NIKOLA VILIC/CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Legenda o novoj blamaži Hajduka: ‘Ako nisi u stanju odigrat protiv Šibenika, skini dres i reci ‘iden ća’‘

‘Mora bit generalno puno veća odgovornost, ne može se samo govorit nema love...‘
Piše: Frane Vulas/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. listopad 2020. 09:51

- Neću govorit o samoj utakmici jer je ovaj put nisan gleda, ali bez ikakvog podcjenjivanja ikoga, kad bi mi prije išli igrat prijateljsku u Šibenik onda bi oni bili sritni kad bi primili pet komada. Moraš dobit Šibenik, ponavljan bez podcjenjivanja. Ne mora to bit 5:0, može i 1:0, 2:0. Dobij kako bilo, na mišiće. Ne moš gubit bodove od Šibenika doma. Ne mogu virovat, sve neka pojačanja, svi nešto ka obećavaju kad dođu, pa opet ništa. Bolje da ne obećaju ništa - rekao je legendarni Zlatko Vujović za Slobodnu Dalmaciju, pa nastavio:

- Hajduk ima ekipu da drugo misto mora bit ciment. Dinamo je ipak kvalitetom, financijama iznad svih ostalih. Osijeku je sigurno veliki dobitak dolazak Bjelice, Rijeka je isto tu, Lokomotiva je ipak ovog lita prodala dosta bitnih igrača. Tu bi se Hajduk triba borit s Osijekom. Hajduk ima dobre igrače, ali šta to vridi kad to pokazuju tek svaku četvrtu-petu utakmicu. Ja bi na njihovon mistu bija puno više samokritičan. Mnogi od njih ne znaju di igraju. Ode in je čini mi se jako dobro, lipo vrime, sunce, more, lip grad, plaća stiže, nema velikog pritiska rezultata.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

- Ima tu dobrih igrača, fale golovi. Sada i napadača ima, i to će virujen doć na svoje. Jedino fali prava „desetka”. Ali nisan dugo vidija nijednu utakmicu da se igrači baš „iskidaju”. U moje vrime se to kažnjavalo, pa kad te udre po džepu di najviše boli... A danas im ne možeš ništa, odma zovu advokata. Ja tu ne vidin rješenje, ne moš igračima ništa za lošu igru. Moš igrat slabo, ali s pravon trkon i da lošije odigraš ako si pravi Hajduk dobit ćeš 70 posto utakmica.

- Da nema kvalitete reka bi, ali za ovu našu ligu je u momčadi ima - za drugo misto. A nema rezultata. Svake godine ista priča. Vrtimo se u krug. Onda ovi odu, dođu drugi... Ako nisi u stanju odigrat protiv Šibenika, onda budi iskren prema svima i sebi, skini dres i reci iden ća.

- Mora bit generalno puno veća odgovornost, ne može se samo govorit nema love. A šta će onda bit kad kasa bude na nuli? Svatko mora odgovarat za svoj dio posla. Prvo su po meni krivi igrači. Ako se ne oznojiš, ako ti nije puls na utakmici na dvista, ako nisi na kraju utakmice četveronoške izaša s terena...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:09