PREVARANT IZ ZAGREBA

Preko medija skupljao novac za liječenje supruge, pa tri milijuna kuna potrošio na igre na sreću

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom kojeg se sumnjiči za prijevaru i pranje novca
Uhićenje, ilustracija
 Sergej Drechsler/Cropix

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Ministarstvom financija, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ i kazneno djelo „Pranje novca“.

Sumnja se da je muškarac putem medija uputio javni poziv za novčanom pomoći u svrhu liječenja svoje bolesne supruge, dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti za te potvrde.

- Od siječnja 2019. godine do 19. lipnja 2020. godine na njegove bankovne račune veći broj fizičkih i pravnih osoba uplatilo je ukupno 3.133.386 kuna u tu svrhu. Novčana sredstva primljena za liječenje supruge osumnjičeni nije koristio namjenski, već je tako ostvarenu znatnu nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.133.386 kuna trošio za osobne potrebe, između ostalog trošeći novac na igre na sreću - priopćili su iz policije

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:19