RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PADAJU U DRUGI PLAN

Nova obrana! Dinamo na četvorku potrošio 7 milijuna eura i poslao jasnu poruku dvojici svojih prvotimaca

Dinamo je završio dio transfera koji “vrijede za Europu”, ali Modri još mogu dovoditi igrače za HNL
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. veljača 2021. 08:15

Marijan Čabraja u ponedjeljak je odradio završni dogovor Dinamom, tijekom utorka trebao bi preostale formalnosti riješiti i Stefan Ristovski. Obojica bi se, jasno, trebala naći i na listi za Europsku ligu, odmah se staviti na raspolaganje Zoranu Mamiću. Tako je Dinamo završio ovaj dio prijelaznog roka koji “vrijedi za Europu”, do 15. veljače još Modri mogu dovoditi igrače za HNL. I za ljeto, naravno.

Dinamo je ovoga siječnja uistinu odlučio potrošiti kao rijetko kad. Naime, ako su točne svote koje su se spominjale zadnjih tjedana, Dinamo je dosad potrošio oko sedam milijuna eura (Nevistić i Štefulj 4 milijuna, Čabraja 1,6 milijuna, Ristovski 1.3 milijuna) i to na vratara i tri beka! Teško se sjetiti kad je Dinamo tako kupovao, bilo je godina kad je dovodio samo igrače bez odštete, a sad je potegnuo u džep “samo” da bi obnovio obranu. Posebno Modri nikad nisu toliko trošili na igrače iz HNL-a!

image
MIGUEL RIOPA Afp

Dolasci Ristovskog i Čabraje u sam smiraj siječanjskog mercata nisu bili planirani, odnosno Čabraja je također trebao biti akvizicija za ljeto, ali stvari su se tako zavrtjele da je Zoran Mamić odmah posegnuo za pojačanjima na bokovima. Dakle, na desnoj strani imao je Stojanovića, Moharramija, Karačića i Pinta na posudbi u Rio Aveu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Karačić je, bez ijednog nastupa za Dinamo, prodan u Bresciju za milijun eura. Moharrami se ozlijedio, a Pinta Dinamo nije mogao vratiti s posudbe. Pa su Modri odlučili kupiti Ristovskog od Sportinga. Prvo se pričalo o posudbi, no, na kraju je riječ o transferu, Dinamo Sportingu plaća 1,3 milijuna eura i 10 posto idućeg transfera.

Na lijevoj strani, pak, Modri do ljeta imaju Gvardiola, tu je Leovac, ali ipak su odlučili dovesti odmah Čabraju. Ti su dolasci dva beka, a na ljeto stiže i Štefulj i tko zna što će biti s Moubandjeom, vrlo jasna poruka da Stojanović i Leovac polako padaju u drugi plan.

DINAMOVI TRANSFERI OVE ZIME

Ivan Nevistić i Daniel Štefulj - 4 milijuna eura
Marijan Čabraja - oko 1,6 milijuna eura
Stefan Ristovski - 1,3 milijuna eura
Dario Špikić - oko 500.000 eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:03