ŠOK NA OTOKU

Medicinska sestra optužena za ubojstvo osam novorođenih beba: ‘Bila je malo čudna, ali draga‘

Istraga u bolnici pokrenuta je 2017. godine jer je stopa preminule nedonoščadi porasla za 10 posto
Policija pretražuje dom Lucy Letby
 Facebook/Peter Byrne/Pa Images/Profimedia

Medicinska sestra iz Engleske optužena je nakon detaljne istrage za ubojstvo osam novorođenih beba na odjelu neonatologije u bolnici u Cheshireu.

Lucy Letby (30) trebala bi se danas pojaviti na sudu u Warringtonu, a ovo je treći put da je uhićena nakon što je istraga u bolnici pokrenuta 2017. godine jer je stopa preminule nedonoščadi porasla za 10 posto, a liječnici su ustvrdili da su bebe umirale od zakazivanja srca i pluća.

Glasnogovornik policije kazao je kako Letby terete za osam ubojstava i 10 pokušaja ubojstava u periodu od lipnja 2015. do lipnja 2016. godine, piše Telegraph.

Nakon što je uhićena u utorak policija je izvijestila kako su roditelji beba uključenih u slučaj redovito obavještavani o razvoju istrage i imaju punu podršku policije.

Letby je prethodno uhićena 2018. i 2019. godine, no istraga je tada još uvijek bila u tijeku i nisu imali dovoljno dokaza, nakon čega je njezin dom pretražila policija.

Njezini prijatelji tada su tvrdili da je Letby 'čudna no vrlo draga osoba' i da je sigurno nevina. Kazali su kako je bila vrlo predana poslu i kako ne bi 'mrava zgazila'.

Na odjelu neonatologije radila je kao studentica tijekom trogodišnje prakse, a potom se tamo i zaposlila 2011. nakon što je diplomirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:14