Ivica Kulešević
 IVAN PERIC/CROPIX
KRIZA NA DRAVI

‘Odigrali smo najlošije otkako sam ja trener! Otkrili smo razloge, to ostaje u četiri zida svlačionice‘

Od šest mogućih, Osijek je na startu nove sezone upisao samo jedan bod. A tek sad mora na Maksimir.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 22:21

Nitko nije očekivao da će Osijek u tolikoj mjeri zapeti na startu novog prvenstva. Dva kola su prošla, u oba su Bijelo-plavi bili domaćini, a na svoj su konto stavili samo jedan jedini bod. Od šest mogućih. Malo, premalo za momčad, za klub, koji ima tako visoko postavljene ciljeve. No, sport je to, nogomet, nikad ništa unaprijed nije sigurno ni zajamčeno. Moguć je i rezultatski podbačaj u kakvom je trenutačno prvoligaš s Drave. Međutim, više od te činjenice simpatizerima Osijeka zabrinjavajuća je ona druga, loša igra momčadi trenera Ivice Kuleševića.

- Ne bježim ni od vlastite odgovornosti. Nije bilo dobro protiv Slavena Belupa, a poglavito protiv Hajduka. U tom smo derbiju prikazali najlošiju igru otkako sam trener Osijeka - kazao je Kulešević.

Neplanski potezi

Tada u igri njegove momčadi ništa nije bilo onako kako treba, i sam to priznaje, ali zbog čega je bilo kako je bilo.

- Sve smo detaljno analizirali, ustanovili smo u čemu je problem, ali to je ono što ostaje među nama, iza zatvorenih vrata svlačionice. Reći ću samo, znao sam i očekivao da neki pojedinci neće biti u stanju dati više nego što su dali, ali da će naša igra biti baš toliko loša i nemoćna nisam - veli Kulešević.

Sada važeća pravila omogućavaju trenerima da izvrše i pet izmjena igrača. Protiv Hajduka posegnuo je za time, ali nije dobio ništa.

- Točno, kretanje rezultata je uvjetovalo neke neplanske poteze. Ranije ulaske u igru onih za koje znam da nisu u potpunosti tjelesno spremni. Ali ne krivim nikog pojedinačno. Previše je bilo onih, ne samo onih koji su ušli s klupe za pričuve, a koji su podbacili - rekao je Kulešević.

Kako dalje ipak je pitanje svih pitanja. U idućem kolu je na redu gostovanje kod Dinama.

- Moramo to preživjeti, nadati se i vjerovati da ćemo nakon tog derbija imati koji bod više. Nema nam druge nego radom i entuzijazmom nadvladati trenutačno stanje - naglasio je trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

Obrambeni nered

U porazu od Hajduka vladao je priličan nered u Osijekovoj obrani. No, nije u njoj bilo kapetana momčadi Mile Škorića. Odradio je suspenziju zbog isključenja u prvom kolu pa će zauzeti svoje mjesto na gostovanju kod Dinama. A unatoč tome i neki će drugi akteri udarnog sastava koji je uživao Kuleševićevo povjerenje u prva dva kola doći pod lupu i moguće biti zamijenjeni novim licima. Iako, nije bitno tko igra nego kako igra, a Osijekov je problem u prve dvije odigrane utakmice (n)ovog prvenstva izgubljeni identitet. Nije to više momčad onog garda kakav je imala u prošloj sezoni. Negdje se on izgubio i mora ga se što prije naći. U protivnom neće biti dobro.

- Mi smo u rezultatskom podbačaju i toga smo svjesni. Znali smo da će nam u početku biti teško jer smo imali puno ozlijeđenih igrača koji su nam važni članovi momčadi i nisu prošli pripreme pa ni skupili dovoljno treninga. Nakon Dinama će uslijediti stanka, a nakon nje sigurno ćemo biti u puno boljem stanju i vjerujem krenuti u rezultatske uspjehe za proboj u gornji dio tablice - kazao je trener osječkih Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 01:02