GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
KLASA OPTIMIST

‘Ma nama Modri bolje leže nego Šibenik, to su takve utakmice, takve ekipe!‘ Trener Stipić uoči Dinama

"U Šibeniku smo sporo donosili odluke, to se dogodi kad nema svježine"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2021. 09:00

Dva slobodna dana dao je Tomislav Stipić svojim igračima nakon poraza na gostovanju u Šibeniku. Naravno, nije to bila nagrada za rezultat, već potez za kojeg je Slavenov trener osjetio da je u aktualnom trenutku potreban.
- U normalnoj situaciji imali bismo pet treninga u ovom tjednu. Međutim, izgledali smo prošle subote jako umorno, takvi i jesmo zato sam smanjio broj treninga ovog tjedna, imat ćemo ih četiri - objasnio je Stipić, koji je slobodno vrijeme iskoristio za posjet svojoj obitelji u Njemačkoj.

Farmaceuti u subotu u Koprivnici igraju s Dinamom. Kakva su očekivanja, što se zapravo može napraviti protiv aktualnog prvaka, koji hita prema svojem još jednom prvenstvu?

- Prije sve se nadam stvarno dobroj utakmici s naše strane. Čudna je ova sezona, sastavile su se zapravo dvije sezone u jednu. Uz to, na svakom koraku je neki “breaking news”, umrli, zaraženi... Oko nas su, dakle, sumnje i nepoznanice, a mi na terenu moramo biti kreativni i sretni. Na osnovu cijele te situacije dolazi i do bržeg umora. Jednostavno nemate neke oaze u koje biste pobjegli, gdje biste se osvježili. Imam osjećaj da situacijski nogomet igračima stvarno nekad dosadi. Kroz velik broj utakmica nemaš se kada veseliti pobjedi jer za tri-četiri dana moraš opet igrati... - istaknuo je trener koprivničkog nogometnog prvoligaša.
Stipić naglašava kako prethodna utakmica sa Šibenikom nije mjerilo za njegovu momčad.

- Imali smo jako gust program prije toga. U Šibeniku smo sporo donosili odluke, to se dogodi kad nema svježine. Zato ćemo u ovom tjednu pokušati doći do svježine, lakoće i radosti. Nama Dinamo bolje leži nego Šibenik, to su takve utakmice, takve ekipe. S Dinamom smo ove sezone igrali dobro, odigrat ćemo i ovaj put. Nadam se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu za nas - najavio je Tomislav Stipić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:51