Mistični interijer

Zavirili smo u muški stan od sto kvadrata u kojem bi se svaka žena osjećala ugodno

Redovito se piše o obiteljskim i stanovima po mjeri žena, no što je s tzv. ‘muškim brlogom‘!? Koje boje i linije birati, na što obratiti pažnju prilikom odabira namještaja te dekora i kako ga, u konačnici, namjestiti da se u njemu jednog dana dobro osjeća i nježnija polovica - doznali smo iz prve ruke.

Mladi investitor angažirao je dizajnericu Katarinu Kavain Škare i njezin studio za uređenje interijera KK Design da preuredi stan u Solinu od stotinjak kvadrata. Nastala je prava muška oaza koja bi oduševila sve ljubitelje mističnih interijera.

"Nakon intervjua s investitorom procijenila sam što bi za njega značilo moderno te pokušala napraviti muški interijer u kojem će uživati i svaka žena. Osim keramike na podu imao je želju da u prostor ukomponiramo i kamin. 3D vizualizacija prostora oduševila je investitora, a to je najbolji način predstavljanja ideja" objasnila nam je dizajnerica interijera Katarina Kavain Škare.

Za cijeli prostor napravljen je projekt i za namještaj po mjeri, odabrana je sva ostala oprema, namještaj i rasvjeta poštivajući zagasitu paletu boja koja je bila zadana.

image
Unatoč strogim linijama i hladnim materijalima postigla se toplina doma
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ
image
Izbalansiran uzorak drva s hladnim tonovima namještaja stvorio je moderan "muški" interijer
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ

Stan je definitivno specifičan po zidnoj oblozi koja je izrađena od furnira, posebno slagana tako da godovi čine "riblju kost". Od istog materijala izrađena je drvena pregrada koja je vizualno odvojila blagovaonicu od dnevne sobe, a rasvjeta koja je ugrađena u gornji dio konstrukcije daje posebnu atmosferu interijeru.

Kamin je obložen keramikom velikih dimenzija koje imaju minimalne spojeve između ploča što površinu čini kompaktnom.

image
Investitor je osim keramike na podu imao želju da se u prostor ukomponira i kamin
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ

Kuhinja je izrađena od akrila, dok je za stol u blagovaonici odabrana drvena ploča koja je u istom tonu kao i obloga na zidu. Time prostor postaje povezan u cjelinu.

image
Detalji koji čine razliku
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ
image
Kuhinja i blagavaonica spojene su u jednu cjelinu
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ

Element u dnevnom boravku naglašen je vratnicama od toniranog ogledala dok je moderan, a ujedno i topao dojam postignut odabirom vrlo kvalitetne podne keramike u većim dimenzijama i tako je ispoštovana želja klijenta.

image
Pogled iz dnevnog boravka prema blagavaoni
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ

Savršeno izbalansiran uzorak drva s hladnim tonovima namještaja stvorio je moderan "muški" interijer koji ostavlja dojam ugodnosti doma unatoč svojim strogim linijama i hladnim materijalima.

image
Studio za uređenje interijera KK Design preuredio je stan u Solinu od stotinjak kvadrata
FOTOGRAFIJE: ANA NASUTOVIĆ

"Birala sam modernu rasvjetu koja će osigurati dovoljnu količinu svjetla u prostoru, a ujedno sam odvojila i ambijentalnu rasvjetu koja stvara ugodan noćni boravak u prostoru" istaknula je dizajnerica, koja savjetuje da se uvijek posebnu pažnju posveti odabiru rasvjete jer je ključna za atmosferu i interijeru.

Linker
11. travanj 2024 23:27