Mijo Caktaš i Marko Livaja
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
KOMENTAR JURICE RADIĆA

Koliko je Caktaš dao Hajduku, toliko je Hajduk dao kapetanu! Bila bi šteta za da se oprosti treningom...

Je li Jakobušić trenirao strogoću? Reakcije će biti podijeljene, no jedna je činjenica nesporna...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. veljača 2021. 15:21

Hajdukov predsjednik Jakobušić je ostao dosljedan, nije se pokolebao. Kapetan i najbolji strijelac Hajduka Mijo Caktaš preseljen je u B momčad. Teška odluka, ali očito drugog izbora nije bilo. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius opisao je kako su iscrpljene sve forme pregovora, od inozemnih ponuda do opcije produljenja za godinu dana po smanjenim uvjetima. Kapetan nije popustio, ali nije ni klub koji ima svoj platežni okvir.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


Je li Jakobušić trenirao strogoću na Caktašu? Premda će reakcije biti podijeljene, jedna je činjenica nesporna. Hajduk je konstantno imao želju s Caktašem produljiti ugovor, imao je želju ispuniti i njegov zahtjev za transferom, ali s druge strane nije iskazan interes za suradnju. Caktaš je čekao da Jakobušić popusti, ponudi mu novi ugovor s postojećim brojkama. Jer, Caktaš je imao najbolji ugovor u Hajduku, godišnja primanja na razini većoj od pola milijuna eura, ali već je prošle jeseni Jakobušić najavio kako tu razinu plaćanja klub u bliskoj budućnosti neće moći pratiti.


Zato u Caktaševom preseljenju u drugu momčad nema treniranja strogoće, niti nekakvog inata. Dapače, Hajduk je i dalje ostavio prostor za dogovor oko mogućeg transfera ili eventualnog produljenja ugovora po smanjenim uvjetima. Caktaš još uvijek ima vremena prihvatiti ponuđene opcije ili može mirno u B momčadi čekati istek ugovora.

Bez rezultata

Ali, koliko je Mijo Caktaš dao za Hajduk, toliko je i Hajduk dao za Caktaša. Imao je status kapetana i ugovor kakav će teško moći dobiti u nastavku karijere, a ne zaboravimo da je u zadnje dvije sezone s Caktašem kao prvim strijelcem Hajduk osvajao četvrto i peto mjesto na prvenstvenoj tablici, bez značajnog rezultata u Europi. Zato bi velika šteta za Caktaša bila da se od navijača oprosti treningom u B momčadi. Još uvijek ima priliku svoju sjajnu statistiku okruniti transferom ili prihvatiti manji ugovor.


U svibnju će napuniti 29. godina, još uvijek ima prostora za neki inozemni transfer i potom novi povratak u Hajduk, ali to sigurno neće realizirati čekajući da mu istekne ugovor kroz treninge u B momčadi. Jer, koliko god igrač bio važan za momčad, interes kluba ipak je uvijek na prvom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:40