Slavlje igrača Varaždina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POSLJEDNJA UTAKMICA KOLA

VIDEO: Varaždin pokvario Carevićev debi i doskočio u top 4, ogroman kiks Banića

Mitrovski i Mamić osigurali su pobjedu domaćinima, a Kolar zabio počasni gol za Goricu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 20. listopad 2024. 20:28

Varaždin - Gorica 2:1 (Mitrovski 19., Mamić 51./Kolar 55.)

VARAŽDIN: Zelenika - Maglica, Ba, Nekić, Boršić 🟨 - Belcar 🟨, Duvnjak - Mitrovski ⚽ (od 78. Tepšić), Mamić ⚽(od 63. Latković🟨), Šego (od 90. Domjanić) - Poldrugač (od 63. Dabro)

GORICA: Banić - Leš, Maloča, Steenvoorden (od 46. Djou) - Mikanović, Kapulica (od 66. Skrbin), Pajaziti (od 89. Šlogar), Štiglec - Majstorović (od 66. Majić🟨), Ndockyt - Kolar ⚽(od 89. Gashi)

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE


Varaždin je na svom stadionu pobijedio Goricu rezultatom 2:1 i vratio se na četvrto mjesto, dok su Turopoljci i s novim trenerom Marijom Carevićem nastavili gubiti u gostima i ovo im je peti poraz u isto toliko utakmica vani, te su sada na pretposljednjem, devetom mjestu.

Mario Carević je u dvotjednoj pauzi napustio klupu Šibenika, te preuzeo onu Gorice s koje je nakon prve četvrtine prvenstva i osam osvojenih bodova u devet utakmica otišao Rajko Vidović. Carević je debitirao na stadionu Varaždina, čiji je bio trener u šest utakmica kolovoza i rujna 2021. u 2. HNL, a prije starta dogodila mu se situacija da je morao prisilno promijeniti dva igrača koja su trebala startati, ali osjetili su zdravstvene probleme.

image

Mario Carević

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

To su veznjak Čaić i stoper Krizmanić, a umjesto njih krenuli su Kolar i povratnik u turopoljski klub Matthew Steenvoorden. Umjesto kartoniranog Jurice Pršira, kapetansku traku kod gostiju ponio je najstariji na terenu, 35-godišnji Mario Maloča.

Trener domaćih Nikola Šafarić također je morao zbog temperature izostaviti iskusnog Marinu, a u špici je odlučio postaviti Juricu Poldrugača kojem je to bio tek drugi start ove sezone, a osam puta ranije je ulazio s klupe. Baš on u 10. minuti je stavio na muke Ivana Banića, ali vratar gostiju obranio je jaki udarac, jednako kao i onaj Mamića nešto ranije.

No, već u 19. minuti bolji i ofenzivniji početak dvoboja Varaždinci su naplatili vodećim pogotkom. Loptu je s lijeve strane Šego uputio za Mamića, ovaj samo malo dodirnuo, a Dimitar Mitrovski odlično došao iz drugog plana i pokraj neodlučnih braniča gostiju s kojih 14 metara jakim prizemnim udarcem matirao Banića.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nakon pada u zaostatak očekivalo bi se da se Velikogoričani bar malo probude, ali do poluvremena nisu uspjeli niti uputiti udarac u okvir, a kamoli ozbiljnije zaposliti vratara Zeleniku. Štoviše, morali su Turopoljci biti sretni što još nekoliko pokušaja Varaždinaca nije bilo preciznije. Šafarićeva momčad u potpunosti je iskontrolirala utakmicu u prvih 45 minuta.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ubacio je na početku drugog dijela Carević napadača Djua umjesto stopera Steenvoordena, ali umjesto ofenzive gostiju, već je prva polukontra domaćih urodila drugim pogotkom Varaždina. Šego je pronašao na desnoj strani Franu Maglicu, koji ubacuje loptu u šesnaesterac, nitko od gostiju je ne uspijeva izbaciti, a Luka Mamić je poklapa desnicom i uz pomoć nesigurnog Banića, lopta je ušla u mrežu.

image

Slavlje igrača Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Još jedan šok za Turopoljce, ali ovaj put uspjeli su se oporaviti četiri minute kasnije kada je njihov prvi udarac u okvir završio pogotkom iz blizine Marka Kolara. Prije toga dobro su kombinirali Pajaziti i asistent Dino Štiglec.

