Foto: Željko Hajdinjak
‘BIT ĆEMO JOŠ BOLJI‘

Najmlađa momčad HNL-a na Hajduk kreće u nikad jačem sastavu s bivšim Vatrenim: ‘Ovaj klub dao mi je sve!‘

‘Vraćam se u dobrom stanju da pomognem klubu koji zadnjih godina konstantno raste‘.
Piše: D. TrutinObjavljeno: 21. siječanj 2021. 21:23

U tjednu u kojem šibenskog prvoligaša na otvaranju proljetnog dijela sezone odmah očekuje derbi s Hajdukom, u ponedjeljak je iz ambulante stigla vijest, koja je svima u klubu donijela olakšanje. Naime, snimka je pokazala da ozljeda zadnje lože kapetana Marka Bulata nije teže naravi, radi se tek o manjem istegnuću bez rupture, pa će ponajbolji igrač Narančastih povesti svoju momčad u najvećem dalmatinskom derbiju.

Druga je ta da je prvog dana prijelaznog roka Gordon Schildenfeld stavio potpis na vjernost Šibeniku do ljeta 2022. godine. A, ista je objavljena i na klupskoj Facebook stranici s pratećom izjavom Šife.


- Jako sam sretan što sam se vratio u klub gdje je sve počelo, u klub koji mi je dao priliku da napravim sve što sam do sada napravio. Vraćam se u dobrom stanju da pomognem klubu koji zadnjih godina konstantno raste, nadam se da ću sa svojim iskustvom pomoći da budemo još bolji. Jedva čekam da počnu utakmice i da ponovo zaigram na Šubićevcu nakon 14 godina - kazao je iskusni branič (35), koji će povratnički debi u dresu Šibenika imati u petak protiv Hajduka.


Zanimljivu vijest objavio je Međunarodni centar za sportske studije (CIES). Po njima Šibenik ima najmlađu momčad HNL-a, s prosjekom godina prve momčadi od 24,1 godinom. Prvoligaš sa Šubićevca po tome zauzima visoko 20. mjesto u Europi. Na prvom mjestu od svih europskih klubova je Žilina (21,3), a od ostalih hrvatskih prvoligaša Rijeka se nalazi na 28. mjestu (24,3). Najmlađih 11 Šibenik je prošle jeseni imao u domaćoj pobjedi nad Rijekom (21,3), a najstariju postavu u domaćem porazu od Osijeka (24,9).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:15