Ivan Santini 

 NIKSA STIPANICEV Cropix
OGLED NA ŠUBIĆEVCU

VIDEO: Remi u Šibeniku, okršaj obilježila konfuzija, bivši Vatreni ostao u nevjerici

Santini je dobio crveni karton, a onda je VAR poništio odluku, požutio i Carević
Piše: SN, HinaObjavljeno: 15. rujan 2024. 21:56

ŠIBENIK - VARAŽDIN 0:0

ŠIBENIK: Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Kavelj🟨(ood 82. Prekodravac), Žuta - Majić (od 62. Vasilj) - Božić (od 82. Baković), Santini🟨(od 82. Delić)

VARAŽDIN: Zelenika - Maglica, Nekić, Ba, Boršić - Marina, Belcar🟨 - Mitrovski (od 61. Poldrugač), Latković🟨(od 60. Duvnjak), Šego - Dabro🟨(od 88. Tepšić)

Crveni pa ipak žuti karton Santinija pogledajte OVDJE.


Na samom kraju šestog kola HNL-a nije bilo pobjednika, nogometaši Šibenika i Varaždina su na Šubićevcu odigrali utakmicu bez pogodaka.

Šibenik je time odigrao prvi remi ove sezone, a Varaždin treći. Obje su momčadi ostali na svojim pozicijama i susjedi na ljestvici, Šibenik je četvrti, a Varaždin peti.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše zanimljivog nogometa u Šibeniku. Igralo se prilično ravnopravno, ali bez pravih prilika. Nešto napadački aktivniji su bili gosti iz Varaždina koji su i stvorili najbolju priliku u 25. minuti.

Ove sezone inače razigrani Šego je pronašao Dabru, ali napadač Varaždina nije dobro reagirao u završnici čime je propala velika šansa za goste.

Šibenik je prvih 45 minuta odigrao ispod razine većeg dijela utakmica ove sezone. Uglavnom je pokušavao prijetiti iz prekida i nije pronašao način kako otključati gostujuću obranu.

Prvu dionicu obilježila je i konfuzija u 30. minuti, a glavni akteri situacije su Ivan Santini i sudac Čulina. Santini je nehotice, vodeći loptu tijekom jurnjave prema suparničkim vratima, nagazio Latkoviću na nogu, za što mu je Čulina pokazao izravno isključenje. Nastala je velika gužva oko glavnog suca, a onda ga je VAR pozvao pred ekran. Čulina je nakon naknadne provjere poništio crveni i Santiniju dodijelio tek žuti karton. Djeluje da crveni karton ni u kojem slučaju ne bi bio ispravna odluka. Santini je u trenutku prekršaja imao loptu u posjedu. Latković mu je uklizao, bivši Vatreni uspješno ga je prošao, a onda bez ikakve očite namjere nagazio Latkovićevu nogu dok se igrač Varaždina nalazio na travnjaku. Sudeći po snimci, Santini nije mogao ni vidjeti gdje se točno nalazi Latković.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

U nastavku se promijenila slika na travnjaku. Šibenčani su od samog starta drugog dijela zaigrali življe i energičnije pa su se počela događati uzbuđenja u gostujućem šesnaestercu. Odličnu priliku Šibenik je imao u 60. minuti nakon pogreške gostujućeg igrača Baa. Božić je došao do lopte, prebacio je suparničkog vratara Zeleniku, ali nije bio precizan.

U 76. minuti je dalekometni udarac isprobao Santini, ali neprecizno, dok je Varaždin po prvi put u nastavku ozbiljnije zaprijetio tek u 81. minuti. Belcar je bio sasvim blizu pogotka, ali su Đaković i okvir vrata zajedničkim snagama spriječili vodstvo Varaždina.

Novih većih uzbuđenja u samoj završnici nije bilo pa je svakoj momčadi pripao po jedan bod za kraj ovog kola u HNL-u.

