Hoćemo li Marka Pjacu (prvi desno) opet gledati u modrom dresu?
 RONALD GORŠIĆ/CROPIX
POVRATAK KUĆI

Nesretnom Vatrenom otvorena vrata Maksimira: Hoće li ipak u Dinamu spašavati karijeru!?

U Dinamu bi dobio i mogućnost da igra polušpicu, a ne na krilu, bar dok se ne vrati u staru formu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2020. 13:29

Belgijski Anderlecht ne želi otkupiti Marka Pjacu od Juventusa, niti produljiti posudbu, jasno je, pisali smo u utorak, da će bivši hrvatski reprezentativac ovih mjeseci tražiti novi klub. A je li realno da to bude Dinamo koji ga je želio dovesti na zimu?

Kako smo načuli to, što se Dinama tiče, nije nemoguća opcija, ali sve ovisi o samom Pjaci. Dakle, Dinamo je prošle zime krenuo u pregovore s Juventusom oko Pjacina dolaska na posudbu i činilo se kako će se klubovi sve dogovoriti. Dinamova ideja bila je jednoipolgodišnja posudba te određen postotak (10 posto) transfera kad ode iz Juventusa.

Naravno, u Dinamu bi Pjaca dobio priliku i vrijeme da se nametne, ne bi mu se odmah stavio teret na leđa, preko Dinama bi možda opet došao do reprezentacije, a onda bi ga Juventus mogao lakše prodati.

Juventus, navodno, nije odbacio tu ideju, u Torinu su s Dinamom ozbiljno pregovarali, međutim, Pjaca je bio skloniji drugim opcijama. Trebala je to biti Italija, Cagliari, izjalovilo se pred sam kraj prijelaznog roka i Marko je završio u Bruxellesu. Pokazalo se, vrlo loša opcija.

Međutim, unatoč toj odbijenici i neostvarenom povratku, u Maksimiru ni danas nisu imuni na Pjacu. Ako bi igrač i ljudi oko njega pokazali interes i želju za povratkom u Dinamo, tada bi Modri pokušali obnoviti razgovore s Juventusom i dovesti ga u svlačionicu pod jugom. Čak bi, kažu neki, tada Pjaci bilo bolje da igra u sredini, kao polušpica, nego na krilu, dok ne vrati stare fizičke kapacitete, a u Dinamu bi dobio i tu mogućnost.

Pjaca je, koliko čujemo, nesklon novoj neizvjesnoj posudbi, međutim, Dinamo bi mogao biti drugačija priča. U svakom slučaju, još je to sve na vrlo dugom štapu, nisu još ni započeli neki konkretni razgovori, to je tek jedna mogućnost, u ovom trenutku čak i ne previše realna. Jer, postoje klubovi koji bi Pjacu otkupili od Juventusa, neki i iz Serie A. No, ako bi Pjaca ipak odlučio da je Dinamo za njega dobra opcija, tada bi ga u Maksimiru dočekala otvorena vrata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:12