StoryEditor
Epidemiolog je procijenio da igrači Rijeke, s kojima je Inter igrao prije tri dana, nisu ugroženi
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
SVE JE U REDU

Oglasili se iz HNS-a nakon pojave korone u Zaprešiću: ‘U ovom trenutku nije ugrožen nastavak HNL-a‘

"Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka)"
Autor: SNObjavljeno: 14. srpanj 2020. 17:07

Nakon što je Inter iz Zaprešića na svojoj službenoj stranici stavio obavijest da je netko u klubu zaražen koronavirusom, oglasio se i Hrvatski nogometni savez.

"HNS je upoznat s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2. O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.", stojio u priopćenju objavljenom na stranici Prvahnl.hr.

U nastavku dodaju:

"Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju - među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije."

"Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju."

"Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić."

Linker
21. srpanj 2020 18:17