UNATOČ KORONA KRIZI

Prosječna zagrebačka neto plaća veća je 3,3 % u odnosu na kolovoz prošle godine

Najviša je prosječna neto plaća isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.249 kuna
 Davor Pongracic/Cropix

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 7.730 kuna, što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.007 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za kolovoz isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.249 kuna.
Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.346 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 10.936 kuna, što je porast za 3,2 posto u odnosu na kolovoz lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:42