ANDREW MILLIGAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andrew Milligan/Pa Images/Profimedia
SPASIO STVAR

Od velikog tragičara derbija s Dinamom do malog junaka Rijeke na Easter Roadu: ‘Sve je u našim rukama‘

‘Na Rujevici će biti drugačija utakmica. Uz naše navijače nadam se dobrom rezultatu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. kolovoz 2021. 13:30

Nediljko Labrović je u trećoj minuti sudačke nadoknade obranio udarac Danielu Mackayju, 20-godišnjem škotskom napadaču, koji je izašao sam pred njega i spasio Rijeci neodlučen rezultat. Od tragičara derbija s Dinamom u kojem je pogriješio kod dva gola Modrih, postao je mali junak Rijeke na Easter Roadu.

- Imao sam drugačije planove od njihove špice - nasmijao se Labrović, s kojim smo razgovarali dan nakon utakmice u Edinburghu.
- Teško mi je iz moje pozicije reći točno što se dogodilo da Hibernian uđe u takvu priliku, ali drago mi je što sam pomogao ekipi. Momci su bili sto posto u utakmici i sretan sam što sam uspio sačuvati pozitivan rezultat kao nagradu za njihovu dobru igru.
Vratit ćemo se nekoliko dana unatrag. Kako ste se nosili s kiksevima protiv Dinama?
- Na to gledam tako da je svaka utakmica novi izazov. Treba je gledati kao zasebnu, a ne obazirati se na prošlu. Ponavljati dobre stvari, a loše ispravljati. Ono što radim kvalitetno uspio sam zadržati, što sam pokazao u ovom susretu, a kroz treninge s Gojkom Mrčelom, trenerom vratara, popravio sam ono što nije bilo kako je trebalo biti.

image
ERIC MCCOWAT/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Eric Mccowat/Alamy/Alamy/Profimedia

Pa, kakvo je objašnjenje za taj loš dan jer odlično ste ušli u sezonu?
- Nemam ga. Jednostavno se dogodio. Možemo pričati zbog čega, ali to sam zaboravio čim brže sam mogao i okrenuo se novoj utakmici. Drago mi je što je ekipa pokazala karakter i zadržala koncentraciju s time što je zabila tri gola i bila čvrsta u obrani.
Jeste li mogli zaspati te večeri?
- Dosta sam razmišljao i pokušavao shvatiti razloge zbog čega je došlo do toga. Uz dosta kontemplacija na kraju sam ipak uspio zaspati.
Goran Tomić odmah je rekao da vam apsolutno vjeruje i isplatilo mu se jer odgovorili ste na najbolji način. Cijeli susret ste vrlo dobro branili… Je li vam povjerenje Tomića i trenera vratara Mrčele pomoglo da ne upadnete u krizu?
- Od trenera Tomića, preko Mrčele do cijelog stožera, svi mi daju punu podršku otkako sam stigao. Uvijek su stajali iza mojih leđa. Nisam u nijednom trenutku osjećao da bi mi bilo što predbacivali, nego su još jače stali iza mene. Pohvalio bih čitavu ekipu, momci su profesionalni, vlada zdrava atmosfera. I zbog toga sam lakše prebrodio teške trenutke.
Odužili ste se Tomiću.
- Nadam se da neće to biti samo u ovoj utakmici, nego da ću u svakoj sljedećoj dati doprinos, da se u jednu ruku zahvalim treneru. Jako mi je drago što sam u Rijeku došao baš pod njegovom palicom jer pokazuje da je profesionalac, te Rijeka pod njim igra odličan nogomet. No, imao sam vrlo dobre trenere i u Šibeniku - Rendulića i Escobara.
Kako komentirate susret s Hibernianom i rezultat 1:1?
- Hibernian je taktički jako dobra i čvrsta ekipa. Prikazali su pravi otočki nogomet, dakle, vrlo tvrd i fizički moćan. Možda smo bili malo impresionirani njihovim načinom igre i duelima, ali na kraju smo napravili pozitivan rezultat i sve je u našim rukama sljedeći četvrtak.

image
ANDREW MILLIGAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andrew Milligan/Pa Images/Profimedia

Dojam je bio da Rijeka može igrati s Hibernianom i stvoriti još više šansi. No, u nekim dijelovima utakmice je domaćin prijetio.
- Ne bih rekao da su nas iznenadili. Imali su prednost domaćeg terena, navijači su im pružali potporu i puno su im značili. Kao što će nama biti od velike pomoći Armada i svi navijači Rijeke u četvrtak na uzvratnoj utakmici. Ovim putem pozivan ih da dođu u što većem broju.
Pretpostavljamo da niste ni očekivali lagan posao.
- U današnjem nogometu nema lake utakmice. Nekad krene bolje, nekad lošije, ali svi daju maksimum.
Kakav će biti drugi ogled? Jednako težak ili vjerujete da ih možete nadigrati i dobiti s više golova razlike?
- Ne bih volio davati nikakve prognoze. Jedino što mogu reći jest da ćemo i ja i cijela ekipa dati zadnji atom snage za pozitivan rezultat. Na Rujevici će biti drugačija utakmica. Uz naše navijače nadam se dobrom rezultatu. Jedina opcija je pobjeda.
Nekad imamo dojam da su hrvatske ekipe u Europi bojažljive.
- Zavisi kakav ti je dan. Ne bih gledao jednoznačno.
Labrović je iz Glavica Donjih kraj Sinja, u listopadu će napuniti 22 godine, ovo su mu s Rijekom prve europske utakmice. Drugačije je to nego domaće prvenstvo…
- Definitivno je nešto novo za mene. Sama kultura tog natjecanja, činjenica da upoznaješ druge zemlje i običaje, pogotovo u Škotskoj, veliko je iskustvo. Međunarodni nogomet gledaš cijeli život na televiziji i sada kad si dio toga to je velike stvar.
Kako ste se snašli u Rijeci? Ima li razlika u odnosu na Šibenik?
- Normalno da ima. Rijeka ipak spada u sam vrh hrvatskog nogometa. S bogatom poviješću, potom s infrastrukturom. Dečki su me jako dobro prihvatili kao i cijeli stožer i svi oko klubu, također i navijači. Proces adaptacije nije bio problematičan, brzo sam se prilagodio.
Jeste li imali golmanske uzore?
- Volim od svakoga ponešto. Najbolje je tako pa to ukomponirati u cjelinu. Ima jako puno odličnih vratara i nezahvalno bi bilo nekoga izdvajati. Od svakoga se nešto može naučiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:12