RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
‘ZASLUŽUJEM SAT, HA, HA‘

‘Odlazim iz Dinama? A zašto bih! Da ostanem još ne znam koliko godina - ne bih se bunio...‘

On je prva opcija na svojoj poziciji: ‘Neka to kaže trener, ali to što ste rekli drži vodu...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2021. 16:10

Desni bek Modrih Petar Stojanović nam je prvo pričao kako je Dinamo odradio sjajne pripreme u Sloveniji, da su plavi dečki odigrali jako dobro protiv dobrih protivnika...

- Nisu bitni rezultati tih pripremnih utakmica, bilo je bitno da smo napravili ono što je trener Damir Krznar tražio od nas. Brzo smo shvatili neke taktičke ideje, te ih prenijeli na utakmice. Jasno da se u svemu može još dosta napredovati, ali najbitnije je ovo što nas čeka danas - kazao je Stojanović u uvodu.

Kaže da je momčad upoznata s time kako igra Valur...

- Već prije nekoliko dana smo imali analizu njihove igre. Jasno mi je da javnost ne zna za te igrače, niti zna nešto više o tom klubu, ali ne radi se o momčadi koja je bezvezna. Nema tu puno priče, ako danas nisi na vrhunskoj razini, teško ćeš bilo koga pobijediti. Opuštenost je zabranjena. Valur ima u svom rosteru dosta snažnih i visokih igrača. Duel igra im je dosta dobra. Trener Krznar će nam, naravno, kazati kako igrati protiv njih. Moramo se postaviti kao favoriti, ali nikako ih ne smijemo podcijeniti. Nisu momčad za otpisati.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Stojanović je u Dinamu od 2016. Posljednje dvije godine stalno se spominjalo da će slovenski reprezentativac napraviti neki transfer, ali on ostaje, stalno je tu. Pitamo ga hoće li ostati i ove sezone? Šalimo se i kažemo mu da je već zaslužio neki poklon, recimo, sat za tako dugi boravak u plavom domu...

- Ha, ha, ha... Da, sat, ha, ha, ha... Istina, dugo sam u Dinamu. A imam i ugovor još dvije i pol godine. Što kazati? Meni je prelijepo u Dinamu. Prezadovoljan sam. Davno sam ja već rekao, no čini mi se da ljudi to olako shvaćaju - da ostanem u Dinamu ne znam koliko godina, neću se buniti! Možda su neki mislili, s obzirom na to da prošle sezone nisam bio u prvom planu, da ću tražiti odlazak. Nije to tako...

U ovom trenutku Stojanović bi trebao biti prvi desni bek Dinama. Prošao je kompletne pripreme, dok je Ristovski bio na Euru i kasnije se priključuje.

- Ne mogu to kazati dok ne izađemo na teren. To će odlučiti trener, ali ovo što ste rekli pije vodu. Ristovski je bio na Euru, nije odradio pripreme s nama. No, sve je na treneru i stručnom stožeru.

Što očekujete od sezone?

- Najteže je ponavljati uspjehe, a mi smo prošle sezone napravili veliki uspjeh. Međutim, vidite da smo mi iz sezone u sezonu sve bolji i bolji. Nadam se da će ove biti još bolje. Imamo ogromnu kvalitetu i to je zalog mog velikog optimizma. Spremni smo, atmosfera u momčadi je vrhunska, to je jako važno. Želimo Ligu prvaka i još jedan veliki rezultat - zaključio je Stojanović.

Oršić me oduševio

Kako je Stojanović vidio dinamovce na Euru?

- Gledali smo utakmice s Eura na pripremama. Svima nam je bilo žao što se Hrvatska zaustavila u osmini finala. Svi naši dinamovci su bili na visokoj razini. Oduševio me Mislav Oršić protiv Španjolske, Livi je bio izvrstan, Gavranović je bio super u dresu Švicarske, onaj pogodak protiv Francuske je bio za pamćenje. A kako li je samo sjajno izvodio jedanaesterce... Nadam se da se svi vraćaju s takvom dobrom formom, svi ćemo onda biti sretni.

Navijači? Konačno!

Protiv Valura će danas konačno na tribinama biti navijača. Koliko mu to znači?

- Konačno, konačno, konačno... Svima nam to puno znači. Baš smo međusobno pričali o tome. Eto, sad su na Euru bili navijači, vidim da svi govore kako to daje neku dodatnu energiju. Nogomet je bolji kad su navijači na tribinama. Nadam se da će naših navijača iz utakmice u utakmicu biti sve više, a mi ćemo se potruditi da ih razveselimo, kako bi bili sretni i zadovoljni. Prvo krećemo danas, želimo im pokloniti dobru igru i pobjedu. Ako želimo ući u Ligu prvaka, moramo pobjeđivati - zaključio je Stojanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:31