StoryEditor
 VLADO KOS/CROPIX
IMAJU IDEJU

Ne uspiju li dovesti Lovru Majera iz maksimirskog dvorišta, u Osijeku već imaju spreman i ‘plan B’!

U Gradskom vrtu zadovoljstvo nakon otkupa ugovora dvojice mladih stranaca nikako nije kraj
Piše: JL.Objavljeno: 01. kolovoz 2020. 15:02

Malo-pomalo i prijelazni rok se zahuktava. Iako, trajat će ovaj puta neobično dugo. Međutim, klubovi žele što prije zaokružiti svoje rostere za skori početak nove natjecateljske sezone. U Osijeku su već odradili dva važna posla. Otkupili su ugovore Kongoanca Merveila Ndockyta od španjolskog Getafea i Brazilca Igora Silve od grčkog Olympiacosa. Obojica su i proteklu sezonu bili u bijelo-plavoj momčadi, ali u statusu posuđenih igrača. Sada su u potpunosti Osijekovi u iduće tri godine.
 

Na vrhu piramide

Sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović, dakako i klupski čelnici i navijači imaju razloga za zadovoljstvo jer su i Silva i Ndockyt još jako mladi igrači, a pokazali su i kvalitetu i potentnost koje jamče da će i nadalje biti važni članovi Osijekove udarne momčadi. Još i važniji nego do sada jer, brojni nogometni stručnjaci su suglasni, svoje će već pokazivane kvalitete razvijati i dalje i više.


I Ndockyt i Silva bili su na vrhu piramide klupskih želja za novu sezonu. A time je za Osijek ovoljetni prijelazni rok tek zakoračio u svoj početak. Nastavak slijedi uskoro...
- Pojačat ćemo našu momčad. Imamo viziju i planove, ali za sada više od toga ne mogu reći. Ili mogu. Želimo angažirati samo one koji nam doista donose dodatnu vrijednost - izjavio je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.
Nedavno je otkrio i fokus svog djelovanja u prijelaznom roku.
- Trebaju nam oni igrači koji će nam donositi golove. Kad to kažem, ne mislim isključivo na napadača po vokaciji, iako ga želimo pronaći, nego i na vezne igrače, one koji sudjeluju u organizaciji igre, ali i u njenoj završnici, upisuju se u strijelce - pojasnio je Petrović.

image
VLADO KOS/CROPIX

Širok je i kvalitetan sadašnji roster Osijeka. Možda u njemu i neće ostati svi koji su bili u nedavno završenoj sezoni. Puno je sredina koje pokazuju zanimanje za ponekog Bijelo-plavog. A Osijek se nikog ne rješava, nema u njemu transfer-liste niti onih kojima se pokazuju izlazna vrata. No, za dvojicu mladih braniča Todora Todoroskog i Luku Marina živo je zanimanje pokazao novi prvoligaš Šibenik. Prvoligaška minutaža do koje bi teško došli u sadašnjosti Osijeka dobro bi im došla. Ali, valja naglasiti, u Gradskom vrtu s njima u skoroj budućnosti itekako ozbiljno računaju.

Nije tajna, Dinamova desetka Lovro Majer tiha je patnja Osječana. Iako, čim su spomenuli njegovo ime, odmah su se i ogradili vlastitim predviđanjem da je to posao koji će teško biti realiziran. Ali nikad se ne zna što nosi noć, a što dan. Vrijeme će pokazati. U svakom slučaju, Osijek nikad nije nastupao s pozicije samo jedne opcije. Uvijek on ima i plan B, ako treba i neki treći, četvrti. U potrazi za napadačem možda i više njih. Iako je ta okolnost u uskoj svezi s ostankom ili mogućim odlaskom najboljeg strijelca Bijelo-plavih Mirka Marića.

- Ništa se neće dogoditi bez dogovora s klubom - naglašava Marić.
Dvije godine, dvije sezone i dva prvenstva uzastopce u vrhu je strijelaca Hrvatske nogometne lige. Uz to još i polivalentan na napadačkim pozicijama. Ne samo da trese protivničke mreže već i asistira suigračima za njihove pogotke, sudjeluje u igri, kvalitetno razigrava momčad. Ode li iz Gradskog vrta, nema dvojbe, ostat će prilična praznina. A naznaka za to ima. Ali nema neizvjesnosti hoće li doći na prozivku Ivice Kuleševića u ponedjeljak.
- Jasno je da ću se odazvati i sa suigračima krenuti u pripreme za novu sezonu - veli Marić, koji dane odmora između dviju sezona trenutačno provodi s obitelji na Murteru.
 

Zakoni tržišta

Dojam je, sumirajući sve što se događa u Gradskom vrtu, da Osijek Marića, a i bilo koga drugog od onih koji čine okosnicu njegove udarne momčadi ne nudi nikome i neće prodati zato što to sam želi i hoće. Odgovorit će zakonima tržišta, nekoj mogućoj ponudi koja se ne odbija, ali će u skladu s tim i povlačiti poteze i činiti korake na planu osnaženja vlastitog kadra pred kojim će i u idućoj sezoni biti postavljen visok natjecateljski cilj. U protekle četiri godine taj je posao selektiranja momčadi i balansiranja između odlazaka i dolazaka obavljao izvrsno.

Linker
01. kolovoz 2020 15:03