StoryEditor
Utakmica Rudeša i Kustošije, ilustracija
 RONALD GORSIC/CROPIX
PAO NA TESTIRANJU

Novi slučaj korone u hrvatskom nogometu: ‘Pozitivan je, ali brine me što on uopće nije igrao tu utakmicu‘

Preostali igrači prekinuli sa svim trenažnim aktivnostima i sljedeća će dva tjedna biti u samoizolaciji
Autor: SNObjavljeno: 01. srpanj 2020. 11:44

Utakmica s Hrvatskim dragovoljcem uzela je svoj danak. Prvo je dio momčadi Kustošije morao u samoizolaciju zbog kontakta sa zaraženim igračem Sigećana, a jučer smo dobili potvrdu da i u redovima drugoligaša sa zapada Zagreba ima jedan korona pozitivan igrač...

Preostali igrači prekinuli sa svim trenažnim aktivnostima i sljedeća će dva tjedna biti u
samoizolaciji.

image
Utakmica Kustošije i Osijek II, ilustracija
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Kontaktirali smo trenera Ivicu Landeku...

"Da, dogodilo se, potvrđujemo informaciju. Vodili smo računa o dezinfekciji, mjerili temperature, ali to je tako, nekad se dogodi nepažnja van treninga. Teško je sve to kontrolirati", rekao je trener.

Čini se taj slučaj možda i nema veze sa utakmicom s Dragovoljcem...

"Pa znate, ne možemo tvrditi da to ima veze s utakmicom, jer on nije nastupio u toj utakmici.", rekao je Ivica, koji dakako ne želi otkrivati identitet zaraženog igrača.

Sad su dva tjedna u izolaciji...

"Nadamo se da će sve biti u redu, da će ostali biti negativni prije početka priprema. Vidjet ćemo kad ćemo početi s pripremama, to ćemo utvrditi s našim epidemiolozima. Nadam se da se nitko od ostalih igrača neće zaraziti", zaključio je.

Kustošija i Hrvatski dragovoljac su prije tjedan dana igrali prijateljsku utakmicu, a nakon nje je utvrđen pozitivan nalaz jednoga od igrača u klubu iz novozagrebačkog Sigeta.

Epidemiolozi su stavili u samoizolaciju cijelu momčad Dragovoljca uključujući i trenera i pomoćne trenere te igrače Kustošije koji su igrali drugo poluvrijeme, ali na kraju je jedan od njih bio pozitivan na testu.

image
Utakmica Rudeša i Kustošije, ilustracija
RONALD GORSIC/CROPIX

Linker
01. srpanj 2020 12:07