U 64. minuti Mitrovski je zamalo postao dvostruki strijelac kada je gurnuo loptu u mrežu, ali dodavač Dabro je prije toga s njom izašao izvan granica terena, te je gol opravdano poništen.

image

Luka Kapulica

GORAN MEHKEK Cropix

Što se dvoboj bližio kraju i poslije nekoliko izmjena s obje strane, domaći su se više orijentirali na obranu i smanjivanje ritma igre, dok su gosti preuzimali posjed, ali bez konkretnijih prijetnji za Zeleniku. Tako u posljednjih dvadesetak minuta nije bilo prilika i Varaždin je ostvario željeno, sačuvavši tri boda.

KRAJ UTAKMICE


Varaždin je zasluženo stigao do tri boda s kojima skače na četvrto mjesto. Gorica je kroz veći dio susreta bila inferiorniji protivnik što su Varaždinci znali iskoristiti. Posebno su raspoloženi bili Mitrovski i Mamić za koje obrana Gorice nije imala rješenje.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

90. 🕖

Posljednja izmjena i kod Varaždina. Umjesto Šege ušao je Domjanić. Usput su pokazane četiri minute sučeve nadoknade.

89.

Posljednje promjene kod Gorice. Šlogar i Gashi ušli su umjesto Pajazitija i Kolara.

87.

Ogromna prilika Varaždina da riješi pitanje pobjednika. Latković je pucao malo pored gola.

86. Dabro se ni iz čega pronašao u dobroj pozciji. No, njegov siloviti udarac brani Banić.

Na susretnu je prisutno 1387 gledatelja.

78.

Nova izmjena kod Varaždinaca. Umjesto Mitrovskog ušao je Tepšić.

75. Nakon pregršt uzbuđenja u nastavku, utakmica se umirila. Već dugo nismo vidjeli pravo uzbuđenje.

70. Dalekometni pokušaj Šege zaprijetio je jedino navijačima Gorice iza gola Banića.

68. Visoki pritisak Gorice je urodio plodom te je Mikanović oduzeo loptu u obećavajućoj poziciji. Ipak, gosti nisu uspjeli uputiti kvalitetan udarac,

64. Varaždin je zabio za 3:1, ali je ranije označen gol aut. Lopta je izašla van igre prije nego što ju je Dabro odigrao za Mitrovskog. Makedonac je umalo stigao do drugog pogotka na utakmici.

63.

Prve izmjene kod Varaždina. Umjesto Poldrugača i danas sjajnog Mamića, ušli su Dabro i Latković.

Odličnu utakmicu gledamo u nastavku. Neutralni gledatelji mogu uživati u odličnoj HNL nedjelji.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Štiglec je probio po lijevoj strani i poslao oštru loptu u sredinu. Tamo se našao Kolar, koji zakucava loptu u mrežu za 2:1.

55. GOOOL!

Gorica se ekspresno vraća u utakmicu.

51. GOOOL!

Mamić nakon asistencije upisuje i pogodak. Njegov udarac išao je ravno u Banića, koji je grozno reagirao i lopta je završila u mreži.


Carević se odlučio za jednu promjenu. U svlačionici je ostao Steenvoorden, a na teren je ušao Djou. S obzirom na to da se radi o zamjeni stopera za napadača, vjerojatno će doći i do promjene formacije.

46. Počelo je drugo poluvrijeme u Varaždinu.

KRAJ POLUVREMENA


Varaždinci zasluženo s vodstvom odlaze na predah. U potpunosti su nadigrali Goricu, koja ne izgleda kao dorastao protivnik raspoloženom Varaždinu.

image

Dimitar Mitrovski

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45. 🕖

Igrat će se još jedna minuta sučeve nadoknade.

40.

Nova velika prilika Varaždina. Poldrugač je pronašao Mamića, koji nije uspio uputiti kvalitetan udarac iz vrlo dobre pozicije unutar kaznenog prostora.

39. 🟨

Drugi žuti karton na utakmici zaradio je Boršić.

34. Evo i prvog udarca Gorice. Ako se ovaj pokušaj Majstorovića može tako okarakterizirati...

Nakon više od pola sata utakmice, omjer udaraca je 8-0 na strani Varaždina. Taj podatak dovoljno govori o tome kakvu utakmicu za sada gledamo u baroknom gradu. Mario Carević ne može biti zadovoljan s time kako mu momčad izgleda.

image

Mario Carević

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

31. Sjevnula je sada kontra Varaždina. Zaključena je udarcem Šege, koji je otišao ravno u Banića.

28. 🟨

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Belcar zbog prekršaja nad Mikanovićem.

