VLADO KOS/CROPIX Cropix
SPORTSKI POTEZ ZA KRAJ

Nenad Bjelica: ‘Ovo je najbolji Dinamo u povijesti! Čestitam mu na naslovu prvaka Hrvatske‘

‘Mi smo puno rekorda srušili, a imamo još puno onih koje želimo srušiti‘, najavio je trener Osijeka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2021. 13:49

Osijek je u nedjelju definitivno ostao bez naslova prvaka, ali i stigao i nadomak potvrde drugog mjesta u HNL u jednoj od najboljih sezona u povijesti kluba. Nakon poraza od Gorice prošloga petka i Dinamovog nedjeljnog slavlja na Rujevici, Osječane čeka okršaj protiv Šibenika u Gradskom vrtu (utorak 19.05), a taj susret je danas najavio Nenad Bjelica.

Prvo je čestitao Dinamu na tituli.

"Čestitam Građanskom nogometnom klubu Dinamo na osvojenom Prvenstvu Hrvatske. Mi smo puno rekorda srušili, a imamo i još puno onih koje želimo srušiti. Oni su da Ramon Mierez bude najbolji strijelac, da Ivica Ivušić ostane vratar s najviše čistih mreža, želimo ostati momčad koja je primila najmanje golova u prvenstvu, ostvariti rekordan broj pobjeda, poboljšati rekordan broj bodova… Motivi ne manjkaju, želimo ih dostići zbog sebe. Ova momčad zaslužuje dobar kraj sezone zbog svega što je pružila tijekom godine. Kada vidite da smo se do prije dva kola bili rame uz rame s Dinamom koji je najbolji u povijesti to još više govori o vrijednosti rezultata ove momčadi i onoga što je dala u proteklih deset mjeseci. Vjerujem da ćemo ostvariti najbolji plasman Osijeka u njegovoj 74-godišnjoj povijesti, za što nam treba još jedan bod, ali razmišljat ćemo samo o utakmici protiv Šibenika i pobjedi", rekao je Bjelica i okrenuo se stanju u svojoj svlačionici.

Kapetan Mile Škorić neće biti na raspolaganju za utakmicu protiv Šibenika, kao ni ozlijeđeni Jugović i Lončar, dok bi se u kadar trebao vratiti Adrian Leon Barišić.

"Izostankom nekoliko igrača pružit će se prilika onima koji su manje igrali, neovisno o tome hoće li ili neće ostati u klubu. Nas zanima osvajanje tri boda protiv Šibenika, pokušat ćemo poslati na travnjak najbolju moguću momčad koja je to fizički i psihički u ovom trenutku. Ne razmišljam hoće li igrati netko tko iduće godine neće biti u NK Osijek već samo o pobjedi, kako se vratiti na pobjedničke staze. Želimo pobijediti nakon tri remija i jednog poraza. Igramo protiv kvalitetne momčadi koja je i sa starim trenerom Rendulićem igrala kvalitetno, sada i s novim trenerom, uz malu promjenu sustava, igra kvalitetno. Mi gledamo sebe, želimo našim navijačima priuštiti zadovoljstvo i ostvariti tu 21. pobjedu koja bi bila rekordna", zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:37