StoryEditor
TRAŽENI REPREZENTATIVAC

Najtraženiji dinamovac: U igri su čak tri talijanska kluba, ali i klubovi iz Španjolske i Njemačke!

Gavranović, Hajrović i Theophile gotovo sigurno odlaze, ali klub bi mogao napustiti još jedan igrač
Autor: Davorin OlivariObjavljeno: 02. lipanj 2020. 08:03

Iako vlada poprilična neizvjesnost kad se radi o ljetnom prijelaznom roku, u Maksimiru se na tu temu debelo razgovara. Polako su neke priče, primarno o odlascima, pod sve većim povećalom. Ono što se definitivno zna jest da Kevin Theophile-Catherine napušta plavi dom, a praktički je sigurno da će Maksimir napustiti i Mario Gavranović i Izet Hajrović. Taj trojac već polako slaže svoje stvari u putne torbe.

Ozbiljne ponude

O zainteresiranosti Fiorentine za Amera Gojaka već ste mogli pročitati, a prema onome što saznajemo, ta priča o odlasku bosansko-hercegovačkog reprezentativca postaje sve ozbiljnija. Krenula je zapravo još prošlog ljetnog prijelaznog roka, bila je aktualna zimus, Gojak je već praktički bio pred vratima talijanskog kluba, ali Fiorentina je imala viška stranaca, pa do realizacije transfera nije došlo.

Sad je priča opet aktualna i vjeruje se da bi zaista Gojak mogao u Serie A. No, nije samo Fiorentina u igri, Dinamov veznjak ima ponude iz još dva talijanska kluba, te iz Primere i Bundeslige. Tako da bi Gojak uz Gavranovića, Hajrovića i Theophilea mogao postati četvrti igrač koji ovog ljeta odlazi iz Maksimira.

Naravno, kao što je to uvijek kad se radi o Dinamu, svi igrači su na prodaju! Naravno, ta rečenica ne znači da u Maksimiru spremaju rasprodaju, ali ako recimo za Brunu Petkovića stigne ponuda između 20 i 25 milijuna eura, onda je Dinamo sigurno neće zanemariti, budite uvjereni.

Dosta se posljednjih mjesec dana razgovaralo o Francoisu Moubandjeu, lijevom beku koji je među posljednjima potpisao ugovor o smanjenju plaće. Špekulirao se da bi i on mogao biti među onima koji će napustiti Maksimir. Međutim, izgleda da su to zaista bile špekulacije. Po vijestima iz plavog doma, Moubandje ostaje u Dinamu. To žele obje strane, klub i igrač.
Ima naravno logike u obostranoj želji. Modri ne mogu ostati samo na jednom lijevom beku, Marinu Leovcu. Dok na desnoj strani Jovićević ima na raspolaganju Stojanovića, Moharramija i Karačića, na lijevoj strani je deficit, te osim Leovca, ponajviše zbog Europe, mora postojati još jedan kvalitetni branič.

Moubandje ostaje

Moubandje je stigao iz Toulousea kao švicarski reprezentativac. S obzirom na njegov dotadašnji nogometni pedigre, najavljen je kao veliko pojačanje za poziciju lijevog bočnog. Međutim, od toga nije bilo ništa. Čovjek koji je najavljen kao čudo, ostao je izvan svih Bjeličinih planova. Ubilježio je tek osam nastupa u HNL-u, odigravši ukupno 670 minuta, jednom je zaigrao u Ligi prvaka 90 minuta u Maksimiru protiv Manchester Cityja. On je zapravo ipak potpuna nepoznanica, teško je uopće suditi o njegovim kvalitetama kad ih nije imao prilike pokazati, Premalo je igrao da bi se o njemu mogao dati nekakav adekvatan zaključak.

Ugovor s Modrima veže ga do ljeta 2022. godine, zadovoljan je s njime, a po našim informacijama itekako se želi dokazati sljedeće sezone. Nije od onih koji se pomirio sa svojom sudbinom, nije poput nekih koji bi bili zadovoljni samo da svakog mjeseca podignu plaću na blagajni. Čak je u vrijeme dok je Bjelica bio trener tražio razgovor s njim kako bi saznao zašto je stalno izvan kombinacija. Taj postupak znači da mu je itekako bilo stalo da bude od onih koji istrčavaju na travnjak. Sigurno jest da ne može biti sretan, s ovakvom minutažom kakvu je imao u Dinamu, definitivno jest da nikad više neće zaigrati na švicarsku reprezentaciju, te da će mu se karijera urušiti ako bi se takav status prebacio i na slijedeću sezonu. On željom za ostankom očito drži da se to neće dogoditi, a isto tako u klubu smatraju da im je potreban.

Linker
17. lipanj 2020 08:40