Drago Sopta/Cropix
MODRI DRAGULJ

Kovačić: Lyon je pokazao manje od Ajaxa, oni su naša najveća šansa za prvi bod

Jurčić mi je ukazao veliko povjerenje, a ja pokušavam dati svoj maksimum iz utakmice u utakmicu - skromno će Kovačić koji je do Lyona zabio četiri gola i dodao tri asistencije
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. prosinac 2011. 17:54

Kada su u Maksimiru konačno odlučili izvući svoj dragulj na svjetlo dana, tadašnji trener Vahid Halilhodžić zauzeo je obrambeni gard.

- Čitam da ste mi Kovačića već nazvali Messi... Ma pustite da se u miru razvija. Ne trebaju mu sada takve usporedbe - bio je Vahin vapaj nakon što je Mateo Kovačić krenuo u svoj meteorski uspon.

- Znao sam ja puno takvih ‘ Messija’ koji su odigrali dvije utakmice, puno pričali a potom nestali - kazao je trener i pri tome lupio veto na izjave.

Nije ga Vaha sakrio samo od medija, već mu je i dozirao minutažu. Ona je prema planu stizala na kapaljku. A onda se Halilhodžić priključio maksimirskoj koloniji bivših, a nasljednik je Kovu gurnuo u vatru.

Doza samokritike

Od malog koji skuplja mrvice i nosi rekvizite na trening, u godinu dana Mateo Kovačić stigao je do statusa onog “bez kojeg se ne može”.

U svoj CV upisao je čak 26 nastupa ove jeseni od kojih je participirao u svih 11 utakmica Dinama u Europi. I sam tvrdi da ga je to iznenadilo!

- Iskreno, nisam očekivao da ću toliko igrati ove jeseni - povjerio se Kovačić u najavi utakmice s Lyonom. Krivca za takav rasplet pronašao je u treneru.

- Jurčić mi je ukazao veliko povjerenje, a ja pokušavam dati svoj maksimum iz utakmice u utakmicu - skromno će Kovačić koji je do Lyona zabio četiri gola i dodao tri asistencije. No više od brojki, u Maksimiru su zadovoljni načinom na koji je Kovačić reagirao. U njegovom nogometu teško da se može primijetiti nedostatak rutine.

- Skupio sam veliko iskustvo, dosta sam napredovao u nekim segmentima igre, ali to još uvijek nije dovoljno - s dozom samokritike će 17-godišnjak koji će se od sezone oprostiti protiv Lisandra Lopeza i društva s Gerlanda.

Poziv navijačima

- Lyon? Vrhunska momčad. Čvrsta, agresivna... No, pokazali su najmanje od svih naših protivnika u Ligi prvaka. Možda je to naša šansa da uzmemo bodove i na pravi način se pozdravimo od Lige prvaka - nada se Kovačić, pritom nudeći recept:

- Kontre i polukontre su prilika, ali vidjet ćemo.

Na Gerlandu, u prvoj utakmici “mali” je bio skoro pa neprimjetan.

- Najslabiju utakmicu odigrao sam protiv Lyona, baš kao što je Dinamo odigrao loše prvo poluvrijeme. Imao sam i najmanje dodira s loptom. Možda ne treba očekivati previše, ali borit ćemo se - obećao je Kovačić koji se nada kako će u srijedu imati podršku tribina.

- Ljepše je igrati uz pun stadion. Pozivam navijače da dođu u što većem broju - završio je Kovačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:30