SRDJAN VRANCIC/CROPIX
PRIČA UZBURKALA DUHOVE

Matjaž Kek u Dinamu? ‘Ako prihvati njihovu ponudu, od mene je izgubio svo poštovanje koje je imao!‘

Keku je Rijeka bio posao koji je u nekom trenutku prerastao u nešto više, a odradio ga je vrhunski
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. srpanj 2020. 11:30

Kek u Dinamu? Priča je to koja je zaintrigirala nogometni Kvarner, uzburkala duhove, potaknula rasprave...


- Ako prihvati ponudu Dinama, od mene je izgubio svo poštovanje koje je imao - reći će jedan mlađi simpatizer Riječana, koji nije prihvaćao ni argument da Keka s Rijekom veže pet i pol godina rada na Kvarneru, ostvareni sjajni uspjesi i - ništa više.

Kada je došao iz Maribora u veljači 2013. i postao je najuspješniji trener u klupskoj povijesti, Rijeka je osvojila prvi naslov prvaka, igrala Europu, skupo prodavala igrače... I Kek je time kupio naklonost navijača do te mjere da su oni najvatreniji, kada je podnio ostavku u Velikoj Gorici, poručili “oni moraju otići, ne ti”.


- Svi idu ća, samo ti ostaješ! - vikali su mu navijači.

Iz tog razloga nije ni čudno zašto će mnoge pogoditi ako doista postane trener Dinama, jer u očima navijača upravo je on bio figura koja je najbolje utjelovila onu riječku krilaticu “sami protiv svih”. Kek je bio taj koji je ‘skakao’ na suce i njihove pogreške, upozoravao na nelogičnosti, bez dlake na jeziku govorio što misli o Savezu i nekim odlukama tamošnjih ljudi, a u očima navijača iza svega toga stajali su Zdravko Mamić i Dinamo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

 

Od tuda će doći i njihovo razočaranje ako se prikloni onome protiv čega se, u navijačkim očima, borio. Doduše, nemalo je i onih koji smatraju da je samo riječ o predstavi za javnost i da je Kek dovoljno iskusan da izbjegne odlazak u Dinamo. Jer, smatraju, u Maksimiru neće imati uvjete za rad za kakve se svojim autoritetom, znanjem i rezultatima izborio na Kvarneru. Neupitno je da će neki osuditi njegov odlazak u Dinamo jer će ga smatrati izdajom iako, realno gledajući, nitko mu nema pravo zamjeriti ako uskoro osvane na klupi Modrih.

Keku je Rijeka bio posao koji je u nekom trenutku prerastao u nešto više, odradio ga je vrhunski i iznad svakog očekivanja, ali nogomet je još jednom pokazao koliko je nepredvidiv. Da je Rijeka mogla (financijski) pratiti njegove ambicije, nema dileme da bi i danas sjedio na klupi Bijelih, ovako bi od idola mogao postati ljuti suparnik.

Linker
28. veljača 2021 18:19