VOJKO BASIC/CROPIX
ODLAZAK SUVIŠNIH

Novo čišćenje na Poljudu: Kako se Hajduk rješava igrača koje je dovodio kao talente

"Za Hajduka je dobro samo najbolje", a to su - pokazalo se - igrači odgajani u splitskom inkubatoru
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji listObjavljeno: 18. listopad 2020. 09:49

S Poljuda je otišao Francesco Tahiraj, 24-godišnje krilo, rođen u Torinu, albanske nacionalnosti, pa se tako nastavlja čišćenje svojevrsnih "augijevih staja", to jest igrača Hajduka, koji su u tabor "bijelih" dovođeni kao izuzetno talentirani da bi na kraju ostali potpuno nedokazani. I suvišni u kadru.

To je praksa sportskih direktora Hajduka, od Marija Branca, preko Saše Bjelanovića, do Marija Stanića i njegovog adlatusa Ivana Kepčije.

Ovo što radi tandem Stanić&Kepčija, tako će vrlo vjerojatno na isti način reagirati njihovi nasljednici. A to znači da će "korpu" sa Poljuda dobiti Dimitrov, Mujakić, Todorodvić, kao i još niz igrača koji su trenutno u drugoj momčadi. Evo sedmorice otpisanih, angažiranih u vrijeme Saše Bjelanovića: Svatok, Beširović, Vučur, Ivanovski, Duka, Eduok, Bulos.

No Bjelanoviću treba priznati da je doveo i Posavca, Čolinu, Dolčeka i Simića. Svi dovode svoje, svojim kanalima i s uvjerenjem da su odabrali najbolje. Međutim, slaba je korist za Hajduka, jer prema onom sloganu navijača „bijelih“, istaknutom iz vremena Branka Slivara, vođe Torcide, prije trideset i više godina "za Hajduka je dobro samo najbolje", a to su - pokazalo se - igrači odgajani u splitskom inkubatoru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:04