U prvom nedjeljnom ogledu nogometaši Osijeka su tek u šestom kolu ostvarili premijernu prvenstvenu pobjedu u sezoni, na Opus Areni su pobijedili Slaven Belupo s 1-0 (1-0). Jedini pogodak na susretu postigao je Petar Pušić u 14. minuti, čime je Slaven Belupo ostao jedina momčad u ligi bez pobjede. Osijek je i dalje pretposljednji, a Slaven Belupo na samom dnu ljestvice.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Kraj utakmice

90+5. Stisnuli su Varaždinci domaćine u završnici, opasno sada živi Šibenik. Nakon nove gužve u šesnaestercu pucao je opet Belcar, ali završilo je tek u bloku.

90+4.

Kakva prilika za Varaždin!

Belcar je nakon odbijanca dočekao loptu na dvadesetak metara, pucao je silovito pod gredu, no sjajno je to obranio Đakobić.

90+3. Mirno zatvaranje susreta na Šubićevcu, dojam je da će mo, ako to do sada nismo, u završnim minutama teško vidjeti pobjednički pogodak.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

90+2.

Nova zamjena kod gostiju, iz igre izlazi Michele Šego, a ulazi Nikola Domjanić.

90. 🕖

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

88.

Zamjena i kod gostiju, Nikola Šafarić zatvara utakmicu. Iz igre je izašao Dabro, a ušao Tepšić.

86. Poldrugač je pucao s velike udaljenosti, završilo je to visoko iznad domaćeg gola.

82.

Trostruka zamjena u redovima Šibenika. Izlaze Kavelj, Božić i Santini, a ulaze Prekodravac, Baković i Delić.

81.

Velika prigoda za Varaždin!

Nakon kratke kombinacije iz kornera ubacio je Boršić, s nekih tri metra glavom je pucao Belcar, a lopta je u konačnici odsjela na vratnici.

79. Približio se sada Varaždin u nekoliko navrata domaćem golu, najbliži je bio Šego, čiji je ubačaj Đaković pravovremenom intervencijom očistio na sigurno.

76. Odgovornost iz slobodnog udarca je pruzeo Santini, nije to bilo toliko loše, ali završilo je na kraju tek metar, dva od okvira gola.

75. Božić se sjurio sam put Varaždinova gola, srušio je ga je Marina, a Čulina je nakon kratkog nećkanja dosudio prekršaj u opasnoj zoni.

70. Malo se toga događa na terenu pa je sada u fokus pala bakljada 'Funcuta' i pirotehnički arsenal koji su domaći navijači pripremili za današnji susret. Utakmica je zbog baklja u terenu nakratko i prekinuta.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

66. Ponovno prijete gosti, Poldrugač je ubacio za Dabru, izgledalo je to samo tako obećavajuće, no napadač Varaždina bio je već u padu pa je shodno tomu uputio tek mlak, slabašan udarac put Đakovićevih vrata.

63. Prijete Varaždinci nakon duže vremena, Maglica je uputio opasnu prizemnu loptu u peterac, no završilo je tek u rukama Antonija Đakovića.

62.

Prve zamjene na susretu, u domaćim redovima Jakov Anton Vasilj zamijenio je Josipa Majića.

Kod gostiju su Poldrugač i Duvnjak ušli umjesto Mitrovskog i Latkovića.

60.

Velika prilika za domaćine!

Pogriješio je Lamine Ba i propustio loptu za Božića, napadač Šibenika izašao je sam pred Zeleniku i lobao ga, ali završilo je malo pokraj lijeve vratnice.

58. 🟨

Dabro je opasno ušao u Morrisona i zaradio žuti karton.

55. Djeluje kao da se gosti 'otvaraju' domaćinima i zaista im ostavljaju rupe u obrani, no Šibenčani to za sada ne uspijevaju kapitalizirati.

51. Santini je dočekao loptu u šesnaestercu, lijepo je primio prsima, no već idući dodir 'pripao je' Nekiću koji je dobrom rekacijom ispucava na sigurno.

49. Mirno otvaranje nastavka, ponovno su u 'centru pažnje' brojna pogrešna dodavanja i kratki, neorganizirani posjedi.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

Pravu 'rovovsku bitku' gledali smo u prvom dijelu ogleda na Šubićevcu, od samog početka susret je nagovještavao velike prilike, no bez kojih smo na kraju izostali. Vrijedna spomena tek je "prilika", odnosno "udarac" vlastitog suigrača koji je obranio Malenica, u samom smiraju poluvremena.

