PAUN PAUNOVIC/CROPIX
JEDINSTVO NA POLJUDU

Novi predsjednik Hajduka dobio apsolutnu podršku, uz njega stali i navijači i veterani!

Trebat će Jakobušiću za konačni uspjeh dosta sreće, puno novca i pametnog razmišljanja u izboru kadra
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. studeni 2020. 13:13

Ambiciozno je krenuo novi Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić, u 10 dana obavio je razgovore sa svim najbitnijim sudionicima svakodnevnice splitskog kluba. Predstavio se javnosti i igračima, a potom je krenuo u svoju mini-turneju, od navijača, preko veterana do Grada Splita, većinskog vlasnika Hajduka. Najvažniji sukus Jakobušićevih razgovora u proteklih 10-ak dana jest činjenica da je dobio veliku podršku svih s kojima je sjeo za stol.


- Jakobušiću je gradonačelnik poželio uspješan mandat na čelu Bijelih te iskazao nastavak potpore Grada Splita u svim klupskim pojektima i aktivnostima. Kako je izvijestio novog predsjednika, ulaganja Grada Splita u Hajduk za vrijeme njegovog mandata, u razdoblju od 2017. - 2020. iznose gotovo 71 milijun kuna, u što se ubraja i odluka Vlade RH da se na Grad Split prenese 52.690 redovnih dionica u nominalnom iznosu od 26.345.000,00 kuna. Za usporedbu, u šestogodišnjem periodu 2010. - 2016. ukupna ulaganja bila su u iznosu od 4 i pol milijuna kuna - rečeno je u službenom obraćanju javnosti od strane gradonačelnika Splita na gradskoj web stranici.


Uz to je gradonačelnik Krstulović Opara podvukao važnost gradske potpore u dosadašnjem, ali i budućem razdoblju, kojom Grad kao većinski vlasnik osigurava financijsku stabilnost kluba. Prema izvješću sa sastanka, Grad Split uložio je u Hajduk 45 milijuna kuna u posljednje tri godine, što je respektabilan iznos u odnosu na ono koliko je Grad prethodno ulagao. Pitanje je na kojem će nivou biti iduća ulaganja s obzirom da je specifično aktualno stanje s koronavirusom stvorilo značajni deficit u gradskoj blagajni, ali shodno aktualnom stanju morat će i Hajduk smanjiti svoje izdatke na godišnjoj razini.


Ono što je bitno za početak mandata novog predsjednika jest čvrst stav veterana i navijača koji su predsjedniku pružili ruku suradnje. Posebno se to odnosi na navijačku strukturu jer bez obzira što netko mislio o Jakobušiću i njegovim stavovima, pokušaj podizanja Hajduka na nekadašnje razine ujedno je i spašavanje aktualnog modela upravljanja. Previše se loših rezultata nanizalo proteklih sezona, a jasno je da je rezultat prve momčad generator svih zbivanja. Pokretač pozitivnog, ali i negativnog trenda. Zato je dolazak Jakobušića najbolje što se moglo dogoditi i navijačima.


Veterani su proteklih godina imali problema na relaciji s klubom. Ne treba od toga bježati ni tajiti, nisu uvijek bili dobrodošli. Makar ne svi. Jakobušić je u startu poručio kako su veterani stvarali povijest kluba i imaju svoje mjesto na Poljudu. Shodno tome ne čudi da je i od veterana dobio podršku jer Hajduk je uvijek bio najjači kada je u upravljačkom i trenerskom kadru imao ljude ponikle u bijelom dresu.


I dalje ne treba ništa dodati. Jakobušić ima podršku tri važna segmenta - Grada Splita, navijača i veterana. Istina, zvuči idealno, kao što idealno godinama nije bilo, međutim, trebat će Jakobušiću za konačni uspjeh dosta sreće, puno novca i pametnog razmišljanja u izboru kadra. Uz sve, na kraju dolazi i rezultat kao kruna svega. Ali, rezultat sigurno neće doći ako nema jedinstva i organizacijskog ustroja kluba, da svatko zna gdje mu je mjesto, koja su mu prava, a koje dužnosti. I to je predsjednik svima objasnio...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:50