VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
Zlatko Vujović

Legenda odgovorila na pitanje zašto Hajduk nije završio na drugom mjestu: ‘Sve se pogrešno poklopilo

‘Kakav je Dinamo bio u završnici sezone, mogao je Hajduk biti rame uz rame s Modrima‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. srpanj 2020. 23:17

Zašto Hajduk nije drugi? Zato što se sve pogrešno poklopilo. Tudor je htio probati neke stvari koje je sa sobom donio iz Italije, ali nije se pokazalo dobrim. Kasno je reagirao, kasno mijenjao sustave i na kraju je Hajduk peti na prvenstvenoj tablici - rekao je Zlatko Vujović.
Kaže da je ključna utakmica bila ona s Osijekom, međutim ništa manje važna nije bila i odigrana utakmica s Lokomotivom.
- Da je Hajduk u tim susretima ostao neporažen, imao bi drugu poziciju. Da ne govorim o utakmici s Rijekom gdje se odigralo jako dobro, a ostalo bez bodova. Tudor je kroz utakmice s Dinamom i Rijekom pokazao koji mu je pravi put. Oba dvoboja su mu potvrdila da više ne treba lutati, da je igra s četiri u zadnjoj liniji ono što treba ovoj momčadi. To je sustav koji je najbolji za ovu ekipu koja će, uvjeren sam, u novoj sezoni biti znatno bolja i uspješnija. Hajduk je po kvaliteti nikad lakše mogao do drugog mjesta. Dapače, kakav je Dinamo bio u završnici sezone, mogao je Hajduk biti rame uz rame s Modrima. Ali, što ćemo sada pričati kako se moglo ovo ili ono. Nije se napravilo, a Hajduk je sam kriv zašto nije došao do druge pozicije. Nekoliko je utakmica odigrano ispod razine očekivanja i kvalitete momčadi i na kraju je stiglo razočaranje. Puno primljenih zgoditaka najvećim je dijelom razlog serije slabijih rezultata.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Što kažete na rezultat koji je ostvarila Lokomotiva?
- Ugodno su me iznenadili. Koliko sam vjerovao da će se Hajduk podići, toliko sam mislio da Lokomotiva ne može izdržati do kraja. Čak sam u Osijeku vjerovao da će domaćin proći do druge pozicije, ali uz malo sreće Lokomotiva je doprvak. Ne možeš bez sreće ništa u životu - podvukao jen velikan iz Hajdukove nogometne prošlosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:25