Prvih 45 je pak obilježila situacija iz 30. minute kada je bivši Vatreni, Ivan Santini, zaradio direktan crveni karton. Nagazio je na Aleksa Latkovića, međutim naknadnom provjerom sudac Ante Čulina poništio je prvotno dosuđenu odluku i Santiniju dodijelio tek žuti karton.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Kraj prvog poluvremena

45+3. Velika prilika u posljednjim sekundama prvog dijela!

Opasna lopta iz slobodnog udarca odsjela je u gostujućem petercu, jedan od braniča Varaždina, u namjeri da je izbije, uputio je loptu put vlastitog gola, a sjajnom intervencijom istaknuo se Zelenika.

45.🕖 Igrat će se tri minute sudačkog dodatka.

42. Boršić je poslao sjajnu ubacivanje u domaći peterac, čekao je tu loptu Dabro, no Zuta je zadnjim naporima stigao do lopte prije napadača Varaždina i ispucao je na sigurno.

40. Situacija sa Santinijem dodatno je podignula tenzije i intenzitet ogleda na Šubićevcu. Ipak, još uvijek se najveća bitka vodi na sredini terena, bez ozbiljnijih prilika prema iti jednom golu.

34.⚠🟨 Ipak ništa od crvenog kartona!

Čulina je nakon naknadne provjere poništio crveni i Santiniju dodijelio tek žuti karton. Djeluje da crveni karton ni u kojem slučaju ne bi bio ispravna odluka. Sanitni je, naime, u trenutku prekršaja imao loptu u posjedu. Latković mu je uklizao, bivši Vatreni uspješno ga je prošao, a onda bez ikakve očite namjere nagazio Latkovićevu nogu dok se igrač Varaždina nalazio na travnjaku. Sudeći po snimci, Santini nije mogao ni vidjeti gdje se točno nalazi Latković.

33. Čulina se ipak odlučio na dodatnu VAR provjeru... Prvotna odluka djeluje možda malo prestroga.

Kipte sada od bijesa domaći navijači i trener Šibenika Mario Carević...

30.🟥

Crveni karton za Ivana Santija!

Napadač Šibenika nespretno je nagazio Latkovića, a sudac Ante Čulina odmah je izvadio isključujući crveni karton.

25. Nema kraja golgeterskoj krizi Marka Dabre... Dočekao je fenomenalan ubačaj Šege, ali glavom pucao samo pokraj gola.

22. Prvih dvadeset minuta donijelo je ravnopravnu bitku na vjetrovitom Šubićevcu, Varaždin prijeti na mahove, dok Šibenik s loptom u nogama diktira tempo igre na svoju stranu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

16. Uzavrela sekvenca u domaćem šesnaestercu! Prvo je Latković pucao s deset metara iz izgledne situacije, završilo je to u bloku, da bi u nastavku akcije udarac Belcara odsjeo na ruci Ognjena Bakića. Tražili su gosti kazneni udarac, no nakon kraće provjere u VAR sobi, sudac Ante Čulina nastavio je s igrom.

14. Nakon 'zagrijavanja' u prvih desetak minuta, domaćini su preuzeli loptu u noge i krenuli nešto ozbiljnije ka protivničkom golu. Lopta je sve češće blizu gostujućeg šesnaesterca, no za sada bez konkretnog učinka.

10. Iz naknadnog kornera Agyemang je iz izrazito teške pozicije uspio uputiti udarac glavom i čak očešati gredu Varaždinova gola.

9. Opasno je sada bilo u gostujućem šesnaestercu, Kolega je poslao prizemnu loptu pred gol Varaždina, uspjela je to izbaciti protivnička obrana.

7. Prilično mirno otvaranje u Šibeniku, Varaždin je tek nešto ozbiljniji s nekoliko pokušaja ubačaja u peterac.

3. Prva prigoda pripala je gostima. Iako se na kraju neće pisati ni udarac u gol, trk Dabre koji je dočekao dugu loptu i išao sam put Đakovića, mogao je završiti puno gore po domaćine. Na kraju je došlo samo do sudara spomenutog dvojca, bez ikakvog konkretnog pokušaja.

