ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SUDJELOVALI SU SVI

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao cirkus u Varaždinu! Svi ulijeću na teren i nastaje - ludnica

Sudac Pajač, a kasnije i delegat Vukojević imali su pune ruke posla.
Piše: Sportske novosti, Ivica HercegObjavljeno: 09. studeni 2022. 18:43

Svašta se događalo u sudačkoj nadoknadi utakmice Varaždina i Osijeka u osmini finala hrvatskog nogometnog Kupa. Službeni HNS-ov izvještaj s dvoboja kojeg su potpisali glavni sudac Igor Pajač i delegat Ivan Vukojević nabrojio je ukupno - 5 crvenih kartona!

Pogodak kojeg je početkom sudačke nadoknade za konačnih 1:2 postigao napadač Varaždina Fran Brodić prouzročio je pravu pomutnju u kojoj su sudjelovali - svi! Od igrača na terenu, preko onih s klupe, do službenih osoba.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix


Brodić je zabio, a onda je počela teći 95. minuta u kojoj se dogodio kaos. Izravni crveni karton dobio je Antonio Mance, napadač Osijeka zbog toga što je na početku akcije rukom za vrat uhvatio Agona Elezija, koji je utakmicu završio kao - vratar. Jer, i Oliver Zelenika morao je van, zbog drugog žutog kartona kojeg je u istoj minuti zaradio zbog naguravanja.

Isključen je zbog drugog žutog i Jorgo Pellumbi koji je sudjelovao u svemu tome, a van je još od ranije morao Jevhen Čeberko. Stoper Osijeka zbog grubog starta isključen je već u 65. minuti. Peti crveni nije dobio igrač, već Stanislav Posavec, trener vratara u Varaždinu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix


Sudac Pajač dodijelio je u nadoknadi vremena još čak pet žutih kartona. Michele Šego i trener Mario Kovačević dobili su ga kod domaćih, dok su u osječkim redovima požutjeli Barri, Caktaš i pomoćni trener Silvije Čavlina.

U izvještaju delegata Vukojevića stoji: U 90+3 minuti došlo je do prekida utakmice zbog naguravanja igrača i ulaska sa klupe igrača i službenih osoba obje ekipe.

>>> KAOS U VARAŽDINSKOJ ZAVRŠNICI POGLEDAJTE OVDJE <<<


Na konferenciji za novinare poslije utakmice osmine finala između Varaždina i Osijeka prvi se pojavio gostujući trener Rene Poms. Na njegovom se licu očitovalo se zadovoljstvo, nije krio da je sretan. Osim plasmana u četvrtfinale razlog više je uspio uzvrat za najteži poraz koji je kao trener Osijeka nedavno doživio baš u Varaždinu:

- Sretan sam zbog pobjede i prolaska. Znali smo da nas čeka složena zadaća, bila je žestoka utakmica. Od početka bili smo vrlo dobri i kompaktni, rano poveli i kontrolirali igru. Naročito smo dobro izgledali po povećanju vodstva, imali smo tada priliku i za treći pogodak

Za nas sve se preokrenulo kada smo ostali bez isključenog igrača. Po meni ipak smo dobro reagirali, pogodak smo primili tek na samom kraju i sada žudno čekamo zaključak polusezone na utakmici sa Šibenikom.

Na novinarski upit kako je vidio pravi kaos u nadoknadi vremena, kratko je rekao:

- Nisam zapravo ništa vidio, kako i bi kada je ispred mene bila skupuna od 30-ak ljudi.

Potpuno drugaćijeg raspoloženja bio Mario Kovačević, šef domaćeg stručnog stožera:

- Htjeli smo se od naših navijača rastati za ovu polusezonu s pobjedom. Međutim, u prvom poluvremenu nismo bili na željenoj razini. Posebice nikako nismo mogli uhvatiti ritam poslije ranog prvog pogotka. U drugi dio smo ušli s promjenama. Niti poslije povećanja zaostaka nismo odustali, imali dosta obećavajućih pozicija, dok nismo uspjeli smanjiti. Šteta što nam je to pošlo za nogom malo prekasno. A možda smo poslije toga, da nije došlo do velike gužve, mogli i do poravnanja.

Gužva?

- Vidjeli ste i sami, ja sam u svlačionici vidio lica Puclina i Zelenike u debelim masnicama. A nama su isključena dva igrača, protivniku jedan. Opet smo ispali naivni. Od svega je ipak najteže što smo opet ostali bez dvojice važnih igrača (Zelenika i Pellumbi) pred gostovanje kod Gorice.

Linker
18. travanj 2024 10:12