Rijeka, 101018.
Stadion Rujevica, Srecko Juricic, sportski direktor HNK Rijeka predstavio novog trenera HNK Rijeka, Igora Biscana.
Na fotografiji: Srecko Juricic, sportski direktor.
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
‘SVI CILJEVI SU OSTVARIVI‘

Nema smjene u Rijeci nakon kiksa! S Rujevice stigao jasan odgovor na vruće pitanje

Srećko Juričić, sportski direktor, nakon pet utakmica bez pobjede i tri uzastopna poraza
Piše: JL.Objavljeno: 03. srpanj 2020. 13:34

Nakon poraza u Gradskom vrtu voda još nije došla do grla, na Rujevici nema potresa iako činjenica da se plasman u Europu, koji je svake sezone postavljen kao primarni cilj, više ne čini tako sigurnim. Imaju li navijači Bijelih razgovora za zabrinutost?


- Kao i uvijek kada nema rezultata kakvi se očekuju, situacija nije dobra. Svi mi u klubu i oko momčadi radimo na tome da pronađemo izlaz i da stvari krenu u pozitivnom smjeru kao što je to bilo ranije - kaže Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke koji "u nogama" uz igračko ima i veliko trenersko iskustvo.


Kako se izaći iz ovakve situacije u kojoj, štogod se pokušava ništa ne ide?
- U sportu se uvijek izmjenjuju dobri i loši trenuci. Važno je pronaći razloge zbog kojih je došlo do ovakvog stanja i onda pokušati okrenuti situaciju. Na treneru i momčadi je da analiziraju i vide što s njihove strane treba promijeniti, a s naše da im pomognemo kako bi što prije izašli iz te situacije. Gotov recept ne postoji. Vidimo da momčad treba psihološki dignuti kako bi se vratilo izgubljeno samopouzdanje budući da su ove tri utakmice pokazale da je jedan od razloga psihološke prirode. Pobjeda je uvijek najbolji lijek i da bismo je ostvarili moramo nastaviti predano raditi i vjerovati u to.


Jeste li pronašli razloge zašto je došlo do ove situacije?
- Mišljenja sam da je dio razloga psihološke prirode, ova momčad je igrala jako dobro, a sada ne igra i sigurno da je najviše stvar u glavama.


Trener Rožman nakon utakmice je rekao da ova momčad igra na maksimumu. Slažete li se s time?
- Ja vjerujem da momčad daje sve od sebe. U ovom trenutku to što daju vjerojatno je njihov maksimum. Moramo pronaći rješenje da to bude onaj koji je bio prije prekida prvenstva zbog koronavirusa, a ne ovaj koji pokazuju sada.


Znamo da na Rujevici neke stvari po pitanju struke funkcioniraju drugačije nego u ostalim klubovima, ali nakon pet utakmica bez pobjede i tri uzastopna poraza legitimno je pitati ima li trener povjerenje klupskog vodstva?
- Naravno da ima povjerenje. Mi nikada nismo donosili ishitrene odluke i nema baš nikakvog razloga da nema povjerenje. Svi naši ciljevi koji su postavljeni na početku prvenstva su ostvareni ili još uvijek ostvarivi. Cilj je izboriti Europu i vrlo blizu smo tog cilja, u Kupu je želja obraniti naslov i u finalu ćemo imati priliku za to, a treći cilj, koji smo ove sezone najviše najavljivali, a to je uvođenje mladih igrača u momčadi je ostvaren. Pandur, Smolčić, Lepinjica i Štefulj su prvotimci, Braut, tu su Mitrović, Bušnja i Vuk koji također kucaju na vrata prve momčadi. Trenutak je težak, ali vjerujem da ga možemo prebroditi.


Mladi igrači nisu sporni, svaki od njih ima nekakvu konstantu, dojam je da stariji i iskusniji puno više osciliraju i da moraju puno više dati, kao da im fali onaj impuls koji nekada radi razliku u teškim situacijama.
- U ovakvim trenucima odgovornost je puno veća na starijim igračima nego na mlađima, ali svi oni su karakterni igrači i ozbiljni ljudi i siguran sam da im je itekako stalo izvući ovu situaciju u kojoj smo se našli.


Jesu li se neki igrači već zasitili Rijeke, odnosno hoće li kroz prijelazni rok biti potrebno ubrizgati malo svježe krvi?
- Mi svake godine pokušavamo to raditi. Do sada smo gotovo uvijek bili uspješni, pokušat ćemo osvježiti momčad i u ovom prijelaznom roku da bude spremna za europske utakmice i iduću sezonu. Prijelazni rok je malo drugačiji zbog ove pandemije, puno je upitnika po tom pitanju, ali želja je i iduće sezone imati momčad koja će ostvariti naše ciljeve.


Rekli ste da se treba izvaditi iz ove situacije a slijedi sraz s Dinamom koji nije baš idealna momčad za vaditi se...


- Dinamo nije klub na kojem bi se trebalo vaditi, ali i u prethodnom razdoblju je bilo utakmicama u kojima smo imali dobre rezultate protiv Dinama. Do kraja nam slijede i Inter, Hajduk i Istra, ali vjerujem da ćemo već protiv Dinama pokazati svoje dobre strane - zaključio je Srećko Juričić i želio do kraja još jednu stvar naglasiti.


- Volio bih kada bi naši mladi igrači, koji su sada dobili priliku, imali podršku javnosti i naših navijača. Samo na taj način će stasati u prave igrače koji će kasnije nositi Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:22