1. Počela je utakmica na Šubićevcu!

Najava Šibenika: Davor Trutin

U kasnovečernjem terminu ove nedjelje šesto ligaško kolo SuperSport HNL-a zatvaraju Šibenik i Varaždin.

Bit će ovo tek osmi međusobni susret ova dva kluba, od 2020. godine do danas Varaždinci su bili uspješniji, broje četiri pobjede, tri susreta završena su bez pobjednika, a Narančasti su slavili samo jednom, i to u baroknom gradu s 3:1 u studenom 2020. godine.

Na Šubićevcu su igrali četiri puta, tri su puta čak slavili gosti, uz jedan neodlučeni ishod. Tradicija, doduše, na nevelikom uzorku je na strani Varaždina, ali kao i uvijek teško je predvidjeti konačan rezultat.

I jedni i drugi su odlično krenuli u ovu sezonu, tijekom tjedna i jedni i drugi su uspješno apsolvirali obveze u Kupu, Šibenčani protiv Zrinskog, a Varaždin kod Gaja Mače, a vjerujemo da ćemo na Šubićevcu gledati zanimljiv i sadržajan nogomet.

- Varaždin se voli nadigravati, u dobroj su formi, imaju odlične pojedince i sigurno će tražiti dobar rezultat na Šubićevcu. Ali, i mi smo u dobrom ritmu, željni smo domaćih utakmica, velike podrške naših navijača. Ovo nam je tek druga domaća utakmica u pet kola i vjerujem da ćemo pred punim gledalištem nastaviti svoj uspješni niz - nada se i vjeruje kapetan Šibenika Antonio Đaković.

Navijači Šibenika kao i domaći stožer žele mu čim manje posla, iako će ispred sebe imati opasne igrače poput Šege, Mitrovskog, Dabre... Ali, i domaćin se uzda u svoje adute, prije svih u napadačku osovinu Santini - Majić - Božić.

Kao i protiv Slaven Belupa, očekuje se odličan posjet na Šubićevcu, što znači oko 2.500 gledatelja, odnosno puni zapad, s obzirom na to da istočna tribina nije predviđena za prodaju karata. Do subote poslijepodne prodana je većina dostupnog kontingenta...


Najava Varaždina: Mario Djak

U nedjelju u 20 sati Varaždin će na stadionu Šubićevac u Šibeniku odmjeriti snage s domaćim Šibenikom u sklopu 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Šibenik je pod vodstvom bivšeg Varaždinovog trenera Marija Carevića skupio 9 bodova i zauzima vrlo dobru poziciju na tablici. Varaždin, sa samo bodom manje, ima 8 bodova, što ovu utakmicu čini iznimno važnom za oba sastava. Šibenik je prošle sezone osvojio SuperSport Prvu nogometnu ligu i osigurao povratak u najelitniji rang hrvatskog nogometa, a trener Carević napravio je izvanredan posao s momčadi i sada u SuperSport HNL-u nastavlja s dobrim igrama. Njihovih 9 bodova iz prvih pet kola potvrda su da se radi o ozbiljnom teamu, koji nije slučajno izborio povratak među prvoligaše.

Trener Varaždina, Nikola Šafarić, izrazio je poštovanje prema protivniku, ali i naglasio kako je njegova momčad spremna za izazov na Šubićevcu.

- Nije Šibenik bez veze bio prvi prošle sezone. Kolega Carević stvarno radi dobar posao i gledajući ih, vidi se da ekipa zna što radi. Napravio je dobru selekciju, respektiramo ih i cijenimo i nemaju slučajno tih 9 bodova. Ali mi gledamo na sebe, mislimo da imamo kvalitetnu ekipu i da možemo ostvariti dobar rezultat na Šubićevcu - rekao je Šafarić uoči utakmice.

Obje momčadi ulaze u susret u dobroj formi i s jasnom taktikom. Varaždinci će tražiti priliku da iskoriste eventualne rupe u obrani Šibenika, dok će Šibenik, kao domaćin, svakako pokušati nametnuti svoju igru pred svojim navijačima.

Šubićevac će sigurno biti dobro ispunjen, očekuje se zanimljiv i napet susret između dva tima koja su dobro startala u sezonu, a pobjeda bi im označavala priključak u sami vrh prvenstvene tablice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 22:47