StoryEditor
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
KAKO JE DOŠLO DO OBRATA

Matjaž Kek je šokirao sve u Dinamu, predsjednik slovenskog saveza za SN otkrio cijelu istinu!

Nitko na Maksimiru niti u zadnjoj primisli nije imao da će na koncu ostati izbornik Slovenije.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2020. 22:10

Matjaž Kek ipak neće biti trener Dinama! Ostaje izbornik Slovenije. Tako su u srijedu navečer javili iz Slovenskog nogometnog saveza. Nakon razgovora s predsjednikom Radenkom Mijatovićem, velika trenerska želja Modrih odlučio je ostati izbornik Dežele. Je li ga nagovorio predsjednik ili je on sam već imao spremnu odluku kad je odlazio na najavljeni razgovor, saznat ćemo kad se Matjaž Kek obrati javnosti.

Međutim, u srijedu oko 22 sata javio nam se predsjednik slovenskog saveta Radenko Mijatović koji nam je kazao.


- Sretni smo što Matjaž Kek ostaje naš izbornik. Imao je s nama ugovor kojeg je bilo teško raskinuti. To je sva istina.


Na naše pitanje je li ga on nagovorio na ostanak na izborničkoj funkciji, ili je Matjaž već sam donio odluku prije dolaska na razgovor, rekao je s smješkom..


- Ne bih u detalje, ponavljam, imao je ugovor koji nije bilo lako raskinuti.

Uglavnom, kad smo dan prije razgovarali s Mijatovićem, on nam je kazao kako savez želi da Kek ostane, te da se nada kako će tako i biti. 


U plavom domu su jako razočarani takvom odlukom jer po našim informacijama već je sve praktički bilo dogovoreno sa slovenskim stručnjakom. On je samo tražio da prije toga razgovara s predsjednikom svog saveza. Mislilo se da je to čista formalnost, te da će nakon tog razgovora obznaniti da dolazi u plavi dom. Međutim, Kek je svojom odlukom šokirao sve u Dinamu! Nitko niti u zadnjoj primisli nije imao da će na koncu ostati izbornik Slovenije.


Je li na odluku slovenskog izbornika utjecalo to što je informacija iscurila u medije? Nama to izgleda potpuno nevažno. Jer, i ta vijest koja se probila na naslovnice samo je govorila da Dinamo želi Keka, te da je s njim stupio u kontakt. Pa što je tu neobično? Klub želi trenera i kontaktira ga, ovaj kaže da prvo moram razgovarti s ljudima iz svog saveza, pa da će onda donijeti odluku. Prema tome, Kek je nakon tog poziva Dinama bio korektan, mada je prema našim izvorima ipak nekako najavio da ga zanima posao u plavom klubu. No, to su na koncu nijanse. Ako je Kek odustao od trenerske pozicije u Dinamu, samo zbog toga što je vijest procurila u medijima, onda je zaista smiješno i nije vrijedno komentara.


Vjerojatno je ipak u pitanju nešto drugo. Možda se Matjaž preplašio negativne reakcije javnosti? Nekih negativnih reakcija je već bilo, ali to je možda bilo i očekivano onako 'na prvu'. Međutim, isto tako je bilo i onih koji su sasvim razumjeli da želi preuzeti Dinamo.


O razlozima zašto je u konačnici odustao, za sada se ipak može samo naklapati. Ono što jest sigurno, bjelodana činjenica, jest da je Dinamo ostao bez trenera kojega je tako žarko želio dovesti u svlačionicu. Opcija B nije postojala, jer se držalo da je Kek taj. Sad opet sve kreće ispočetka, opet će u Maksimiru tražiti novog trenera, kako kažu, opet 'teškaša'.

Samo, nema baš puno 'teškaša' u opticaju, trebat će sad naći nekoga tko će se željeti prihvatiti posla kad je Kek odustao. Do konca prvenstva još ima vremena, još su dva kola, potom slijedi kratka stanka, pa se odmah kreće u iduću sezonu.


Ima i nema vremena. Modri moraju odmah reagirati.

Linker
06. kolovoz 2020 05:49