Dario Melnjak

 TOM DUBRAVEC Cropix
DVA GORICI, DVA RIJECI...

Od pete lige do - heroja Poljuda! Došao je u sjeni jednog velikana i u finalu odigrao utakmicu života

Zaslužio je novi ugovor? Već ga je i potpisao, i to na zimu. Tako da - nema zime, Hajduk se osigurao
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. svibanj 2022. 22:18

Dario Melnjak pamtit će finale Kupa 2022. godine, pamtit će utakmicu koja će definitivno obilježila njegovu karijeru. Ako već nije obilježila...

- Ovo je nešto o čemu se sanja cijelu karijeru - kazao je Melnjak u grotlu poljudskog slavlja.

Kroz karijeru se teško dokazivao da bi od pete lige došao do statusa reprezentativca Hrvatske, a ništa lakše nije mu bilo ni u Hajduku. U rujnu je stigao na “mala vrata” potpisavši ugovor na jednu sezonu. Svojevrsna proba...

- Cilj mi je s Hajdukom nešto osvojiti. Razmišljam optimistički, vidim se s trofejem u Hajduku i u najjačim ligama - rekao nam je Melnjak prošle jeseni.

Melnjakov pogodak za 2:1


Na Poljudu je odigrao svoju prvu kup-utakmicu, na splitskom travnjaku napravio je prvu prijelomnicu karijere.

- Prvu utakmicu protiv Hajduka odigrao sam u Kupu sa Zelinom i nakon tog susreta sam dogovorio prelazak u Slaven Belupo. Tako sam s Poljuda došao do Prve lige.

A prije nego li je igrao za Zelinu, također je “gazio” po splitskom stadionu.

- Prije toga na Poljudu sam bio na Sportskim igrama mladih.

Zahtjevan je put Melnjaka na Poljudu, od Sportskih igara mladih do junaka finalnog dvoboja. I ne samo finalnog jer Melnjak je bio prvo ime i polufinalnog prolaza protiv Gorice. Zabija u Kupu i to isključivo na Poljudu. Četiri pogotka u četiri nastupa bilježi u netom završenoj sezoni Kupa, s tim da je sve pogotke postigao na splitskom stadionu. Kako Mlakar zabija na gostovanjima, tako i Melnjak zabija samo na Poljudu jer u HNL-u je jedini zgoditak također postigao u Splitu. Ali, Kup mu dođe kao uža specijalnost, po Kupu će ga svi pamtiti.

Na kraju sezone neupućeni bi rekli da je Melnjak s Kupom zaslužio novi ugovor, ali u Hajduku su njegovu vrijednost već prije prepoznali. Iako je za Bijele potpisao na godinu dana u rujnu prošle godine, već se u siječnju sportski direktor Nikoličius odlučio osigurati. Produžio je ugovor s Melnjakom do ljeta 2024. godine, 29-godišnji lijevi bek je postao igrač Bijelih s dugogodišnjom obvezom. Osigurao se i Melnjak, koji je prošlog ljeta mjesec dana bio bez kluba vidjevši kako nije jednostavno živjeti u statusu slobodnog igrača. Na kraju su zadovoljni i Hajduk i Melnjak, a tek navijači Bijelih!?

Potpisao je isti dan kad i Subašić, dapače, može se reći da je stigao u njegovoj sjeni. Mnogi su potpis Melnjaka titulirali kao iznenađujući, tim više što su Bijeli već u kadru imali osam godina mlađe lijeve bekove Čolinu i Dolčeka. Ali, u osam mjeseci na Poljudu premetnuo se Melnjak u velikog junaka Bijelih, jednog od rijetkih igrača koji je u zreloj fazi karijere ušao u poljudsku svlačionicu na sporedni ulaz, a danas uživa u statusu heroja u bijelom dresu. Kako i ne bi kada je zabio dva pogotka u finalu Kupa za Bijele. Zadnji put je to uradio Nikola Kalinić prije 13 godina u finalnom uzvratu s Dinamom. Dva pogotka u finalu Kupa.... Kakav je to doseg!

Melnjakov gol za 3:1


Točno kako je Dambrauskas jasno opisao:

- Ovo je bila utakmica života Darija Melnjaka...

Od pete lige do reprezentacije, od Sportskih igara mladih do junaka velikog trijumfa na Poljudu. Zato ne čudi da bi svatko danas htio biti Dario Melnjak, ali trebalo je imati znanja, živaca i volje za takav doseg. Slučajni junaci žive samo u filmovima, iza stvarnih ipak stoje godine rada.

Linker
10. listopad 2022 12:30