NA 'PIKU' FRANCUZA

L’Equipe: Lovrene, jao nama s tobom; Lizarazu: On očito nije igrač za velike klubove

Početnih pola sata igre Lovren je dobro odradio, ali nakon toga je bio loš. Svojim kiksovima je imao zasluge za sva tri gola Real Madrida - tvrdi francuski dnevnik
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 18. ožujak 2011. 11:47

Došao je kraj Lyonovoj pozitivnoj seriji protiv Real Madrida. L’Equipe se osvrnuo na Lyonovu obranu, za koju je predsjednik Aulas u izjavi za službenu klupsku televiziju kazao da je “napravila previše individualnih pogrešaka, koje ne mogu proći nekažnjeno na velikim utakmicama”.

- Na tri posljednja gostovanja u Ligi prvaka ove sezone Lyon je primio čak 10 golova (porazi od Real Madrida i Schalkea 0:3 te poraz od Benfice 3:4) pa s takvom obranom ne može daleko dogurati čak ni uz čudesne obrane vratara Llorisa, koji je bio najbolji igrač Lyona - piše L’Equipe.

Lloris je dobio vrlo dobru ocjena 7 u L’Equipeu, a zanimljivo da su čak šestorica igrača Lyona dobila lošu ocjenu 3 - Lovren, Cris, Cissokho, Gourcuff, Källström i Briand. Međutim, prema mišljenju L’Equipeovih izvjestitelja najlošiji je bio Lovren , kojemu je čak posvećen i naslov - “Lovrene, jao nama s tobom” naslov je na vrhu udarne 2. stranice jučerašnjeg broja.

- Početnih pola sata igre Lovren je dobro odradio, ali nakon toga je bio loš. Svojim kiksovima je imao zasluge za sva tri gola Real Madrida - piše L’Equipe.

Lyonski dnevnik Le Progres bio je malo blaži prema Lovrenu, kojemu je dao negativnu ocjenu 4, a za najgoreg igrača na terenu izabrao je desno krilo Brianda, kome je dao jako lošu ocjenu 2.

Nakon završetka utakmice gledali smo posebnu emisiju na Lyonovoj službenoj klupskoj televiziji u kojoj su sudjelovali i ugledni novinari francuske radijske postaje RTL, komentator Eugene Saccomano i stručni komentator Bixente Lizarazu, koji su najviše kritizirali Gourcuffa, Crisa i Brianda, ali su se osvrnuli i na Lovrena.

- Veliki igrači moraju pokazati na velikim utakmicama da su veliki, a francuski reprezentativac Gourcuff je razočarao protiv Reala. Stoperi Lyona Lovren i Cris bili su loši. Bili su spori u odnosu na igrače Reala. Očito je da nisu na razini velikih klubova Lige prvaka - kazao je Lizarazu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:38