23.

Varaždin nastavlja dominirati. Po oduzetoj lopti je do prilike za udarac stigao Poldrugač. Ipak, lopta je otišla preko gola.

Bila je to jako lijepa akcija Varaždina. Šego je vratio povratnu loptu za Mamića, koji je sjajno odlaže za Mitrovskog. On ne griješi i dovodi Varaždin u vodstvo.

image

Slavlje igrača Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

19. GOOOL!

Varaždin je poveo, strijelac je Mitrovski.

16. Utakmica se vratila u postavke sa samog početka. Puno grešaka i dodavanja "u bunar", bez pravih uzbuđenja.

11.

Nova prijetnja Varaždina. Poldrugač je probao silovitim udarcem, ali je to išlo ravno u Banića.

10. Traje i dalje mini pritisak Varaždina. Pritisnuli su igrače Gorice u njihovih 30-ak metara.

8. Prvo uzbuđenje na susretu. Udarac Mamića ukrotio je Banić.

5. Trenutno traje početno ispitivanje snaga. Obje momčadi su ušle poprilično oprezno u ovaj dvoboj.

1. Sa sitnim zakašnjenjem, počela je utakmica u Varaždinu.

Najavu pišu: Mario Djak i Toni Roić

U nedjelju se nastavlja uzbuđenje u SuperSport HNL-u, a Varaždin će na svom stadionu dočekati Goricu. Ova utakmica označava početak drugog kruga prvenstva za obje momčadi, koje imaju svoje ambicije i ciljeve koje žele ostvariti. Varaždin ulazi u utakmicu s namjerom da potvrdi dobru formu iz prvog dijela sezone, dok će Gorica, koja se nalazi četiri boda iza njih, tražiti priliku za popravak plasmana i pomak s trenutnog osmog mjesta. Utakmica je na rasporedu u 18.30, a očekuje se kako će vrijeme biti itekako povoljno za igru.

Osvježeni reprezentativci

Reprezentativna pauza omogućila je momčadima dodatno vrijeme za pripreme, a varaždinski strateg Nikola Šafarić istaknuo je kako su njegovi igrači iskoristili svaki trenutak da se što bolje pripreme za zahtjevan susret protiv Gorice.
- Iskoristili smo pauzu jako dobro, dečki su sve zadatke jako dobro odradili. Vratili su nam se reprezentativci, malo smo ih osvježili, a svi ostali su odlično radili. Nadamo se da će taj odličan rad prenijeti na utakmicu koja nas očekuje protiv Gorice. Zahtjevna utakmica, naravno, ali postavit ćemo se kao favoriti od prve minute, odnosno želimo se tako postaviti i želimo ići po tri boda te nošeni publikom uspjeti i ostvariti ta tri boda - uvodno je rekao Šafarić istaknuvši kako će od utjecaja biti i brojnost te atmosfera na Gradskom stadionu u Varaždinu.
Iako je Varaždin trenutno u boljoj poziciji na ljestvici SuperSport HNL-a, Gorica nije momčad koju treba podcijeniti. Dolaskom novog trenera, Marija Carevića, u njihove redove, momčad iz Turopolja želi svježi početak. Carević, koji je već radio s varaždinskim strategom, donosi određenu dozu taktičke prilagodljivosti i iskustva u momčad, što će zasigurno biti izazov za domaće igrače.
Unatoč tome, Šafarić vjeruje da je ključ uspjeha u fokusu na vlastitu igru i preuzimanju inicijative na domaćem terenu.

Gledamo sebe

- U svakoj utakmici svaka momčad pokušava uzeti što se da uzeti, ali mi se želimo baviti samo sa sobom, želimo se nametnuti. Ne želimo bježati od odgovornosti domaćeg terena i tri boda. Respektiramo momčad Gorice i cijenimo je. Ali mi gledamo sebe, želimo napredovati u igri i uzeti tri boda - uvjeren je Šafarić.
Zanimljiv aspekt ove utakmice jest činjenica da su Šafarić i Carević surađivali u Varaždinu u vrijeme dok je Carević vodio momčad u drugoj ligi, a Šafarić bio sportski direktor kluba. Carevićevo vrijeme u Varaždinu nije dugo potrajalo, rezultati nisu bili zadovoljavajući pa su se ubrzo njegovi putevi s klubom iz baroknog grada razišli, a naslijedio ga je Mario Kovačević koji je potom uspio vratiti Varaždince u elitu. Unatoč svemu, obojica trenera imaju međusobno poštovanje i cijene jedan drugoga.
- Cijenim Carevića, poštujem ga kao stručnjaka, trenera i kao bivšeg suigrača. Mlad je kao i ja, na dobrom je putu, odlično radi, iza njega su odlični rezultati što govori da je posvećen tome i kvalitetan trener. Kad je bio kod nas, napravljena je dobra selekcija, ali bili smo u krizi na početku, trebao je samo malo vremena, ali on ga nažalost nije dobio - rekao je Šafarić.

