?

- U dobrom je stanju, on je, koliko znam, došao nakon razdoblja u kojem 45-50 dana nije bio u nogometnom treningu. Sigurno mu treba malo vremena prilagoditi se prvo na Dinamo, na novi grad, na novi život na neki način. Mlad je igrač, u seniorskom nogometu ima jako malo utakmica, treba mu vremena. Doveli smo ga na posudbu na godinu dana, dajmo vremena i sebi i njemu da dobro sve procijenimo. Na toj poziciji su u ovom trenutku Pierre-Gabriel, Ogiwara i on. Bit će prilike i za njega.

Trener Modrih je sipao komplimente na račun Varaždinaca...

- Čeka nas suparnik koji je vrlo stabilan i koji je, uz Rijeku, primio najmanje golova, samo četiri u osam nastupa. To znači da su u šest utakmica sačuvali čistu mrežu, što govori o defenzivnoj stabilnosti. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača, momčad su s glavom i repom, vodi ih odličan trener Nikola Šafarić, koji radi vrlo dobar posao i na tome mu čestitam.

O Varaždinu je dodao i ovo:

- Vrlo su poletna momčad, imaju kvalitetne pojedince, Michele Šego, Marko Dabro, Aleksa Latković, Dimitar Mitrovski, Leon Belcar, koji je mladi reprezentativac. Standardizirali su svojih prvih jedanaest. U ovih osam kola su protiv Rijeke i Hajduka igrali s petoricom u obrani, u ostalim su dvobojima koristili 4-2-3-1 sustav. Očekujem da će i u nedjelju igrati s petoricom u zadnjem redu. Tako je, mislim, i najavio moj kolega Šafarić još na početku, istaknuo je da će protiv suparnika iz “velike četvorke” igrati s petoricom u obrani. Bit ćemo spremni na obje varijante.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:32