GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
Dinamova desetka za SN

Modri ‘špilmaher‘ koji je škaricama dotukao Hajduk: ‘Ne ramišljam o odlasku! Imam još posla na Maksimiru‘

‘Zabio sam gol Hajduku u najvećem derbiju. Reagirao sam instinktivno...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. siječanj 2021. 17:37

Lovro Majer vratio se protiv Hajduka na teren nakon što ga zbog lakše ozljede nije bilo u prve dvije utakmice nastavka sezone. Dočekao je i svoj prvi pogodak u derbiju, bio je to gol za 3:1, koji je odlučio pobjednika.

- Sretan sam zbog utakmice i pobjede, naravno, i zbog gola. Drago mi je što je tako završilo, svi možemo biti zadovoljni, kao i gledatelji pred ekranima. Bila je dobra utakmica, odigrali smo dobro i mi i oni, mi smo na kraju pobijedili i zato smo sretni - priča Lovro Majer hldne glave, nakon što su se emocije derbija stišale, a pred vrata Maksimira stigao Šibenik.
Ipak, još malo o tom golu u derbiju, ne zabija se Hajduku svaki dan (osim ako se zovete Mislav Oršić). Gol, atraktivan, poluškaricama, koji se pamti.

- Pamtit ću ga, naravno, zabio sam gol Hajduku u najvećem derbiju. Reagirao sam instinktivno, zabio na specifičan način, ali svaki drugi gol Hajduku bih posebno pamtio.

Dakle, zbog lakše ozljede Majera nije bilo u prvih 180 minuta protiv Rijeke i Gorice, protiv Bijelih je odigrao čitavu utakmicu. Koliko ga je ta stanka izbacila iz ritma, možda i one odlične jesenske forme, kojom je skrenuo pažnju na sebe?
- Nije me stanka izbacila iz ritma, osjetio sam da mi još malo fali, no prošao sam propreme, a onda dobio udarac dva dana prije utakmice. No, nije bilo strašno, samo nismo htjeli riskirati, da ne bude neka teža ozljeda i vratio sam se na teren spreman, nema problema.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

U tri utakmice Dinamo je uzeo šest bodova. Je li to dovoljno za zadovoljstvo u svlačionici i klubu, je li sam Majer zadovoljan tim dosegom?
- Jesam, zadovoljan sam. Naravno, svi bismo bili potpuno zadovoljni s maksimalnih devet bodova, ali s obzirom na utakmicu s Goricom, koja je bila takva da je mogla i drugačije završiti, ja sam zadovoljan i s ovih šest. Vjerujem i da su ostali u momčadi zadovoljni.

Sad su pred Dinamom tri tzv. "manje" utakmice, Šibenik, Lokomotiva i Istra 1961. Čeka li Dinamo time i lakši posao ili, štoviše, čak i teži nego u derbijima. Jer, sve te momčadi se bore za ostanak, igraju poslovično ipak zatvorenije, ostavljaju malo prostora?
- Na tim "manjim" utakmicama se osvajaju prvenstva, upravo zato što se u takvim utakmicama dosta momčadi opusti i kiksa. Siguran sam da se mi nećemo opustiti. Da, možda je malo drugačiji osjećaj pred derbi nego pred ovakve utakmice, ali znamo da se svi posebno napale na Dinamo i da nijednu utakmicu nije lako pobijediti. Moramo ući i u ove tri utakmice kao i u svaku drugu, nema razlike po tom pitanju.

Je li teže igrati utakmice svaka tri-četiri dana ili je to ipak bolje nego imati veći odmor između dvoboja? Neki igrači kažu da im je bolje igrati i svaki dan, nego stalno trenirati?
- Većini igrača više paše ovakav raspored, pa i meni isto. Utakmice su utakmice, posebna priča, bolje nego da je drukčije.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Prvenstvo je neizvjesno, Dinamo nema veliku prednost na vrhu, svaka utakmica je bitna. Jesu li u Dinamu vjerovali da će ipak biti lakše, da će već sad imati veću prednost na ljestvici ili su se spremali za ovako "gustu" bitku?
- Neki su možda vjerovali da će biti lakše, ali meni je draže da je konkurencija oštrija, da je napetije i neizvjesnije prvenstvo.

Zadnjih tjedana opet se spominje mogući Majerov odlazak. Fiorentina, Zenit, prije toga i Leeds, sad i Marseille. Dinamo nije pristao na 10 milijuna eura odštete, to je premalo, no kako na sve gleda sam Majer? Koliko ga uopće zaokuplja ta priča oko transfera?
- Nije se kod mene ništa promijenilo. Piše se i još će se više pisati, to će samo biti znak da sam na dobrom put, da dobro radim. U Dinamu sam, fokusiran sam na klub i momčad, potpisao sam nedavno novi ugovor, time mi je klub pružio sigurnost i ukazao povjerenje. Imamo dosta toga još zajedno odraditi do kraja ove sezone, osvojiti dvostruku krunu i napraviti barem još jedan korak u Europi, proći Krasnodar. To je ono čemu sad težim i o čemu razmišljam.

Što Dinamo još sve mora popraviti u igri do tih utakmica s Krasnodarom ili do utakmice s Osijekom, koja dolazi uoči Krasnodara?
- Ha, netko će reći da moramo popraviti defenzivu, da smo primili previše golova. Ali, ne bih to tako gledao, tako nam se poklopilo, ne mislim da tu imamo neki poseban problem. Moramo biti kao momčad na visokoj razini, svi igrati obranu i napad, to je recept.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 16:43