Uzbudljiv dvoboj

Ova utakmica donosi brojne neizvjesnosti, ali jedno je sigurno - obje momčadi bit će maksimalno motivirane i spremne boriti se za pobjedu. Hoće li Varaždin iskoristiti domaći teren i podršku svojih navijača, ili će Mario Carević zajedno sa svojim igračima pronaći način da uzme bodove u Varaždinu? Očekuje nas uzbudljiv dvoboj u kojem će svaki potez biti presudan.


Mario Carević (42) debitirat će na klupi Gorice na gostovanju kod Varaždina na početku druge četvrtine 34. prvenstva Hrvatske u nogometu.
Prethodnik Rajko Vidović ostavio mu je osam bodova iz devet utakmica, a Carević starta s dobro poznatog mu mjesta s obzirom da je u kolovozu i rujnu 2021. bio na klupi tada drugoligaša Varaždina. Vodio je samo šest utakmica i ostvario pobjedu, tri remija i dva poraza, dok ga tri godine kasnije čeka vrlo dobri domaćin, koji ima osvojenih 12 bodova. Za Carevića ovo je drugi ogled s Varaždincima jer je vodeći s klupe Šibenik odigrao 0:0, a što će ponuditi s Goricom, pitanje je koje svih intrigira.
- Kao trener moram se prilagođavati igračima koje imam i ne mogu željeti dominirati protiv znatno boljih i bogatijih klubova, ako nemam taj profil igrača. Napravili smo analizu, imamo procjene na koji način trebamo igrati, a da rezultat ne pati. Želimo biti stabilniji u obrani, nešto ćemo sigurno mijenjati, ali još ne mogu točno precizirati na koji način će Gorica igrati. Imamo još uvijek nekih nepoznanica, ali jasno je da se moramo fokusirati na skupljanje bodova - kazao je novi strateg Turopoljaca, koji neće moći računati na kartoniranog kapetana Juricu Pršira, te teže ozlijeđene vratara Božidara Radoševića i senegalskog veznjaka Sekoua Sagnu.
- Svidio mi se intenzitet i fokus na treninzima, iako je to normalna reakcija igrača na novu facu u svlačionici, svi su se mobilizirali. Stoga ću pravi sud moći donijeti tek nakon nekoliko tjedana, kad vidimo je li taj intenzitet bio realan ili je to bila reakcija na novog trenera. Detektirao sam da je Gorica primala golove na dosta ‘glup’ način, što nije stvar taktike, niti lošeg pozicioniranja. Razgovarao sam o tome s igračima i to je pitanje koncentracije. Što se tiče fizičkog i taktičkog dijela, bivši trener je stvarno ostavio momčad u dobrom stanju - smatra Carević, a Gorica je u dvotjednoj pauzi i pojačala obranu dovođenjem, bolje reći povratkom, iskusnog nizozemskog stopera Matthewa Steenvoordena.

Obiteljska atmosfera

- O Gorici sam i prije dolaska ovdje čuo sve najbolje i da vlada obiteljska atmosfera bez prevelikog pritiska okoline. Osjećam mir potreban za rad, ali svjestan sam da u ligi nema slabog kluba i svaka utakmica bit će “na nož”.
Kako se nositi s vrlo dobrim Varaždinom?
- Kao trener Šibenika s Varaždinom sam ove sezone remizirao bez pogodaka. Izuzetno su defenzivno stabilni, vrlo disciplinirana momčad s nekoliko kvalitetnih pojedinaca u napadu, koji su u dobroj formi. Znaju točno što mogu i dosta su opasni, pogotovo na svom stadionu. Napravit ćemo plan, vjerujem u ovu momčad i mislim da i mi možemo puno bolje napadački. Imamo sve u pripremi, ali želimo govoriti na terenu ove nedjelje - zaključio je Mario Carević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. listopad 2024 20:28