MARCELO HERNANDEZ
POJAČANJA NA MAKSIMIRU

Na Maksimir stiže bivši realovac, ali tu priči nije kraj! Dinamo je u lovu na još jednog Francuza

Modri pred potpisivanjem ugovora s negdašnjim juniorom madridskog Reala, sada igračem čileanskog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. rujan 2020. 08:08

Dinamo je pronašao stopera, danas bi u plavi dom trebao stići Benjamin Kuščević (24), dojučerašnji igrač čileanskog Universidada Catolice! Vidite po prezimenu, radi se o mladiću hrvatskih korijena, uostalom, Kuščević ima i hrvatsku putovnicu. Ne samo to, novi stoper Dinama igrao je u Realu iz Madrida, u momčadi U-19. U Madridu je 2014. godine bio na posudbi, da bi se godinu dana kasnije vratio u svoj matični klub. Ima i jedan nastup za A selekciju Čilea, a igrao je i za selekciju U-17. Za Universidad Catolicu je odigrao ukupno 80 utakmica u svim natjecanjima, postigavši tri pogotka. Ugovor s klubom istjecao mu je u zimu sljedeće godine, a cijena na Transfermarktu iznosi mu milijun eura. Ne zna se točno koliko je Dinamo platio na ime odštete, ali naši izvori kažu da nije isplatio cifru koja je iskazana na Transfermarktu. Dakle, Kuščević je postao prvo veliko pojačanje Modrih.

Stoperska sapunica

Dolazak Kuščevića znači da je se polako završava priča oko stoperskih pozicija u Dinamu koja naizgled nije imala kraja, gotovo da je postala trakavica, neka prava ‘stoperska sapunica’, ali i logična s obzirom na trenutačnu situaciju u nogometu i taj nesretni koronavirus kad su se stvari zakoplicirale na svim, pa i na transfernim područjima. Dolazak Kuščevića znači da se primakao i definitivni odlazak Joška Gvardiola, koji je ovih dana bio u prvom planu. Ponuda premierligaša Leedsa popela se na 22 milijuna eura plus 20 posto od budućeg transfera, a uključeni su i bonusi za nastupe.

image
MARCELO HERNANDEZ

To je zaista nevjerojatna ponuda za jednog mladića koji je tek na početku karijere, usudili bismo se ustvrditi da bi taj transfer, s obzirom na okolnosti, bio najbolji transfer Modrih u povijesti. Jasno, nikoga se ne može prodati, ako on ne želi otići, a to je za sada takav slučaj, barem smo tako mi informirani.
S druge strane, ovo su neizvjesna vremena. Dinamov godišnji budžet iznosi oko 50 milijuna eura, treba nahraniti taj veliki pogon, 465 ljudi uključujući i zaposlenike koji izravno ili neizravno žive od Dinama.

Silni upitnici

A budućnost je bremenita upitnicima. Mora se primarno misliti na klub, svi ostali interesi moraju biti u drugom planu.
Ako se Modri ne plasiraju u Ligu prvaka, ako ne naprave neki veliki izlazni transfer, onda bi moglo doći do velikih problema, uvijek žedna i gladna blagajna mogla bi uginuti od nestašice. Zato je na neki način ipak logično da će se Gvardiolov transfer ostvariti, nekako je to najbolje za sve. Sve bi se trebalo dovršiti nakon utakmice s Ferencvarosem, tada bi trebalo biti objavljeno da Gvardiol odlazi iz plavog kluba. Dinamo svakako pristaje na taj fenomenalni transfer.
Prije dolaska Kuščevića prodefilirala su do sada već mnoga imena, ne treba ih spominjati jer nijedno od njih neće vidjeti plavu svlačionicu. A možda će osim Kuščevića stići još jedno novo stopersko ime.

Zanimljiv im Remy

Prema našim izvorima, Modri su zainteresirani za Williama Remyja (29), stopera varšavske Legije, kojeg su navodno spremni platiti 400.000 eura. Radi se o francuskom stoperu, koji je igrao u mladim francuskim reprezentacijama od U-17 do U-19, a do dolaska u Legiju u siječnju 2018. godine igrao je za Lens, Creteil, Dijon i Montpellier. Najveću cijenu po Transfermarktu imao je u ljeto 2016. godine, iznosila je 2 milijuna eura, trenutačno po istom izvoru vrijedi 600.000 eura, a ugovor za poljski klub veže ga do ljeta iduće godine. Za Legiju je ukupno u svim natjecanjima odigrao 50 utakmica, ali prošle sezone samo pet. Ove sezone je na startu poljskog prvenstva odigrao svih devedeset minuta protiv Jagiellonije. Hoće li Dinamo uskoro imati još jednog francuskog stopera uz Theophilea? Valja pričekati, možda je angažmanom Kuščevića i završena stoperska maksimirska priča.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:58